Totalul afișărilor de pagină

30 aprilie 2011

Lavandine in presa locala

La inviatia Manuelei Andrei,redactorul rubricii naturiste din Ziarul de Iasi,am scris un articol despre sapunurile naturale si beneficiile utilizarii lor.A fost publicat in editia de astazi.Cine nu are timp sa rasfoiasca ziarul si doreste sa citeasca articolul il gaseste  aici.
Mi-as fi dorit sa se faca macar o referire la adresa blogului dar se pare ca asta se considera publicitate.
Multumesc Manuela pentru oportunitatea oferita.

Sapun natural handmade cu lapte de capra miere si ovaz


Contine :uleiuri saponificate din masline,cocos si palmier,ulei de rozmarin,lapte de capra integral ,proaspat,miere ecologica,fulgi de ovaz macinati,ulei esential de coriandru si busuioc.

Pur si simplu ador sapunurile cu lapte de capra.Daca as face sapunuri doar pentru mine,l-as adauga in toate retetele.Laptele de capra este unic,hidrateaza pielea in prfunzime,este bogat in proteine,vitamine(in special vitamina A si D) minerale si acid caprilic ce ajuta la o exfoliere usoara. In combinatie cu mierea atat de binefacatoare pentru piele si fulgii de ovaz macinati mai grosier pentru a realiza o exfoliere blanda(mai mult un masaj ce stimuleaza circulatia sangvina)lasa o piele fina si matasoasa.Mierea este emolienta, cicatrizanta, antibacteriana, regenerativa, antiinflamatoare improspateaza si intinereste, ofera suplete si catifelare.
Folosit in mod constant amelioreaza vizibil aspectul tenului facandu-l radios si plin de stralucire.Sapunurile cu lapte de capra sunt recomandate pentru toate tipurile de piele,fie grasa uscata sau mixta,pentru ca aduc pielea la un echilibru sanatos.

Gramaj 90-100 de grame.
100 gr costa 10 lei

29 aprilie 2011

Prelungirea duratei de viata a sapunului natural handmade

De multe ori aud expresia ca sapunurile naturale"se topesc".Oarecum se face o confuzie intre sapunurile"din glicerina" ,acele sapunuri transparente si frumos colorate si sapunurile lucrate manual prin metoda "la rece".Cele din "glicerina" se consuma mult mai repede pentru ca ele sunt deja topite in alcool.
Un sapun natural ar trebui sa se consume la fel ca un sapun obisnuit din comert,ba chiar si mai greu daca este tinut corespunzator,desi acestea nu au substante de umplere sau de intarire cum au cele din comert.
Sapunurile naturale facute predominant din ulei de masline contin foarte multa glicerina naturala rezultata in urma procesului de saponificare,glicerina ce asigura un nivel optim de hidtratare a pielii.Glicerina fiind higroscopica,(proprietatea de a atrage apa)se recomanda pastrarea sapunului natural intr-o savoniera care sa permita scurgerea apei si uscarea sapunului intre folosiri,astfel sapunul se inmoaie si se consuma mult mai repede.
.

Sapunurile sunt ca vinul,cu cat se invechesc mai mult sunt mai bune si se consuma mai greu.Din cand in cand mai testez cate un sapun din primele sortimente pe care le-am facut(unele si de 3 ani)si ma mir de cat de bun este si de cat de greu se consuma.Desi teoretic termenul de valabilitate al unui sapun este de doi ani,este bun si dupa cativa ani.Sigur ca in timp culoare se modifica putin si mirosul dispare in mare parte,explicabil daca ne gandim ca sunt parfumate cu uleiuri volatile din plante.Odata cu trecerea timpului ph tot scade sapunurile devenind atat de blande cu pielea incat sunt tolerate si de cea mai sensibila piele.
Celebrele sapunuri de Alep,dupa ce erau facute erau tinute in niste tuneluri speciale unde erau curenti de aer timp de pana la 2 ani inainte de a fi folosite,asa i se justifica celebritatea si pretul destul de mare.
Dupa achizitionarea unui sapun cel mai recomandat este scoaterea lui din ambalaj in cazul in care nu este folosit imediat pentru a permite apei din compozitie sa se evapore in continuare si astfel sapunul fiind mai uscat ,sa fie mai durabil.Eu ambalez sapunurile doar in momentul in care le comercializez.

26 aprilie 2011

Balsam de buze natural handmade


Contine:unt de cacao nerafinat,unt de shea nerafinat, crud, presat la rece din culturi organice,unt de cocos,ceara de albine,ulei de avocado,ulei de migdale dulci presat la rece,vitamina E,vitamina A,ulei esential de lavanda,melisa,portocala si eucalipt.

Pentru ca multi nu agreeaza lanolina si uleiul de ricin,am creat un balsam de buze fara aceste ingrediente.
Extrem de hranitor,cu efect intens reparator,e o binecuvantare pentru buzele uscate si crapate de vantul de primavara.Untul de cacao impreuna cu untul de shea ,baza pentru acest balsam minunat,ofera ingrijirea perfecta,au si factor natural de protectie solara,aparand astfel buzele de efectele nocive ale ultravioletelor.
Consistenta este mai tare pentru ca vine acusi caldura si sa poata fi purtat cu usurinta in geanta sau portfard
Uleiul de migdale dulci, o sursă importantă de vitamina A și B, un ulei fin și delicat, un emolient deosebit pentru piele, previne deshidratarea prin conținutul bogat de acizi grași esențiali.
Untul de shea, hidratează intens pielea uscată ajutând la refacerea celulelor, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată prin efectul său calmant, emolient, antiinflamator, stimulează producția de colagen.
Untul de cacao, intensifică regenerarea, întărește rezistența pielii conferindu-i aspect catifelat. Stimulează producția de colagen, are un conținut ridicat de antioxidanți (conține acid stearic, palmitic, linoleic, omega 6, omega 9, polifenoli, teobromina, squalane, fitosteroli ).
Ceara de albine, exercită asupra pielii, în mod natural, o acțiune dezinfectantă, cicatrizantă și nutritivă.
Uleiul de avocado este bogat în lecitină, vitaminele A, B, D, E, H şi K,
are proprietati hidratante, emoliente, antirid, cicatrizante, antibacteriene
Vitamina E netezește și reface epiderma, contribuie la accelerarea efectului ezimelor. Antioxidant, promovează epitelizarea.
Pe langa multiplele proprietati, are si un miros absolut delicios.

Contine 5 grame si costa 9 lei

19 aprilie 2011

Ginkgo biloba,arborele pagodelor

Prin unele grădini botanice, prin parcuri ori pe alei, se întâlneşte un arbore falnic, care creşte necultivat doar în China, Japonia şi Coreea, având locul său de origine Extremul Orient. Acest arbore - Ginkgo biloba - a fost importat pe tot globul. În Europa este cunoscut şi sub numele de "Arborele de 40 de taleri".
În Japonia i se mai spune şi "Bradul sacru", "Părul fecioarei", "Arborele templier", "Arborele vieţii" sau "Arborele pagodelor" şi se consideră că are o sacralitate şi o putere curativă extraordinară el fiind folosit ca medicament de peste 5000 de ani.
In urmă cu milenii, cultura arborelui era interzisă în afara rezervaţiilor oficiale chineze, frunzele sale fiind considerate chiar monedă de schimb! Europa l-a cunoscut abia în 1710, când a fost adus în Grădina Botanică din Utrecht (Olanda), plătindu-se pentru un puiet 40 de taleri de aur, de aici venindu-i numele de "Arborele de 40 de taleri".

Anul trecut mi-am pus si eu niste seminte la incoltit si ...surpriza,au rasarit cativa copacei.


Ginkgo este o plantă dioică, adică organele sexuale feminine şi masculine se găsesc pe arbori separaţi. Fecundaţia florilor femeieşti se produce după pătrunderea polenului în ovule. Seminţele sunt cărnoase şi rotunde, având în ele toate gusturile, ele sunt mari cât o cireaşă, de culoare galben-pământiu şi foarte zemoase. Deşi seamănă cu o drupă, sunt de fapt un fruct fals, numit galbulă. Japonezii numesc acest fruct yin-kuo , "caisă de aur", el fiind capabil să realizeze echilibrul dintre cer şi pământ. Frunzele sunt semitari, lucitoare, de un verde sclipitor.Toamna ele cad, nu înainte însă de a deveni galbene ca aurul.Perioada optima de culegere a frunzelor in scop medicinal se face in a doua jumatate a lunii octombrie in momentul in care incep sa devina galbui,in acest moment concentratia substantelor active este maxima.


În ţările de origine ginkgo creşte luxuriant, izolat sau în pâlcuri, atingând grosimi apreciabile şi vârste matusalemice. Spre deosebire de conifere, este foarte ramificat, crengile măsurând chiar 10 m lungime. Se înmulţeşte prin butaşi şi seminţe (se sădesc cu două zile înainte de lună plină, seminţele fiind orientate cu germenul spre nord).
Un alt aspect care este demn de remarcat e faptul că paraziţii şi agenţi poluanţi din aer nu îl afectează de loc. Ca drept dovadă un mic arbore de ginkgo a răsărit la mai puţin de 30 de metri de "punctul zero" în primăvara de după lansarea bombei atomice de la Hiroşima.
Unele arhive medicale chineze, care datează din anul 2800 î.e.n., atestă folosirea extractului de ginkgo în tratarea multor probleme legate de vârstă, inclusiv problemele circulatorii, pierderea memoriei şi deteriorare mentală. Tot aici de peste 5000 de ani el este folosit pentru tratarea bolilor de grave de plămâni. În vechime ei fierbeau frunzele şi tratau cu succes orice formă de răceală. Deci el era folosit ca tuberculostatic, antiasmatic, antibronşic, antigonoreic (fructe).
Extractul de gingko s-a dovedit a fi, în urma testelor din toată lumea, un inhibitor eficient al îmbătrânirii. El acţionează lărgind vasele de sânge care duc spre creier, inimă şi extremităţi, şi are un rol de protejare împotriva radicalilor liberi, care pot provoca degradări la nivelul ţesuturilor .
Activitatea cea mai înaltă şi cea mai completă o au extractele care conţin totalitatea substanţelor flavonoidice şi diterpenice din produsul vegetal. Acesta este fitocomplexul frunzelor de Ginkgo şi care se ridică, în urma ultimilor cercetări, la caa. 200 substanţe în extract şi peste 2000 în frunzele întregi. Pulberea de frunze de gingko are o putere curativă mult mai mare decât orice extract farmaceutic realizat din frunze. Este important să ştim că acest lucru este intenţionat ocolit să fie spus. . Dacă ne gândim că extractele din frunze de ginkgo se întrebuinţează cu succes în Europa şi Asia fiind unul din cele mai prescrise medicamente; numai în Europa, vânzările acestui extract totalizează 500 milioane dolari pe an; vânzările pe reţetă în Franţa reprezintă 1,5% din toate reţetele prescrise pe an, iar pe plan mondial, în 1989 au fost scrise 10 milioane de reţete pentru extractul de ginkgo, atunci vom înţelege de ce nimeni nu are interesul să ne îndrume să consumăm direct frunze proaspete sau pulbere din frunze uscate de ginkgo. Marile companii farmaceutice câştigă sume imense din vânzarea medicamentelor de sinteză şi a produselor pe bază de ginkgo datorită ignoranţei noastre şi încrederi pe care le-o acordăm unor astfel de instituţii. La ora actuală nimeni nu ne învaţă cum să cultivăm acest arbore şi cum să ne folosim de el. De altfel marile companii farmaceutice nu au nici un interes de a exista astfel de informaţii privind administrarea frunzelor netoxice atât ale acestui arbore cât şi a altor plante curative excepţionale, netoxice..

Acţiuni :
Stimulează sinteza de prostacicline
- angioactivator - frunze proaspete - acţiune vasodilatatoare, stimulare a circulaţiei (arterele medii şi mici din zonele profunde). Viteza de circulaţie în zona capilară cât şi în porţiunile terminale ale capilarelor creşte. - stimulează circulaţia venoasă - varice, tromboze venoase, tulburări trofice datorită varicelor (ulcer varicos), inhibă sinteza de tromboxoni
- acţionează pe microcirculaţie, pe circulaţia periferică, pe circulaţia venoasă - claudicaţie intermitentă, boala şi sindromul Raynaud, stări spastice ale vaselor
- acţionează pe circulaţia cerebrală - ATS cerebrală, ameţeli la persoanele în vârstă (insuficienţă vertebro-bazilară), îmbunătăţeşte memoria, măreşte vitalitatea pe multiple planuri, influenţează favorabil psihicul, combate stresul, măreşte capacitatea de reţinere, rezistenţa la efort şi la oboseală.
- tuberculostatic în orice formă de răceală, antibronşitic, antiasmatic, antigonoreic (fructe), inhibă activitatea unor dehidrogenaze - reînteneritor


In noiembrie anul trecut,din vacanta petrecuta in Italia am adus si cateva seminte de ginkgo biloba.
Incepand de maine,toate comenzile care vor veni,indiferent de valoarea lor vor primi gratuit 5 seminte ,bineinteles daca se doreste acest lucru.
Semintele sunt in numar de 50,asa ca teoretic primele 10 comenzi vor primi aceste seminte,spun teoretic pentru ca sunt persoane care poate nu au ce sa faca cu ele.
De ce 5 ,pentru ca am observat ca rata lor de germinare este de 50 % si e posibil dupa ce au germinat sa mai moara din ele,asa ca macar un copacel sa iasa.
Semintele au fost tinute la 4 grade pentru a se conserva capacitatea de germinare.
Semintele se pun la germinat intr-un amestec de turba si nisip in proportie de 50-50%,la o adancime de 2 cm.pot fi puse mai multe seminte intr-un ghiveci,la o distanta de 3-4 cm una de alta,iar dupa ce rasar si cresc catinva centimetri,copaceii trebuie plantati individual in ghivece separate.
Au nevoie de umiditate mare si temperaturi de 25 de grade aproximativ.
Dupa 3-4 saptamini ar trebui sa rasara.
Cativa ani pot creste intr-un ghiveci mai mare tinut pe balcon,intr-un loc cu foarte multa lumina.Dupa 7-8 ani insa trebuie plantat undeva afara.
Aclimatizarea trebuie facuta progresiv pe parcursul catorva saptamani(in momentul in care trebuie plantati afara).

18 aprilie 2011

Vopsitul oualor de Paste cu vopsea naturala

Vopsitul oualor de Paste e o traditie.De cand mi-am propus sa elimin chimicalele din viata mea,incerc sa gasesc alternative naturale la mai toate produsele pe care le folosesc zi de zi,incepand cu alimentele si pana la produsele de curatat si igienizat casa.
De cand ma stiu,vopsesc ouale de Paste in culoarea rosie,culoare obtinuta din cojile de ceapa rosie.Este extrem de simplu,culoarea este placuta si foarte intensa,poate nu atat de rosie ca si o vopsea chimica,insa foarte naturala,nu patrunde in ou si nu ne afecteaza cu nimic sanatatea.

Cojile de la un kilogram de ceapa rosie,se spala si se pun la fiert in 2 litri de apa.Dupa 15 minute se strecoara lichidul obtinut si se introduc ouale spalate si degresate in prealabil.Se lasa la fiert 7-8 minute,iar cand se racesc putin se ung putin cu ulei pentru luciu.
Culoarea albastra se obtine cu varza rosie,procedand exact la fel,iar culoarea galbena se obtine cu sofran.

15 aprilie 2011

Targ de Paste


Incepand de maine si pana in Vinerea Mare,va astept pe toti cu mare drag la Targul de Paste organizat de Era Shoping Parc.
Imaginile de mai sus sunt o avanpremiera la ceea ce veti gasi acolo.Toate produsele sunt frumos ambalate si etichetate,pe eticheta gasiti trecute ingredientele,gramajul,data producerii si data expirarii,precum si cateva cuvinte despre proprietatile produsului.
In timpul saptamanii,de luni pana vineri programul targului este de la ora 14 la ora 20 .
Ne vedem acolo.

12 aprilie 2011

Henna,colorant natural pentru par

Prima data mi-am vopsit parul cu henna acum 4 luni.Fiindca mi-a placut foarte foarte tare,am dorit sa repet experienta .Nu am mai avut henna calitate body art ci henna obisnuita luata dintr-un magazin naturist din Iasi.


Pe cutie scrie continutul:Lawsonia inermis(henna) 55 gr,Embilica oficinalis(amla)10 g,Centella asiatica 0,5 g,Terminalia chebula 10 g,Eclipta alba 10 g,Acacia concinna 0,8g.
Avand in vedere ca henna era in proportie de 55% ma asteptam sa iasa culoarea mai putin intensa si asa a si fost,dar recomand aceasta marca ,mi-a placut destul de mult,este si foarte ieftina,100 de grame costa 10 lei.
Dar sa va spun cum s-a comportat parul in aceste 4 luni.
Primele saptamani avea o stralucire ca de matase insa treptat,dupa cateva spalari parul a revenit la starea de dinainte.Putin mai aspru la inceput,la fel dupa cateva spalari,stralucirea de dupa vopsire a cam disparut dar nu a devenit tern,ci obisnuit.Culoarea este permanenta(vad asta dupa firele albe)se duce putin la fiecare spalare insa dupa 4 luni,era inca in proportie de 50-60% din culoarea initiala.Desi nu am probleme in privinta caderii parului,pot spune ca dupa vopsirea cu henna nu mi-a mai cazut absolut deloc,matreata a disparut si ea.
Parul parca mi-a crescut mai repede decat de obicei,varfurile despicate s-au redus foarte mult(poate din aceasta cauza am avut senzatia ca mi-a crescut mai repede),e suplu si matasos.
Ca si tips, in pasta de henna, inainte de a fi aplicata pe par,se adauga 3-4 lingurite de zahar pudra si se amesteca foarte bine,in acest fel i se modifica textura,nu mai e ca un zat de cafea care se imprastie peste tot, ci adera foarte bine la firul de par,zaharul nemodificand cu nimic calitatile plantei.
Pasta am facut-o cu zeama de lamaie si bors,nu cu apa.Am lasat-o 24 de ore sa se elibereze colorantul la o temperatura de aproximativ 25 de grade,dupa 24 de ore am adaugat ulei esential de tea tree,cam 50 de picaturi la 100 grame de henna,am lasat-o din nou 4 ore sa-si faca efectul terpenele din uleiul esential.In tot acest timp a stat intr-un recipient inchis ermetic,in contact cu aerul moleculele de colorant oxideaza si nu se mai leaga de cheratina din par.
Inainte de a-mi pune pasta rezultata in cap,am adaugat cativa ml de ulei de migdale .

Am stat cu ea in par 10 ore,la fel ca prima data ,nu stiu daca e necesar tot acest timp,dar minim 4 ore e obligatoriu altfel nu merita sacrificiul.
Au trecut usor cele 10 ore pentru ca m-am vopsit seara si am dormit cu pasta de henna in cap(destul de incomod de altfel,dar baba sufera la frumusete).
Iata rezultatul

Si aici o imagine cum se vede la umbra
Rezultatul este spectaculos,cred ca nici cel mai sofisticat tratament la un salon de cosmetica nu ar fi reusit sa il faca sa arate asa.La umbra nu este foarte vizibila nuanta,ca si cum te-ai fi vopsit cu un nuantator,insa in soare,capata o nuanta fabuloasa.
Pentru par cu un procent mai mare( nu foarte mare insa)de fire albe,pare vopsit in suvite aramii,firele albe se coloreaza intr-un rosu caramiziu.
Concluzia:chiar merita,cred ca o sa ma vopsesc cu henna foarte mult timp de acum incolo.

11 aprilie 2011

Targ de Paste


In perioada 16-22 Aprilie ma gasiti la Targul de Paste organizat de
Centrul comercial Era Shopping Park Iasi ,situat in Soseaua Pacurari nr. 121 .
Va astept cu mare drag.

8 aprilie 2011

Sapun cu lapte de crin si lapte de capra


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de orez,lapte de capra,lapte de crin,ulei esential de ylang-ylang,lamaie si patchouli.

Ce este laptele de crin si cum se prepara:
Primavara,cand crinii incep sa dea primele frunze sau toamna cand si-au incheiat ciclul de vegetatie,bulbii de crini albi(Lilium Candidum)au concentratia cea mai ridicata de principii active.
Se iau cativa bulbi de crin,in functie de cantitatea de care avem nevoie ,se spala foarte bine de pamant,apoi se pun la fiert in lapte.Se fierb pana se inmoaie apoi se paseaza bine cu un mixer pasant sau cu o lingura,rezultand o pasta care poate fi foarte usor folosita ca masca pentru ten.Se poate conserva in frigider pentru cateva zile,adaugand cateva picaturi de alcool.
Acest remediu din vechime are un efect triplu:combate pistruii, functioneaza ca un veritabil antirid si mentine pielea alba. Este recunoscut in lumea cosmeticii pentru calitatile sale exceptionale,reinprospateaza, calmeaza, catifeleaza,curata tenul de petele inestetice(de la soare,sarcina sau batranete).
Calitatile cu totul remarcabile ii sunt completate de adaosul de lapte de capra si ulei de orez.
Toate aceste ingrediente fac din acest sapun unul cu toul deosebit,indicat pentru tenuri sensibile,afectate de pistrui sau melasma(pete pigmentare),un redutabil aliat in lupta eterna cu ridurile.
Editie limitata,cel putin pana la toamna.
Poate fi folosit incepand cu data de 06 Mai 2011
100 de grame costa 10 lei.

5 aprilie 2011

Sapun cu aloe si lapte de capra


Contine:uleiuri saponificate de masline si cocos,ulei de musetel,ulei de orez,lapte de capra,gel de aloe vera,ulei esential de patchouli,menta si roinita.

Daca ar fi sa aleg un sapun pentru ten categoric as alege sapunul cu lapte de capra si gel de aloe.Stiu ca multi ma blameaza cand citesc aceste randuri pentru ca exista multe prejudecati in folosirea sapunului pentru ten.Sigur ca e optiunea fiecaruia,insa prefer sa folosesc un sapun natural,decat un gel de curatare cu cine stie ce porcarii in el.Folosesc sapunul pentru fata de cand ma stiu si tenul meu e absolut in regula.
Sapunurile cu lapte de capra in mod special le ador,sunt foarte soft,cremoase si nu usuca pielea.

Sapunul cu gel de aloe si lapte de capra ,un sapun calmant,regenerant si deosebit de nutritiv,are in plus ulei de musetel cu proprietati antiinflamatoare,cicatrizante si calmante.
Extras din coaja care inveleste bobul de orez, uleiul din germeni de orez este extrem de fin si are o putere incredibila de penetrare a epidermei. De altfel, orezul are avantajul de a fi foarte bogat in vitamina E si in acizi grasi esentiali.
Aceste componente sunt antioxidanti extrem de puternici. Altfel spus, ele protejeaza membranele celulelor pielii noastre de imbatranirea prematura datorata stresului: reactii chimice provocate de poluare, raze ultraviolete, tigari.
Acizii grasi esentiali aduc in plus alte elemente nutritive indispensabile epidermei pentru reconstruirea filmului lipidic si mentinerea echilibrului de apa al pielii. Epiderma este mai supla, elastica si confortabila.
Ei participa de asemenea si la crearea moleculelor antiinflamatorii pentru a calma iritatiile si punctele rosii, fiind exceptional pentru pielea sensibila

Cantareste aproximativ 100 gr si costa 10 lei

3 aprilie 2011

Balsam de buze


Contine:unt de cacao raw,unt de shea nerafinat,unt de cocos,ceara de albine,ulei de migdale dulci presat la rece,lanolina,ulei de ricin,vit A,vit E,ulei esential de lavanda,lamaie si ylang-ylang.
Gramaj: 6 ml
Costa 9 lei

Ce poate fi mai placut pentru buzele uscate sau crapate?
Este hidratant, emolient, reparator, protector.
Tot ce poate fi mai bun pentru buze in acest balsam,un balsam foarte hranitor,cu o consistenta mai tare,lasa o pelicula fina pe buze ce dureaza.Am ales o consistenta mai tare pentru a putea fi purtat cu usurinta in geanta,consistenta data de untul de cacao stiut fiind ca se topeste la 37 de grade,temperatura corpului uman,este uşor de purtat într-un mic compartiment secret al genţii, ori strecurat în buzunar cu o clipă înainte de a ieşi din casă
Datorita untului de cacao si untului de shea balsamul are factor de protectie solara natural.
Contine ulei de ricin,si lanolina doi hidratanti de exceptie insa persoanele care se stiu alergice la aceste 2 componente ,pot alege o alta varianta fara aceste ingrediente.

1 aprilie 2011

Sapun cu Pau d`Arco

Despre Pau d`Arco am citit prima data acum cativa ani insa doar recent am avut ocazia sa il achizitionez.Marturisesc ca am ramas impresionata de multitudinea de afectiuni impotriva carora actioneaza,mai ales afectiuni cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului sustin unele studii.
Ideia crearii unui sapun care sa contina Pau d`Arco mi-a venit atunci cand unei persoane dragi mie si care are probleme cu nesuferita de candidoza,i-au fost recomandate de catre medicul curant spalaturi locale cu ceai din Pau d`Arco(bineinteles nu in Romania,aici cei mai multi sunt total impotriva folosirii plantelor).




Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de galbenele,extract fluid din Pau d`Arco,ulei din Pau d`Arco,decoct foarte concentrat din Pau d`Arco,ulei esential de tea tree si lavanda.

Datorita compozitiei speciale,poate fi folosit ca si sapun intim,ca adjuvant in tratarea diferitelor infectii cu candida sau alte ciuperci,dar si ca sapun de uz general pentru a preveni infectarea cu diferiti virusi si fungi.

Pau d`Arco(tabebuia impetiginosa) mai este cunoscut sub denumirea de lapacho,tabebuia,taheebo sau scoarta de arborele furnicilor.
Actiunea componentelor active:
Lapacolul este substanta de baza din scoarta care asigura actiunea antibacteriana a plantei. Se afla in stratul interior al scoartei, impiedicand cresterea si multiplicarea microorganismelor gram-pozitive (stafilococi, streptococi) si celor gram-negative (brucella).
Actiunea antivirala a scoartei este determinata de capacitatea lapacolului de a inhiba productia de enzime, in lipsa carora multiplicarea virusilor nu poate avea loc. Scoarta de arborele furnicilor este benefica impotriva virusilor de gripa, herpes, viroze respiratorii etc.
Proprietatile antimicotice sunt legate de prezenta in scoarta a xilodinei, care in combinatie cu lapacolul inhiba cresterea multor specii de ciuperci microscopice, inclusiv a celor vaginale (candida, tricofiton). Chiar si lemnul de arborele furnicilor este extrem de rezistent la actiunea diverselor ciuperci: pe trunchiul arborelui furnicilor niciodata nu cresc ciuperci.
Actiunea antiparazitara a scoartei arborelui furnicilor se manifesta prin capacitatea sa de a inhiba multiplicarea si dezvoltarea parazitilor intracelulari. Impiedica invaziile protozoarelor patogene, creand un mediu nefavorabil pentru parazitii adaptabili. Se utilizeaza cu succes in programele de fitoterapie antiparazitara.
Proprietatile imunomodulatoare permit utilizarea acestei plante unice in cazul proceselor alergice si autoimune din organism, fara pericolul agravarii acestora. Scoarta mareste rezistenta nespecifica a organismului, intensificand mecanismele imunitatii celulare si umorale. Si cel mai important lucru este ca toate proprietatile mentionate ale scoartei de arborele furnicilor au fost confirmate cu ajutorul cercetarilor stiintifice moderne.
Datorita efectelor sale anti-fungice si antivirale, recunoscute pe scara larga, se recomanda si in cazuri de cancer de piele,candida sau herpes, respectiv in lupta impotriva virusului HIV.
Este bogat in fier si calciu, minerale indispensabile pentru functionarea organismului uman si, in special, a creierului, in planta se mai gasesc vitamina C, zinc si seleniu, antioxidanti importanti, necesari pentru functionarea optima a sistemului imunitar. In plus, Pau d'Arco mai contine magneziu, mangan, fosfor, si potasiu, natriu, vitamina A si cateva din vitaminele complexului B.
Actiunea ii este completata de uleiul esential de tea tree,un ulei cu proprietati multiple:antiseptic, puternic antibacterian,antimicotic, antiviral potent,detoxifiant, insecticid,stimulent,dezinfectant.
Uleiul esential de tea tree este indeosebi recomandat pentru:
cresterea capacitatii organismului de a lupta impotriva oricaror infectii;
adjuvant in tratamente vaginale, cistita si infectii genitale;
abcese, acnee, arsuri, herpes;
ten gras, incarcat;
pete si diverse leziuni ale pielii;
eruptii cutanate, inclusiv in zona scutecului;
negi, arsuri si plagi infectate;
matreata, scalp cu probleme.

S-a intarit extrem de repede si abia am avut timp sa il pun in forme asa ca sapunurile sunt putin cam "zgrunturoase" insa cred ca efectul conteaza nu forma.
Gramaj de la 90 la 12o gr
100 de grame costa 10 lei.