Totalul afișărilor de pagină

28 septembrie 2011

Sampon solid cu lapte de capra si extracte din plante-Gama Milk Therapy

Ce contine bun acest sampon?Hmm….tot ce ai pune intr-o masca pentru par uscat,degradat,vopsit de mai multe ori,fragil ,tern,cu fire despicate.

Ai pune ulei de ricin? Da.Cred ca este primul pe lista. Uleiul de ricin este sursa de acizi grasi nesaturati valorosi, cunoscuti pentru proprietatile lor extraordinare de vindecare. Deasemeni este binecunoscut pentru proprietatile sale de stimulare a cresterii parului dar si pentru hranirea si hidratarea scalpului .Uleiul de ricin folosit in acest sampon asigura in plus si o spuma luxurianta.

Galbenus de ou? Cu siguranta. Oul este cel mai bland... sampon cunoscut, care curata neasteptat de bine parul, protejandu-l si mentinandu-i sanatatea, cum nu reuseste nici un preparat pe baza de chimicale sa o faca.

Extracte din plante? O,da,plantele sunt traditional folosite la noi pentru ingrijirea parului. Substantele pretioase din urzica favorizeaza cresterea unor fire de par mai sanatoase, prin stimularea radacinii parului, calmeaza inflamatia si combate infectiile de la nivelul pielii capului, da stralucire parului.Rozmarinul ii confera stralucire si vitalitate,hraneste si stimuleaza crestera parului,in timp ce salvia reduce excesul de sebum de la nivelul scalpului .Menta stimulează vasele de sânge de la rădăcina părului, promoveaza o mai bună circulaţie şi poate ajuta la rezolvarea unor probleme , cum ar fi senzaţia de mâncărime a scalpului.Lavanda este deosebit de eficienta impotriva caderii parului si ii stimuleaza cresterea.
Spirulina imbunatateste structura firului de par printr-un aport deosebit de minerale si vitamine.

Uleiuri esentiale?in nici un caz nu trebuie sa lipseasca,ele au rol antiseptic,antibacterian,antifungic,trateaza cu succes matreata.

Si acum ingredientul secret:laptele de capra.L-ai adauga intr-o masca pentru par?Nu? Atunci nu stii ce pierzi.Laptele de capra este un ingredient minune ce trateaza cu succes mancarimile scalpului,extrem de benefic pentru cei cu dermatita seboreica,eczeme ale scalpului,hraneste in profunzime firul de par si ii confera o stralucire ca de matase.

Samponul contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,extract uleios de urzica,salvie,rozmarin,menta,lavanda,alfalfa,lapte de capra,ulei de ricin,galbenus de ou,spirulina,uleiuri esentiale de lavanda,salvie si rozmarin.

In totalitate natural,un sampon complex,destinat parului normal si uscat.Se foloseste ca si un sampon obisnuit,se umezeste parul si se maseaza cu bucata de sampon pana se obtine o spuma abundenta.Se recomanda adaugarea a 2-3 linguri de otet(preferabil de mere)in ultima apa de clatire,pentru a indeparta in totalitate restul de sapun din par si de a echilibra ph-ul scalpului.
Samponul este notificat la Ministerul Sanatatii si testat intr-un laborator de specialitate.
Costa 10 lei 100 de grame si il gasiti in magazinul meu de pe Breslo.
Este disponibil si la gramaje mai mici,70-80-90 gr. Pentru gramaje mai mici pretul se recalculeaza.

26 septembrie 2011

Produsul saptamanii

Incepand de astazi, o buna perioada de timp o sa gasiti in magazinul de pe Breslo in fiecare saptamana,un produs sau mai multe la promotie.
Sezonul de promotii incepe cu deodorantul spray cu alaun.Daca in timpul caldurii din vara,unii inca aveau dubii ca functioneaza,acum ca zilele toride au trecut,va provoc sa incercati un antiperspirant 100% natural,pe baza de hidrolate din plante,alaun si uleiuri eseniale.
Contine:Hidrolat de menta,hidrolat de salvie,hidrolat de busuioc,piatra de alaun,extract alcoolic de propolis(10%),ulei esential de salvie,lavanda,busuioc si tea tree.

Flaconul contine 100 ml de produs si folosit zilnic dureaza cel putin 6 luni.Nu trebuie tinut la frigider,rezista foarte bine la temperatura mediului ambiant.Nu trebuie tinut in soare sau in caldura excesiva.
Pentru cei cu pielea foarte sensibila poate fi realizat si fara extractul alcoolic de propolis.
Mai multe despre acest deodorant puteti citi aici

Pana duminica seara,deodorantul poate fi achizitionat la pretul de 15 lei(20 de lei pret anterior)
Sunt valabile comenzile telefonice,direct pe mail sau din magazinul de pe Breslo.Dintre toate variantele prefer comanda pe Breslo.

23 septembrie 2011

Targ handmade,sambata si duminica,24-25 septembrie,Parcul Expozitiei ,Copou

Inca e vreme frumoasa,se anunta un weekend tomnatic insa plin de soare.Asa ca o sa ma gasiti si in acest sfarsit de saptamana in Copou,Parcul Expozitiei.De fiecare data cred ca e ultimul targ in aer liber dar vremea frumoasa hotaraste asta,nu noi.
Sambata si duminica,24-25 septembrie,de la orele 11 si pana la orele 18 ma gasiti in Copou,Parcul Expozitiei.

Later edit:din cauza ploii de dimineata,targul de azi s-a anulat.
Maine daca iese soarele cu siguranta ma gasiti acolo.

20 septembrie 2011

Milk Therapy-sapun natural exfoliant cu fulgi de ovaz si lapte de capra

Daca pentru corp,un exfoliant puternic si eficient este Dark Coffee,sapunul natural cu cafea,pentru ten era nevoie de ceva mai fin si mai delicat.Facand parte din gama Milk Therapy,sapunul exfoliant cu lapte de capra si fulgi de ovaz este destinat tenului,oricum ar fi el,gras,sensibil,uscat,normal sau mixt.


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,lapte de capra,unt de shea,ulei de migdale,fulgi de ovaz,argila verde,ulei din samburi de struguri,unt de cacao,ulei esential de melisa si busuioc.

Sanatatea pielii este cea mai mare preocupare a femeilor din ziua de azi.Daca pielea nu arata bine nu te simti bine.Un prim pas pentru o piele radioasa si sanatoasa este exfolierea.
Ovazul,sub forma de fulgi,este exfoliantul cel mai versatil din cati exista.Desi functioneaza ca un emolient pentru pielea uscata,absoarbe excesul de sebum din pielea grasa.Este combinatia perfecta intre curatare,emoliere,hidratare calmare si protectie impotriva factorilor externi.Pentru ca este atat de bland poate fi folosit si pentru pielea cea mai sensibila,echilibreaza si restabileste nivelul corespunzator al PH-ului la nivelul pielii.

Argila verde cunoscuta sub numele de illit este un mineral organic compus dintr-o serie de minerale ,oxizi si material descompus din alge marine si este extrasa din sudul Frantei unde se gasesc cele mai bogate cariere de illit.Proprietatile absorbante o recomanda ca fiind prima alegere cand vine vorba de tenul gras.Odata cu excesul de sebum,absoarbe si toxinele si impuritatile din piele.Are si usoare proprietati astringente,reducand astefel porii,exfoliaza celulele moarte ,stimuleaza circulatia sangelui lasand o piele proaspata,catifelata,fina si tonifiata.

Laptele de capra contine acid lactic.Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.

Combinatia de lapte de capra, fulgi de ovaz si argila verde asigura o exfoliere blanda si delicata.Pentru a putea fi folosit pentru orice tip de ten am adaugat cu generozitate si alte ingrediente pretioase pentru un plus de hidratare:unt de shea,ulei de migdale dulci si ulei din samburi de struguri,unt de cacao.
Poate fi folosit abia peste 2 saptamani,cand se incheie perioada de maturare,asta nu inseamna ca nu poate fi deja comandat.

Sapunul este notifcat la Ministerul Sanatatii si este testat de un laborator de specialitate.

16 septembrie 2011

Dark Coffee,sapun natural anticelulitic cu cafea


Noul sapun anticelulitic.
Contine:uleiuri saponificate din masline,cocos,infuzie foarte concentrata de cafea 100% arabica,cafea macinata,ulei din samburi de struguri,pulbere de ghimbir,pulbere de scortisoara,ulei esential de ienupar si lavanda.

Realizat din ingrediente cu efect anticelulitic recunoscut,inlocuieste cu succes clasicul scrub cu zat de cafea.Este foarte abraziv,nu este recomandat doamnelor insarcinate.
Folosit consecvent,reda aspectul ferm si tonifiat al pielii reducand aspectul de coaja de portocala.

Cantareste 100 de grame si costa 10 lei.
Este notificat la Ministerul Sanatatii si testat intr-un laborator de specialitate.

14 septembrie 2011

Targ handmade,sambata si duminica,17-18 septembrie in Parcul Expozitiei,Copou


Se pare ca frigul ne mai asteapta putin.Asa ca sambata si duminica,17-18 septembrie,de la ora 11 si pana la 19,ma gasiti acolo,la locul stiut,in Parcul Expozitiei,aleea centrala.

12 septembrie 2011

Argan,hair repair mask

Parul lung a fost considerat intotdeauna un simbol al feminitatii si frumusetii.Pentru mine un par frumos inseamna un par sanatos,indiferent de lungime,indiferent de culoare.Din pacate poluarea,hrana din ce in ce mai artificiala si stresul in care suntem nevoiti sa traim zilnic ne afecteaza in primul rand parul si pielea.
De cand ma stiu m-a preocupat sanatatea parului meu.Multi ani am mers intr-o directie gresita,consideram ca un sampon scump e un sampon bun si ca brandul renumit al unui produs garanta calitatea acestuia.Pana cand, la un moment dat ,parul a inceput sa cada in nestire,sa se subtieze,sa-si piarda stralucirea,era mereu despicat la varfuri si lipsit de vitalitate.Si atunci am schimbat radical modul in care imi ingrijeam parul.Am renuntat la samponul clasic,la orice produs de styling,la mastile pline de parabeni si siliconi din comert.Trecerea a fost dificila insa a meritat efortul.Acum parul meu e matasos,stralucitor si plin de vitalitate,fara urma de fire despicate.
In cautarea mastii de par perfecte am incercat pe rand diferite combinatii,de la simplu ulei de ricin si pana la mastile cu galbenus de ou,ulei de masline si vitamine.Pana sa descopar uleiul de argan intr-un top al preferintelor pe locul intai era uleiul de migdale,apoi il urma de aproape uleiul de cocos si untul de shea si nu in ultimul rand uleiul de ricin.Toate sunt bune,insa combinate, rezulta o sinergie extraordinara,complexa, ce actioneaza profund asupra firului de par.
Pentru cele sau ce ce nu au timp de experimentat sau de cautat tot felul de uleiuri care mai de care mai greu de gasit(si mai scumpe),va ofer un produs eficient,ce mie mi-a redat sanatatea si frumusetea podoabei capilare.
L-am numit sugestiv:ARGAN,hair repair mask.
Contine:unt de cocos,ulei de argan,unt de shea,ulei de ricin,vitamina A,vitamina E,ulei esential de rozmarin si lavanda.

Este destinata parului uscat si normal,pentru parul gras nu cred ca este o alegere potrivita.
Se ia o cantitate adaptabila fiecarui tip de par ,se incalzeste in palme pana devine lichida si apoi se aplica pe toata lungimea firului de par.O aplicare pe saptamana este suficienta.
Masca trebuie mentinuta pe par minim o ora,ideal ar fi sub un prosop cald.Caldura deschide cuticula firului de par si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive.

Uleiurile vegetale au o putere mare  de hidratare si ofera instantaneu un par mai viguros, mai puternic si mai sanatos. Parul tern, vopsit, pe care se folosesc  foarte des produse de fixare, care este tapat sau pur si simplu are o structura nesanatoasa, este insetat dupa uleiuri si le absoarbe instantaneu.
Patru uleiuri hranitoare din patru colturi ale lumii.
Uleiul de argan,folosit traditional in Maroc de catre femeile berbere la ingrijirea parului,un ulei pretios, ofera ingrijire totala : hraneste, protejeaza, revitalizeaza parul deteriorat, lipsit de stralucire, care se rupe usor. Protejeaza de efectele nocive ale razelor UV si imbunatateste elasticitatea.Mai mult despre uleiul de argan puteti citi aici.aici
Uleiul de cocos,folosit predominat de femeile asiatice este poate cel mai popular ulei in ingrijirea parului.
Ajuta la regenerarea si cresterea sanatoasa a firului de par, oferindu-i in acelasi timp stralucire.
Tratamentul regulat cu acest ulei intareste firul de par, repara parul deteriorat si ii reda vitalitatea si stralucirea pierduta.Este un ulei extrem de nutritiv, recomandat in special  pentru parul uscat,scalp uscat si matreata.
Uleiul de cocos ingrijeste pielea capul, ne scapa de matreata, da volum parului si este  unul dintre putinele uleiuri care poate patrunde in firul de par.
Untul de shea ,folosit foarte mult pe continentul negru ca ulei bun la toate ,hraneste parul uscat sau deteriorat, de la radacina pana la varfuri, reparandu-l si protejandu-l de factorii nocivi din atmosfera. Este in special recomandat pentru par facut permanet sau vopsit in repetate randuri.Untul de shea activeaza circulatia capilara, oxigeneaza radacina firelor de par si amelioreaza afectiuni ale scalpului precum matreata sau foliculita.
Uleiul de ricin stimuleaza regenerarea si crestera parului si este poate cel mai cunoscut ulei pentru par folosit de femeile de la noi,din Romania.
Uleiurile esentiale,poate mai putin cunoscute la noi ca si tratament pentru par,au proprietati antiseptice si antibacteriene deosebite,combat eficient matreata si stimuleaza cresterea parului.Pentru aceasta masca am ales uleiul de rozmarin si lavanda.
Recipientul contine 70 de grame (nu ml)de produs si costa 25 de lei.Pentru un par de lungime medie adica pana la umeri cantitatea este suficienta pentru cel putin 10 folosiri.Este necesara o cantitate mica la o singura aplicare.
Este valabil minim 6 luni .Pastrarea in frigider ii mareste durata de valabilitate pana la aproape un an.
Produsul va fi manufacturat dupa plasarea comenzii.
De maine veti gasi masca si in magazinul meu pe Breslo.

9 septembrie 2011

Targ Handmade-duminica,11 septembrie,in Parcul Expozitiei in Copou


Desi targurile de vara in aer liber erau programate doar pana in luna august,se pare ca vremea tine cu noi si se anunta un nou targ(cine stie,poate ultimul in Parcul Expozitiei).Programul targului este de la ora 10,30 si pana la ora 19.
Intr-un peisaj autumnal,va astept cu sapunuri si cosmetice 100% naturale,facute cu drag .....pentru voi.

Cine doreste henna si piatra de alaun sa imi scrie pana cel tarziu duminica la ora 9 dimineata un mail pentru ca nu o sa le am la vanzare la targ,le aduc doar dupa o comanda prealabila.

5 septembrie 2011

Ceea ce poate nu stiati despre henna

Frunzele de henna au un continut de colorant variabil,intre 1% si 5% ,in functie de conditiile climatice si de sol.
Frunzele cu un continut inferior de colorant sunt recoltate separat si sunt folosite in industria colorarii parului,in timp ce frunzele de calitate superioara cu un continut de minim 4% colorant sunt folosite in arta tatuarii sau pentru a face diferite desene pe piele,cum sunt ceremoniile matrimoniale din Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud.Acest tip de henna este numit calitate Body Art.Folosita pentru colorarea parului,ofera culori mai bogate si mai stralucitoare.

Calitatea Body Art este 100% henna, cu cel mai ridicat conţinut de colorant din recolta.
Henna exista doar intr-o singura nuanta,rosu.Toate marcile care pretind ca produc henna neagra,hena blond,castaniu sau alte culori,mint ,unele nu au nici macar un gram de henna in compozitie si totusi pretind ca este henna.
Mai mult decat atat ,pentru a obtine diferite nuante adauga in compozitie substante periculoase fara ca macar sa fie mentionat pe ambalaj acest lucru. Para-fenilenediamina (PPD) este un aditiv folosit pentru a se obtine o culoare mai inchisa a parului vopsit cu henna sau pentru tatuaje, pentru a se obtine un efect mai rapid si cu o culoare mai inchisa. Alti coloranti, cum ar fi carminul, toluenul 2,5-sulfat de diamina si pirogalolul sunt de asemenea cunoscute ca ingrediente utilizate. Nitratul de argint si cromul au fost de asemenea identificate in henna neagra.

Din experienta mea ,cele mai bune rezultate le-am obtinut pregatind pasta de henna in felul urmator:
1.Amestecati henna cu zeama de lamaie(in nici un caz cu apa ) pana la consistenta unui piure,pentru 100 de grame aveti nevoie de vre-o 3 lamai.Daca e prea dura zeama de lamaie pentru scalp,utilizati jumatate zeama de lamaie,jumatate bors acru sau vin.O lasati 24 de ore inchisa ermetic undeva mai la caldura(25 de grade este ideal)
2.Dupa 24 de ore,zeama de lamaie se absoarbe si pasta devine mai tare,adaugati din nou ceva acru,bors de casa sau vin pana are o consistenta cremoasa,nici prea tare,nici sa curga.
3.Adaugati ulei esential de tea tree cam 30-40 de picaturi la 100 gr pulbere,mai asteptati vre-o 3-4 ore sa-si faca efectul adica terpenele din ulei sa elibereze colorantul.
4.Abia acum se adauga uleiul de masline sau alt ulei la alegere,cam o lingurita la 100 gr pulbere.Mai puteti adauga 2 gelbenusuri de ou(emulsioneaza amestecul).
5.Cel mai important,ca pasta sa nu curga si sa nu se imprastie peste tot,adaugati vre-o 2-3 lingurite de zahar pudra in compozitie,ca prin magie pasta devine extrem de aderenta pe par si nu mai curge.
Apoi aplicati pasta obtinuta pe par.Pentru a reactiona cu cheratina din par trebuie mentinuta minim 4 ore.
Pentru o colorare uniforma,pasta trebuie adaugata din abundenta.
Dupa ce ati terminat de aplicat henna pe par cel mai bine este ca parul sa fie invelit intr-o folie de plastic.Acest lucru va menţine henna calda şi umeda, şi ajuta colorantul sa patrunda mai bine in firul de par.
Colorarea este permanenta,nu se duce la spalat.
Fiecare tip de par reactioneaza diferit asa ca inainte de a incerca testati pe o suvita de par sa vedeti ce nuanta va da. Toata lumea are o culoare diferită de păr, dieta diferita, şi diferite circumstanţe de mediu.Nuanta obtinuta cu henna va fi diferita si particulara pentru fiecare in parte.

La inceput parul poate parea foarte rosu, insa,adevarata culoare se releva abia peste trei–patru zile,timp in care colorantul oxideaza si nunata se mai inchide..Exact ca un mar pe care il tai,incet incet,in contact cu aerul oxideaza si devine maroniu.

Cum se vad firele albe:
Henna cu cat este mai proaspat recoltata cu atat are o putere mai mare de colorare.Trebuie sa fie de o culoare verde maslina,daca este spre maroniu sau alte culori ori nu este henna ori este veche si fara prea mare efect.
Un mic truc pentru a nu se invechi este ca atunci cand aveti posibilitatea sa achizitionati henna cat mai proaspata(ma refer la pulbere si la data expirarii)se poate pastra in congelator si un an de zile fara a ii scadea puterea de colorare.La fel si pasta ramasa dupa vopsire,in caz ca nu ati stiut exact cat va trebuie,se pastraza la congelator pana la un an.
Purtati intotdeauna manusi cand va vopsiti,coloreaza foarte tare pielea si unghiile,culoare care poate ramane si pana la o luna in epiderma.

Pentru un par de lungime medie,cam pana la umeri este suficienta o cantitate de 100 de grame de pulbere.
Pentru parul scurt-50 de grame
Pentru parul lung-200 de grame
Pentru cine doreste,am disponibile cateva cutii de henna,calitate Body Art,provenienta Pakistan.
Puteti vizualiza produsul aici:http://www.breslo.ro/Product/Lavandine-Hennacolorant-natural-pentru-par_432077

2 septembrie 2011

Targ handmade,duminica - 4 septembrie in Parcul Expozitiei.

Duminica, 4 septembrie,va astept la un nou tag organizat in Parcul Expozitiei in Copou.
Ma veti gasi acolo de la orele 11 si pana la orele 19.
Weekend placut tuturor!