Totalul afișărilor de pagină

21 iulie 2011

CONCURS 100% NATURAL


Concurs pe blog.jorjette.ro


Primul meu concurs.Nu sunt eu organizatorul insa premiile vor fi oferite de mine.Regulamentul e foarte simplu,dati clik pe banner si veti afla toate conditiile de participare,perioada de desfasurare si premiile oferite.
Si ca sa va fac pofta de participare,iata care sunt premiile:
Primul premiu contine un unt de corp de 150 ml si un sapun cu cafea.
Al doilea premiu contine o crema de fata Precious de 100 de ml si un sapun cu trandafir.
Si cel de-al treilea premiu consta in 3 sapunuri,unul cu miere,unul cu menta si castravete si unul cu catina si suc de morcov.

Mult succes.

20 iulie 2011

Sampon cu lapte de capra si extracte din plante.


Pentru cei carora le plac sapunurile cu lapte de capra am facut unul special pentru par,sampon solid cu lapte de capra si extracte din plante.
Compozitia este in mare aceiasi ca si la samponul prezentat ieri insa acesta are in plus lapte de capra.

Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de salvie,rozmarin,menta,urzica,ulei de ricin,galbenus de ou,lapte de capra,ulei esential de salvie,rozmarin,menta si ylang-ylang.

Datorita continutului mare de calciu si fosfor, laptele hraneste intensiv, regenereaza si intareste firele de par. Confera stralucire si un aspect sanatos.
Samponul cu lapte de capra poate fi folosit pe orice tip de par insa este in special recomandat pentru parul deteriorat si fin, pe care îl repara si îl tonifiaza. Poate fi folosit zilnic, fara a îngrasa firul de par, echilibreaza scapul si confera forta si vitalitate parului.
Dupa spalarea parului ,este recomandat adaugarea in ultima apa de clatire a 2-3 linguri de otet de mere.
Samponul cantareste 100 de grame si costa 10 lei.

18 iulie 2011

Sampon solid cu extracte din plante,natural handmade


Samponul solid este in esenta este tot un sapun insa fara exces de uleiuri nesaponificate,este o combinatie complexa de extracte si uleiuri din plante benefice pentru par si scalp.Este foarte bland cu firul de par,nu il degreseaza in exces,nu ii ataca structura.Poate fi folosit zilnic.

Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,extracte uleioase din salvie,rozmarin,urzica,menta,alfalfa,ulei de ricin,galbenus de ou,apa distilata,ulei esential de menta,rozmarin,lavanda si ylang-ylang.

Un nou sortiment de sampon ,cu muuuuuult galbenus de ou si extracte din plante benefice pentru par.Folosit pentru par, oul este cel mai bland... sampon cunoscut, care curata neasteptat de bine parul, protejandu-l si mentinandu-i sanatatea, cum nu reuseste nici un preparat pe baza de chimicale sa o faca.
Uleiul de rozmarin este un tonic ideal pentru par, dar mai ales pentru scalp. Este un important stimulant pentru radacini, indepartand cu usurinta excesul de sebum. S-a observat ca acest ulei stimuleaza cresterea firului de par si stopeaza caderea parului. De asemenea, este un inamic al matretii.
Folosit cu regularitate, poate preveni chiar si chelia prematura şi combate mătreaţa eficient, fiind excelent pentru un scalp gras.
Substantele continute de salvie dizolva aglomerarile de sebum si impuritati care se pot depune in apropierea foliculilor de par. Aceste aglomerari sunt des intalnite in cazul parului foarte gras si pot avea efecte destul de nocive asupra foliculului pilos, contribuind chiar la pierderea firelor de par pe care le “sufoca"
Uleiul de mentă stimulează vasele de sânge de la rădăcina părului, promoveaza o mai bună circulaţie şi poate ajuta la rezolvarea unor probleme , cum ar fi senzaţia de mâncărime a scalpului, este puternic antiseptic şi contribuie la normalizarea productiei de sebum fiind si un tratament eficient pentru păr gras.
Uleiul de ricin este sursa de acizi grasi nesaturati valorosi, cunoscuti pentru proprietatile lor extraordinare de vindecare. Deasemeni este binecunoscut pentru proprietatile sale de stimulare a cresterii parului dar si pentru hranirea si hidratarea scalpului - aspect ce nu poate fi ignorat atunci cand exista inestetica matreata. Ricinul folosit in acest sampon asigura in plus si o spuma luxurianta
Urzica este fara doar si poate cel mai utilizat ingredient natural pentru ingrijirea parului, mai ales la noi in tara. Aceasta favorizeaza cresterea unor fire de par mai sanatoase, prin stimularea "radacinii" (adica a foliculului pilos), calmeaza inflamatia si combate infectiile de la nivelul pielii capului, da stralucire parului.
In ultima apa de clatire se recomanda adaugarea a 2-3 linguri de otet de mere(diluat intr-o jumatate de litru de apa).Otetul are un dublu rol,acela de a indeparta reziduurile ramase si de a inchide cuticula firului de par lasandu-l matasos si usor de descurcat.
Dupa primele splari parul poate fi putin incarcat,datorita eliminarii chimicalelor acumulate in firul de par de-a lungul anilor,asa ca inainte de a hotara daca este bun sau nu pentru tine foloseste-l macar 4 spalari.

14 iulie 2011

Lavandine pe Breslo

Pentru a va fi mai usor sa vizualizati produsele pe care doriti sa le comandati,mi-am deschis si eu magazin pe Breslo.Puteti comanda in continuare direct de pe blog daca va este mai usor asa la aceiasi adresa de mail :

sapun.naturalhandmade@gmail.com

Pe Breslo,pentru a putea cumpara trebuie sa va deschideti cont insa preturile si taxele de expediere sunt aceiasi ,fie direct pe blog,fie pe Breslo.
In curand,saptamana viitoare cred, o sa fie un concurs pe http://blog.jorjette.ro/,unde premiile vor fi oferite de Lavandine,asa ca stati pe aproape.

13 iulie 2011

Din nou.......targ


Cred ca o sa fie ultimul vara aceasta.M-am obisnuit foarte tare cu cu acest mod de vanzare a produselor,insa o buna perioada de timp nu o sa ma mai vedeti pe la targuri.Daca va doriti in bagajul de vacanta un produs marca ''LAVANDINE''ma gasiti sambata si duminica in Parcul Expozitiei,de la ora 11 si pana seara la ora 20.

12 iulie 2011

Pau d`Arco,sapun antifungic


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de galbenele,extract uleios,extract fluid si decoct foarte concentrat din pau d`arco,ulei esential de oregano,tea tree si cedru.

Datorita compozitiei speciale,poate fi folosit ca si sapun intim,ca adjuvant in tratarea diferitelor infectii cu candida sau alte ciuperci,dar si ca sapun de uz general pentru a preveni infectarea cu diferiti virusi si fungi.

Despre Pau d`Arco am citit prima data acum cativa ani .Marturisesc ca am ramas impresionata de multitudinea de afectiuni impotriva carora actioneaza,mai ales afectiuni cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului sustin unele studii.
Ideia crearii unui sapun care sa contina Pau d`Arco mi-a venit atunci cand unei persoane dragi mie si care are probleme cu nesuferita de candidoza,i-au fost recomandate de catre medicul curant spalaturi locale cu ceai din Pau d`Arco(bineinteles nu in Romania,aici cei mai multi sunt total impotriva folosirii plantelor).Merita incercat acest remediu,este mult mai bun pentru spalaturi decat ceaiul de galbenele.
Pau d`Arco(tabebuia impetiginosa) mai este cunoscut sub denumirea de lapacho,tabebuia,taheebo sau scoarta de arborele furnicilor.
Lapacolul este substanta de baza din scoarta care asigura actiunea antibacteriana a plantei. Se afla in stratul interior al scoartei, impiedicand cresterea si multiplicarea microorganismelor gram-pozitive (stafilococi, streptococi) si celor gram-negative (brucella).
Actiunea antivirala a scoartei este determinata de capacitatea lapacolului de a inhiba productia de enzime, in lipsa carora multiplicarea virusilor nu poate avea loc. Scoarta de arborele furnicilor este benefica impotriva virusilor de gripa, herpes, viroze respiratorii etc.
Proprietatile antimicotice sunt legate de prezenta in scoarta a xilodinei, care in combinatie cu lapacolul inhiba cresterea multor specii de ciuperci microscopice, inclusiv a celor vaginale (candida, tricofiton). Chiar si lemnul de arborele furnicilor este extrem de rezistent la actiunea diverselor ciuperci: pe trunchiul arborelui furnicilor niciodata nu cresc ciuperci.
Actiunea antiparazitara a scoartei arborelui furnicilor se manifesta prin capacitatea sa de a inhiba multiplicarea si dezvoltarea parazitilor intracelulari. Impiedica invaziile protozoarelor patogene, creand un mediu nefavorabil pentru parazitii adaptabili. Se utilizeaza cu succes in programele de fitoterapie antiparazitara.
Datorita efectelor sale anti-fungice si antivirale, recunoscute pe scara larga, se recomanda si in cazuri de cancer de piele,candida sau herpes, respectiv in lupta impotriva virusului HIV.
Uleiul esential de oregano este un antifungic de exceptie.studiile in vitro demonstreaza ca uleiul esential de oregano blocheaza dezvoltarea diversilor fungi precum ciuperca Candida, eliminand aceste ciuperci din organism. Aceasta are un efect antimicrobian pe un spectru larg de bacterii, inclusiv Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica si Staphylococcus aureus.S-a dovedit ca oregano, datorita continutului de carvacrol, actioneaza mai bine decat antibioticele, distrugand si microbii rezistenti la aceste medicamente.
Actiunea ii este completata de uleiul esential de tea tree,un ulei cu proprietati multiple:antiseptic, puternic antibacterian,antimicotic, antiviral ,detoxifiant, insecticid,stimulent,dezinfectant.

Cantareste 100 de grame si costa 10 lei.

8 iulie 2011

9-10 iulie,Targ handmade in Parcul Expozitiei



In weekend,daca Parcul Expozitiei o sa fie in drumul vostru,ma gasiti acolo cu produsele pe care deja le stiti.
Weekend relaxant tuturor.

7 iulie 2011

Lavanda,mireasma care relaxeaza


Daca iti deschizi dulapul cu obiecte personale de ingrijire e imposibil sa nu gasesti macar un produs care sa aiba pe lista ingredientelor si lavanda. In ultimii ani, lavanda a devenit unul dintre ingredientele pretioase din produsele de ingrijire personala, dupa ce nenumarate studii i-au scos in evidenta proprietatile:relaxeaza, calmeaza si curata pielea,avand actiune antibacteriana si antifungica.
Deja a venit vremea lavandei.Desi o pot cumpara gata uscata de la magazinele naturiste,prefer sa culeg sau sa achizitionez plante proaspete,sa le usuc eu,ferite de praf si caldura excesiva,culoarea si aroma se pastreaza mult mai bine.

Exista o multitudine de feluri in care ne putem bucura de proprietatile multiple ale lavandei.

Tinctura de lavanda.
Se obtine prin macinarea partilor aeriene uscate, cu rasnita electrica de cafea, dupa care pulberea obtinuta se pune intr-un borcan care va fi umplut pana la o treime, restul fiind completat cu alcool de 70 de grade. Dupa adaugarea alcoolului peste pulberea de planta, borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat vreme de 14 zile, agitand din cand in cand continutul pentru o mai buna solubilizare a principiilor active. Dupa trecerea intervalului de timp necesar macerarii, preparatul se filtreaza prin tifon, iar tinctura obtinuta se pastreaza in sticlute mici si inchise la culoare.

Otetul aromatic de lavanda.
Intr-o sticla cu gatul larg se pun 10 linguri de lavanda maruntita, peste care se adauga jumatate de litru de otet de mere. Se lasa sa se macereze vreme de 10 zile la temperatura camerei, dupa care se filtreaza. Se foloseste pentru frictionari si comprese.

Uleiul gras de lavanda .
La jumatate de litru de ulei de masline se adauga 5 linguri de lavanda uscata si maruntita cu rasnita de cafea. Se pune intr-un recipient inchis ermetic si se lasa sa se macereze la soare sau in apropierea unei surse de caldura vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza. Uleiul usor aromatizat obtinut se mai pune la macerat cu alte 5 linguri de lavanda vreme de inca 14 zile, dupa care se filtreaza s.a.m.d., pana cand capata un miros foarte puternic de lavanda. Se foloseste pentru masaje si frictionari. Uleiul de lavanda favorizeaza regenerarea tesuturilor, ajutand la cicatrizarea si la vindecarea ranilor.

Uleiul volatil de lavanda.
Este preparatul cel mai puternic din planta si se poate cumpara din magazinele naturiste,prepararea casnica necesitand ustensile speciale si e mai dificil de obtinut.

Apa de lavanda.
Apa de lavanda se prepara in felul urmator:intr-un vas de gatit legume la aburi adaugati 2 litri de apa si 3-4 pumni de lavanda.In vasul de deasupra in care trebuie sa puneti legumele se aseaza un vas de ceramica ,o farfurie mai adanca sau un castron cu gura mai larga.Capacul il asezati invers,adica cu partea bombata in jos.P e capac se aseaza pungi cu gheata pentru a-l pastra rece,in acest fel aburii ce se ridica din vasul in fierbere se recondenseaza ,lichidul rezultat fiind tocmai apa de lavanda.In acest mod va puteti prepara hidrolate din aproape orice plante benefice pentru ten.
Apa de lavanda are un PH neutru, fiind o alegere foarte buna pentru toate tipurile de ten, si are un efect regenerator in special pentru pielea fragila, sensibila, uscata.
Folositi-o zilnic pentru curatarea fetei, sau pentru reimprospatarea tenului.Va indeparta si ultimele impuritati, va calma tenul si va inchide porii. Apoi pulverizati fata si masati crema impreuna cu apa florala pentru ca ambele produse sa patrunda in piele. Se completeaza reciproc foarte bine.

Sapunul de lavanda.
Cum ne ajuta lavanda:
• Calmeaza.
Lavanda este recunoscuta pentru efectul sau calmant si relaxant.Se recomanda utilizarea uleiului volatil de lavanda celor care sufera de surmenaj psihic, stres, nervozitate excesiva, stres si depresie.
• Alunga insomniile.
Parfumul intens al lavandei are puterea de a induce somnolenta. O picatura de lavanda pusa pe fata de perna sau intr-o candela de aromaterapie, te va linisti si te va ajuta sa adormi mai repede si mai bine.
• Trateaza afectiuni ale pielii.
Ranile, plagile, ulceratiile, infectiile, acneea sau cuperoza pot fi tratate cu ajutorul lavandei. Se aplica comprese pe zonele afectate cu infuzie concentrata – 1 lingura de flori la 200 ml de apa.
Pielea uscata si sensibila se tamponeaza dimineata si seara cu tinctura de lavanda in glicerina.
Ranile sangerande, eczemele uscate, vanataile, intepaturile de insecte pot fi tratate cu ajutorul masajului cu ulei de lavanda.
•Inlatura moliile.
Lavanda este o metoda naturala de a scapa de moliile din casa prin simpla ungere a usii sifonierului cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda
•Stopeaza caderea parului.
Dupa spalarea normala a parului in ultima apa de clatire se adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Pentru cresterea parului se face un masaj la radacina parului cu otet de lavanda obtinut prin macerare dupa metoda de mai sus.
Daca va intalniti in drum spre piata sau spre birou cu un manunchi de lavanda,luati-l acasa,nici nu stiti cand o sa va prinda bine.

4 iulie 2011

Rose,sapun natural handmade cu trandafir


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de trandafir(petale de trandafir macerate in ulei de masline timp de 3 saptamani),ulei din samburi de struguri,ulei de ricin,argila rosie,argila alba,apa distilata,ulei esential de geraniu si palmarosa.

Trandafirul, considerat de-a lungul istoriei mai mult decat o floare, un simbol al senzualitatii si al feminitatii, reprezinta dincolo de valoarea sa estetica si artistica o sursa de vitamine si minerale menite sa sporeasca sanatatea si frumusetea pielii.
Unul dintre cele mai apreciate soiuri de trandafiri utilizate in cosmetica este trandafirul de Damasc sau Rosa Damascena.
Uleiul de trandafir are capacitatea de echilibrare a pH-ului si a functiilor vitale ale pielii, imbunatateste circulatia sangelui, are actiune puternic hidratanta, activeaza procesele metabolice la nivel celular, combate eficient radicalii liberi prevenind astfel oxidarea si imbatranirea prematura a pielii.Mai mult, reda pielii luminozitatea, umiditatea si culoarea, hranind-o, hidratand-o si calmand-o, regenerand-o in profunzime, fiind benefic pentru orice tip de piele. Acestor calitati li se adauga actiunea puternic antialergica si emolienta, de netezire si intinerire a epidermei ,este eficient impotriva acneei, a dermatitei cronice, a ridurilor sau a pistruilor. Nu mai putin important este caracterul antiinflamator, decongestiv, cicatrizant, antibacterian, antiviral, antiseptic si dezinfectant care il fac extrem de util in cazul celor mai diverse tipuri de iritatii, micoze, arsuri, zgarieturi sau raniri.
Uleiul de samburi de struguri este cel mai important ulei cu rol antioxidant, mentine elasticitatea pielii si a vaselor de sange, este usor absorbit, este bogat in minerale (zinc, cupru, seleniu) si vitamine (C, E si F) dar cel mai important este continutul de procianidine, un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit. E si de 20 de ori mai puternic decat vit. C.
Argila rosie este extrem de bogata in oligoelemente si saruri minerale, in special magneziu, potasiu si fier.Gratie puterii remarcabile de remineralizare este recomandata tuturor tipurilor de piele, dar in mod special pielii reactive, iritata, obosita si terna.Calmanta, reparatoare si cicatrizanta pentru pielea cu probleme, remineralizanta detoxifianta si revigoranta pentru pielea obosita. .
Datorita proprietatilor absorbante si continutului de minerale, caolinul este cea mai utilizata argila in compozitia produselor cosmetice. Argila alba este alcatuita din particule foarte fine, avand o consistenta pufoasa.Indeparteaza cu delicatete impuritatile din piele, fara a indeparta si uleiurile naturale, in acelasi timp exfoliind pielea si stimuland circulatia sangelui. Argila alba este recomandata pentru toate tipurile de piele, in special pentru cele sensibile si uscate,are efect antiseptic ,curata si regenereaza epiderma.
Mirosul sapunului este dat de uleiul esential de geraniu. Tonic, antiinfectios, antifungic, cicatrizant si regenerant cutanat,cu o aroma suava de trandafir, echilibrează chimia proprie a tenului uscat sau gras, conferă supleţe şi descongestionează tenul. Ajută la reglarea secreţiei de sebum, curăţă pielea grasă cu pori înfundaţi.

Sapunul are aproximativ 100 de grame si costa 10 lei.
Poate fi folosit incepand cu 31 iulie 2011.