Totalul afișărilor de pagină

30 iunie 2011

Targul Mestesugarilor,1-3 iulie,Parcul Expozitiei


Anul acesta mi-am facut curaj si m-am inscris si eu la Trgul Mestesugarilor,organizat de Primaria Iasi.Sper doar sa fie vreme buna.
Asa ca va astept in perioada 1-3 iuie,in Parcul Expozitiei,cu sapunuri si cosmetice naturale cu aroma de .....,,Lavandine``.

26 iunie 2011

Sapun natural handmade cu aloe si musetel


Un sapun prin excelenta calmant.
Contine:uleiuri saponificate din malsine si cocos,extract uleios de musetel[musetel macerat in ulei de masline timp de 3 saptamani],ulei din samburi de struguri,gel de aloe proaspat,ulei esential de melisa,citronella si ylang-ylang.

In acest sapun am inlocuit in totalitate apa din compozitie cu gel de aloe proaspat obtinut,din plante ce au mai mult de 5 ani,neudate de 5 zile minim.Plantele nu le fertilizez niciodata cu fertilizatori chimici din comert ci i-mi prepar eu composturi din diferite materii organice.In acest fel se asigura eficacitatea maxima a gelului de aloe.
Planta contine 20 de aminoacizi, 7 din cei 8 esentiali; 12 antrachinone: emodina, acid aloetic, aloina, antracina, antranol, barbaloina, acid crisofanic, emodina, uleiuri eterice, ester al acidului cinamonic, izobarbaloina, resistanol. In concentratii relativ mici au proprietati analgezice, antibacteriene, antifungice si antivirale.
Aloe Vera este o adevarata sursa de minerale si vitamine - calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamine A, C, E, B, Colina, B12, acid folic, si antioxidanti - esentiale toate pentru sanatate.
Gratie proprietatilor antibiotice si anti-inflamatorii, aloe este o planta excelenta in procesul de cicatrizare. In trecut, se utiliza gelul natural produs de planta direct pe plagile deschise, fara sa fi existat o sutura in prelabil. Acesta permite cicatrizarea si mai mult decat atat lasa mai putine urme decat sutura. Aloe faciliteaza regenerarea celulara si o mai buna hidratare a pielii.
Beneficii: Vindeca arsurile si ranile - Aloe Vera este recunoscuta pentru efectele calmante si vindecatoare. Studiile denota faptul ca Aloe Vera stimuleaza regenerarea tisulara;
Intinereste pielea - procesul de imbatranire a pielii este caracterizat de aparitia ridurilor din ce in ce mai accentuate. Substantele componente ale plantei incetinesc si chiar impiedica aceste schimbari degenerative al pielii, stimuland productia de colagen si elastina;
Hidrateaza - unul dintre motivele pentrtu care Aloe Vera a devenit atat de populara este faptul ca poseda proprietati miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au aratat ca imbunatateste capacitatea pielii de autohidratare, ajuta la indepartarea celulelor moarte si asigura absorbtia substantelor benefice in straturile profunde ale pielii. Fiecare dintre aceste proprietati au facut din Aloe Vera o planta indispensabila in industria produselor cosmetice si a preparatelor dermatologice. De fapt, Aloe Vera este cel mai important ingredient din produsele cosmetice, fiind utilizata in peste 95% dintre produse;
Calmeaza durerile de artrita, articulatii si muschi - accelereaza vindecarea, reduce inflamarea si intensitatea durerii;
Asigura absorbtia substantelor nutritive - inlesneste absorbtia substantelor biologic active in straturile profunde ale pielii.

Musetelul joaca un rol important în medicina traditionala deoarece contine un numar considerabil de substante active cu actiune benefica pentru organismul nostru.Aplicat extern, musetelul are efect cicatrizant, emolient si anti-inflamator. Datorita proprietatilor sale antiseptice si decongestive musetelul este adesea folosit în produsele cosmetice, fiind recomandat în special pentru tenul iritat, deteriorat sau sensibil.
Musetelul este un mijloc eficient de tratament pentru: zgârieturi, taieturi, cicatrici postoperatorii, stres,are proprietati antiinflamatoare, antiseptice, decongestionante, dezinfectante, anestezice, emoliente si cicatrizante.Proprietatile sale il fac un remediu excelent impotriva arsurilor si poate fi aplicat pe rani sau abcese, fiind indicat in tratarea oricarui tip de inflamatie a pielii, impotriva dermatitei sau acneei. Ca agent antialergic este utilizat in cazul eruptiilor cutanate de natura alergica, avand efecte deosebite in tratarea urticariei.

Sapunul are in medie 100 de grame si costa 10 lei.
Poate fi folosit incepand cu data de 10 iulie.

23 iunie 2011

Targ handmade in Parcul Expozitiei


Am placerea de a va invita la un nou targ,organizat de Charm Chic Boutique,in Parcul Expozitiei,unde voi participa si eu in calitate de expozant,in perioada 25-26 iunie de la orele 11 pana la orele 20.
Va astept cu sapunuri si produse cosmetice 100% naturale, realizate cu drag din ingrediente vegetale fara parabeni, conservanti ori coloranti .

Ups,se pare va ploua asa ca targul se va reprograma.

20 iunie 2011

Delicii de vara....pentru iarna


Tuturor ne plac ciresele.Dulci,carnoase,aromate,aceste fructe nu sunt doar gustoase, ci au fost inzestrate cu o multime de proprietati: contin 8 vitamine (B1, B2, B6, C, E, P, A, PP), 6 minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, fostor, sulf). De asemenea, mai contin zinc, cupru, mangan, zaharuri si acizi organici.
Ciresile rosii contin antocianine, antioxidanti puternici care reduc riscul aparitiei bolilor de inima. O dieta bogata in cirese reduce nivelurile crescute ale colesterolului si trigliceridelor din organism.
Consumand 20 de cirese pe zi luptam de 10 ori mai puternic asupra inflamatiilor din organism decat daca am lua o aspirina.
S-a constatat o reducere cu 15% a nivelului acidului uric, a proteinei C-reactiva (indica inflamatii in organism) si a oxidului nitric. Compusii din cirese pot inhiba procesele inflamatorii din organism. Oxidul nitric este implicat in osteoartrita si artrita reumatoidala.
Ciresele sunt o sursa buna de melatonina, o substanta care ajuta la imbunatatirea ritmului circadiac si a instalarii somnului. Compusii din cirese reduc durerile provocate de artrite si guta, reduc riscurile instalarii diabetului si ajuta in tratamentul pierderilor de memorie.
Fiind sarace in calorii dar bogate din punct de vedere nutritiv, ciresele sunt recomandate si in curele de slabire. In sezon, este bine sa facem cure cu cirese sau sucul lor. Efectele? Depurative, energizante, remineralizante, laxative, antireumatismale. Pentru curatarea organismului de toxine, se recomanda o cura de cirese 2 – 3 zile pe saptamana fara a manca altceva. Astfel se favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. Ciresele acrisoare sunt o sursa excelenta de beta caroten. Contin de 19 ori mai mult betacaroten decat afinele si capsunile.
Desi proaspete le putem gasi doar 8 saptamani, putem consuma cirese de-a lungul intregului an, daca le congelam sau le facem compot.

In fiecare an imi pregatesc pe la sfarsitul lunii iunie cateva zeci de borcane de compot de cirese.
Le prepar in felul urmator: umplu borcanele bine spalate si uscate in prealabil pe jumatate cu cirese,adaug un varf de cutit de steviozida de care am mai scris aici,2 -3 cuisoare,adaug apa de izvor pana se umplu,le inchid bine cu capacul si apoi le pun intr-o oala mai mare sa fiarba.Timpul de sterilizare este de 20 de minute din momentul in care incep sa fiarba.Apoi le pun in paturi sa nu se raceasca imediat unde le las pana a doua zi,cand le duc in pivnita la racoare.Preparate in acest fel  rezista si doi ani de zile.Sunt un desert ideal in zilele friguroase de iarna.Dietetice,fara calorii,pot fi consumate practic fara masura,dupa pofta inimii.

15 iunie 2011

Ice mint,sapun natural handmade cu menta si castravete


Un sapun racoritor,pentru zilele caniculare de vara.
Contine;uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de menta,ulei din samburi de struguri,suc de castraveti,ulei esential de menta si citronella.

Menta are actiune racoritoare, revigoranta dar in acelasi timp si de incalzire si stimulare. Explicatia acestui paradox consta in faptul ca organismul isi intensifica circulatia sangelui si se incalzeste ca raspuns la efectul racoritor al mentei pe piele.
Este un excelent stimulent si tonic general. Alunga oboseala pe fond nervos si migrenele.
Uleiul de menta este un ulei calmant, analgezic, sedativ, relaxant, un bun tonic al sistemului nervos, antiinflamator, cicatrizant, are acţiune antibacteriana pronunţată.
Datorita efectului antiseptic şi antiinflamator este util în tratarea acneei, arsurilor, dermatitelor si eczemelor.
Echilibreaza nivelul ph-ului pielii, fapt ce inhibă producerea excesivă de uleiuri la nivelul pielii. Datorită proprietăţilor astringente, antiseptice şi antiinflamatorii, menta diminuează acnea, punctele negre, roşeaţa şi iritaţiile de la nivelul pielii.Dar ceea ce face uleiul de menta unic este faptul ca acesta contine menthol, un compus care racoreste pielea obosita,o lumineaza, avand efecte remarcabile asupra tenului gras.Este unul dintre cele mai eficiente alternative pentru curatarea porilor.
Pentru potentarea efectelor mentei ,ca si lichid la realizarea sapunului a fost folosit sucul proaspat de castraveti.
Castravetele este considerat elementul magic pentru piele, deoarece inchide porii, reduce inflamatiile, diminueaza cearcanele si purifica tenul. In plus, este un tratament perfect pentru zona sensibila a ochilor.
Castravetele are si rolul de a elimina acneea si punctele negre. In acelasi timp, este benefic si in cazul tenului matur ,sensibil ori cu tendinte de ingrasare.
Rezultatul,un sapun recomandat pielii cu acnee,puncte negre,pori dilatati sau cu tendinte de ingrasare.

Are aproximativ 100 de grame si costa 10 lei.

14 iunie 2011

Sare de la Marea Moarta


Din cele mai vechi timpuri, au fost recunoscute proprietatile vindecatoare ale apei Marii Moarte. Romanii si evreii din antichitate au construit bai utilizand apa si namolul de pe malurile Marii Moarte. Acum 2000 de ani, istoricul roman Josephus Flavius a scris ca Regele Irod insusi a vizitat Marea Moarta, unde a urmat cateva tratamente si si-a restabilit sanatatea si linistea.
Marea Moarta este situata în Orientul Mijlociu, între Israel si Iordania avand o suprafata de circa 1000Kmp (76 km lungime si 16 latime) si o adâncime de 396 m.
Ea se situeaza cu 400 m sub nivelul oceanului planetar, fiind locul unde se înregistreaza cea mai mare presiune atmosferica si o densitate a oxigenului cu 15% mai mare decat pe restul globului.
Marea Moarta este asociata aproape automat de catre femei cu frumusetea si tineretea.
Apa de la Marea Moarta este unica Are o salinitate de 330 g/litru, fata de cea a oceanului, de numai 35g/litru,adica de 10 ori mai mult decat oricare alta mare.
Datorita salinitatii deosebit de mari, orice corp pluteste, practic in apa de la Marea Moarta nu te poti scufunda. Componentele principale ale sarurilor din Marea Moarta sunt magneziul, potasiul, clorura de calciu si bromura.
Sarea contine 21 de minerale inclusiv sodiu, magneziu, calciu, brom, bitumen si potasiu. 12 dintre acestea nu au mai fost gasite in nici o alta mare sau ocean, iar unele sunt cunoscute pentru oferirea unui sentiment de relaxare, hranirea pielii, accelerarea sistemului circulator si pentru usurarea discomfortului reumatic si disfunctiilor metabolice.
Ionii din sodiu indeparteaza celulele moarte ale pielii si ii imbunatateste permeabilitatea. Dupa ce patrund in piele, fixeaza apa si produce sentimentul de elasticitate, ideal pentru pielea foarte uscata.
Concentratiile de magneziu gasite in Marea Moarta sunt de 15 ori mai ridicate decat sarurile din alte mari. Magneziul este esential pentru metabolismul celulelor. De exemplu, un deficit semnificativ in magneziu a fost descoperit in celulele moarte ale pielii si in serul pacientilor cu psoriazis. Potasiul imbunatateste oxidarea si regleaza procesul electric al muschilor si sistemul nervos. Cei bonlavi de astm obtin rezultate bune inhaland vaporii de sare.
Concentratia de brom este de 50 de ori mai mare decat sarurile comune, avand astfel un efect foarte relaxant.
Pe langa alte minerale ale Marii Moarte gasite in cantitati mici, sarea contine un catran natural numit bitumen care actioneaza ca un agent anti-inflamator.
Ce face bun pentru piele sarea de la Marea Moarta;
•Calmanta pentru pielea inflamata si iritata
•Antiinflamatoare si antireumatismala
•Amelioreaza starea pielii in special a pielii atopice
•Hidratanta
•Favorizeaza buna functionare a celulelor epidermei
•Remineralizanta
•Tonifianta si restructuranta a tesutului cutanat
•Purifianta si dezinfectanta
•Relaxanta si decontractanta
Se recomanda in special pentru piele atopica, eczeme, psoriazis, dermatite, dermatoze, celulita, remineralizarea epidermei, sciatica, reumatism, artrite, tendinite, artroze,insa si pentru relaxare,nu e neaparat nevoie sa avem vre-o afectiune.
Pentru o baie generala se recomanda 2-3 pumni de sare de la Marea Moarta adaugati in apa de baie. Durata baii, pentru a profita din plin de beneficiile sarii este de 15-30 minute.Limpeziti pielea si pentru a potenta efectul hidratant aplicati o crema bogata.

100 de grame costa 5 lei.
Contine:sare de la Marea Moarta,petale de trandafir,galbenele si lavanda,uleiuri esentiale.

10 iunie 2011

Honey,sapun natural handmade cu miere propolis si polen


La o revizuire a sortimentelor, mi-am dat seama ca lipseste tocmai sapunul cel mai hranitor si preferat de majoritatea,sapunul cu miere.
Si cum sapunul cu miere si alte bunatati din stup,este cap de afis in palmaresul tuturor producatorilor de sapun nu avea cum sa lipseasca tocmai din gama de sapunuri marca "Lavandine"
A iesit un sapunel dulce si spumos cu muuuulta miere,polen si propolis.

Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,unt de cacao,miere,polen propolis,apa distilata,ulei esential de melisa(iarba stupilor)si eucalipt.

Gratie compozitiei sale complexe, mierea naturala dispune de nenumarate insusiri terapeutice ce fac din ea un ingredient de nepretuit atunci cand ne referim la frumusetea si ingrijirea pielii.
Mierea contine vitamine (C, B1, B2, PP, etc.) in anumite proportii, enzime, acizi, substante minerale, hormoni, aminoacizi, substante aromatice si antibacteriene. Este un produs biologic complex, care cuprinde o multitudine de substante biochimice valoroase.
Datorita proprietatilor sale exceptionale este un ingredient nelipsit in mai toate produsele cosmetice.
Este nutritiva - fiind bogata in toate tipurile de vitamine, minerale, aminoacizi, mierea are capacitatea de a hrani pielea.
Antioxidanta - mierea se lupta cu radicalii liberi, aflati peste tot in jurul nostru. De fiecare data cand respiram, ne oxidam si in organism se elibereaza radicalii liberi care ne imbatranesc. Antioxidantii din miere neutralizeaza efectul acestora, la cel mai adanc nivel celular.
Antibacteriana- mierea este un agent antibacterian ce dezinfecteaza si ajuta la vindecarea ranilor si a petelor de pe piele.
Este un excelent hidratant.
Propolisul este compus din rasini vegetale, balsam de diferite compozitii, ceara, uleiuri eterice, fier, microelemente - cupru, zinc, mangan, cobalt, la care se adauga polen, flavonoide, secretii ale glandelor salivare ale albinelor. Datorita proprietatilor sale antivirale, antitoxice si antiinflamatorii, propolisul isi gaseste tot mai multe utilizari. Este un bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani, taieturi si, mai ales arsuri, degeraturi. Este foarte util in vindecarea ranilor, precum si in cicatrizarea operatiilor.
Are o actiune antiseptica ,antivirala,antitoxica si antiinflamatoare cu totul deosebita.
Poprietatile polenului folosit ca atare sau sub forma de extracte hidro si liposolubile sunt comparabile cu cele ale laptisorului de matca .Folosirea polenului ca si tratament tratament cosmetic are o influenta benefica in mentinerea aspectului tanar al pielii, combate si atenueaza ridurile, mentine echilibrul hidric al pielii, reface si mentine tonusul muscular. Are actiune favorabila asupra oricarui tip de ten cu rezultate remarcabile la tratarea tenurilor deshidratate, predispuse la ridare timpurie. Combate radicalii liberi si regenereaza functiile pielii. Polenul ajuta la curatirea porilor in profunzime si indepartarea celulelor moarte.


Nu este recomandat persoanelor cu alergii la produsele apicole.

Cantareste aproximativ 100 de grame si costa 10 lei.

7 iunie 2011

Earth-sapun detoxifiant cu argila si carbune medicinal


Pentru ca lotul anterior aproape s-a epuizat,am facut unul nou,de asta data cu argila din Muntii Piatra Craiului si carbune medicinal.
Pentru o putere mai mare de detoxifiere am folosit la prepararea sapunului apa de argila.

Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de salvie,apa de argila,argila din Muntii Piatra Craiului,carbune medicinal,ulei esential de salvie,lavanda si tea tree.

Un sapun minunat pentru pielea seboreica sau mixta,acneica,cu proprietati antimicrobiene,antiinfectioase,detoxifica si calmeaza pielea,absoarbe excesul de sebum si impuritatile,cicatrizeaza si regenereaza.

100 grame costa 10 lei.Pentru celelalte gramaje pretul se recalculeaza.

2 iunie 2011

A venit vara....cu miros de trandafir

Daca au inflorit trandafirii ,e clar,a venit in sfarsit vara.
Trandafirul nu este doar o floare decorativa ci are proprietati curative nebanuite.
Este antiinflamator, decongestiv, antiseptic, dezinfectant, antipiretic, astringent, antidiareic. In uz extern: decongestiv, dezinfectant, regenerant, mineralizant, tonic, aromatizant, odorant.
Petalele contin: uleiuri volatile (citronelol, geraniol, nerol, linalol), derivati flavonici, quercitina, coloranti antocianici, cianina, taninuri, pectine, aldehide monoterpenice, fenol- metil- eteri (eugenol), acid malic, acid citric, vitamine A, C, K, B2, PP, minerale- calciu, fier, magneziu, potasiu

Petalele de trandafir pot fi preparate intr-o multitudine de feluri.
Siropul de trandafir se prepara punand petale proaspete intrun borcan fara sa se preseze, peste care se toarna miere naturala, se lasa la macerat 3 saptamani, apoi se administreaza cate 1-2 linguri de 3 ori pe zi folosita in infectii bucale, afte, faringite, dureri gastrice
O loţiune antiacneică extrem de eficientă se prepară din 100 ml apă de trandafir şi 100 ml alcool camforat (se fac frecţii uşoare în fiecare seară). Pentru combaterea ridurilor, se prepară o loţiune tonică din 200 ml apă de trandafir, 50 ml lapte de migdale şi 4 g sulfat de aluminiu.
Oţetul aromatic din trandafiri se prepară din 250 g petale proaspete la 200 ml alcool de 70 de grade, amestecat cu 1800 ml oţet de calitate (eventual de mere). Se lasă la macerat 8-10 zile, cu agitaţie zilnică. Apoi, se strecoară prin tifon dublu, petalele se storc, iar oţetul se trece în sticle brune, bine închise. Se consumă cîteva picături într-un pahar cu apă, pentru dureri de cap, angină, scăderea febrei în răceli, afecţiuni în gît (amigdalită, traheită, laringită) redarea vitalităţii persoanelor slăbite şi în caz de leşin
Maceratul preparat din 10 g petale proaspete sau 5 g petale uscate ţinute timp de 3-5 zile în 90 g miere, se foloseşte în tratamentul micozelor bucale la sugari. O soluţie din 50 g petale proaspete macerate 10 zile în 200 ml vin roşu, este excelentă de facut gargara(pentru stomatite), poate fi folosita ca si lotiune pentru întreţinerea părului şi în irigaţii vaginale pentru combaterea leucoreei
Un tonic facial minunat poate fi preparat in felul urmator:faceti un amestec de 25% macerat de trandafir si 75% apa de trandafiri si folositi amestecul pe post de lotiune tonica.Lotiunea poate fi imbogatita cu cateva picaturi de ulei esential la alegere.
Tinctura din petale de trandafir se obtine din petale proaspete asezate intr-un borcan fara sa se taseze peste care se pune alcool de 70-80 de grade, se lasa la macerat 2 saptamani, apoi se strecoara si se consuma cate o lingurita de 3 ori pe zi in gripa, dizenterie, enterocolita fermentativa, rectocolita hemoragica
Buzele şi pielea crăpată se vindecă repede cu un unguent preparat din 20 g petale uscate şi măcinate de trandafir, care se amestecă în 10 g de unguent gras.
Proprietati revigorante are si infuzia din petale de trandafir uscate: o mana de petale de trandafir uscate se pune intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se foloseste pentru spalarea fetei dimineata. Persoanele care au ten gras pot combina infuzia rece cu putin alcool. Cu acest amestec se tamponeaza tenul sau se pun comprese pe frunte, barbie si nas. Infuzia din petale de trandafir amestecata cu alcool are proprietati astringente, favorizand inchiderea porilor.
Preferatul meu este uleiul de trandafir pe care il prepar punand petalele uscate intr-un recipient peste care torn ulei de masline,il las in loc caldut timp de 3 saptamani timp in care agit zilnic, dupa care il strecor si il folosesc la fabricarea sapunului de trandafir.
O sa fie in curand in stoc.
Daca v-am convins de cat de folositor este trandafirul in farmacia fiecarei case, da-ti fuguta in piata(daca nu aveti parinti sau bunici la tara)pentru ca in acesata perioada se gaseste din abundenta.Ma refer la trandafirul de dulceata,rosa damascena,trandafirul din care se extrage faimosul ulei de trandafir bulgaresc.Eu mi-am facut provizii serioase dat fiind ca sapunul de trandafir este preferatul multora.

1 iunie 2011

Targ handmade in Parcul Expozitiei

In perioada 3-5 iunie,in Parcul Expozitiei,de la orele 10 pana la orele 20,va astept la Targul Handmade organizat de Charm Chic Boutique.