Totalul afișărilor de pagină

30 aprilie 2012

Rosa mosqueta-trandafir salbatic de Chile

Recunosc ca ma fascineaza uleiurile din plante.A trecut mult timp de cand descopeream cu uimire ca maceratul de musetel in ulei de masline e cea mai buna crema de fata,si imi inchipuiam ca stiu atat de multe.Rand pe rand,am incercat multe uleiuri.Cel de trandafir salbatic de Chile ocupa un loc aparte in preferintele mele.

Rosa mosqueta este un arbust salbatic ,foarte asemanator cu macesul ,si face parte din familia rosacee. Creste din abundenta in muntii Anzi din Chile si  este considerat un adevarat elixir ce previne ridarea timpurie si imbatranirea prematura.Uleiul extras din semintele fructului  este considerat un ulei uscat pentru ca se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase.Proprietatile remarcabile ale uleiului de rosa mosqueta au fost demonstrate clinic de o echipa de cercetatori de la Facultatea de Chimie si Farmacologie de la  Universitatea Conception din Chile.S-a efectuat un studiu timp de 2 ani in care au fost demonstrate capacitatile de regenerare ale uleiului de rosa mosqueta pe pielea afectata de traumatisme,cicatrici post chirurgicale,arsuri si imbatranirea prematura a pielii datorita expunerii la soare.Nu numai ca cicatricile s-au atenuat,dar pielea si-a recapatat culoarea si tonusul si s-au redus semnificativ ridurile.
In Spania,s-au obtinut rezultate extraordinare in 90% din cazuri  pentru pacientii cu cicatrici postoperatorii si cele ramase in urma acneei in numai 6 luni de folosire continua.
Rezultate satisfacatoare s-au obinut si in recapatarea aspectului ferm al pielii cu vergeturi.
Uleiul de rosa mosqueta are un continut extrem de ridicat de acid gama linoleic(40-50%)acid alpha linoleic(30-35%) si acid linoleic.Acizii grasi esentiali sunt substante nutritive esentiale pentru mentinerea sanatoasa a pielii,acestia sunt utilizati de organism pentru a produce prostaglandine,cu rol de regenerare,antiinflamator si de intinerire a pielii.
In 1988 a fost descoperit in uleiul de rosa mosqueta acidul retinoic,o sursa naturala de vitamina A,echivalentul natural al preparatului farmaceutic tretinoin.
Acizi grasi esentiali ,omega 3 si omega 6,(numiti si GLA)regasiti si in uleiul de primula si uleiul de coacaze negre este continut in cantitate mult mai mare de acest ulei,acizi grasi atat de necesari in vindecarea tesutului cicatrizat si in mentinerea supletii pielii.
Ridarea timpurie poate fi de doua feluri,genetica si datorata fotoimbatranirii ,adica expunerii la razele ultraviolete atat de periculoase.Pielea fotoimbatranita este ridata,galbuie,aspra,lipsita de flexibilitate si cu pete hiperpigmentare.Uleiul de trandafir salbatic este extrem de eficient in stoparea efectelor produse de razele solare si in reducerea petelor hiperpigmentare.
Il veti gasi in curand in magazin intr-o formula noua si deosebita al unui produs de ingrijire destinat tenului.
Sursa foto.

25 aprilie 2012

Socul,un antiviral de exceptie

Remediile simple din plante pot fi uneori uimitor de eficiente.Primele medicamente au fost obtinute prin sintetizarea extractelor din plante.Desi ne sunt la indemana ,usor de preparat si administrat nu le folosim pentru ca pur si simplu nu le cunoastem.
Socul,Sambucus Nigra,este un binecunoscut remediu pentru slabit.Multi dintre voi probabil ati utilizat Elixirul din fructe de soc,produs de Dacia Plant si care este disponibil in majoritatea magazinelor naturiste.Insa lista afectiunilor in care este recomandat este lunga:obezitate,  acnee, psoriazis, sclerodermie, dermatoza alergica, boli de piele rebele la alte forme de tratament, insuficienta reno-urinara, tulburari hormonale, tulburari hormonale ce apar in urma tratamentului cu anticonceptionale sau corticoizi, constipatie cronica si acuta, inclusiv formele rebele ce apar la tratamentele clasice, reumatism, reumatism degenerativ, guta, alergie, indiferent de tipul de antigen, intoxicatii diverse, adjuvant si profilactic in cancer, tulburari psihice diverse.
Cele mai multe studii la nivel mondial s-au facut insa datorita proprietatilor antivirale,proprietati neegalate de nici o alta planta cunoscuta pana acum.
Studiile s-au facut pe subiecti umani asa ca rezultatele sunt cat se poate de concludente.In anul 1995 cea mai mare epidemie de gripa din Panama a fost stopata cu extracte din fructe de soc dupa ce vaccinurile si alte antivirale nu au dat rezultate.Substantele continute de fructele de soc blocheaza infectarea celulelor sanatoase de catre virusurile gripale si, ca atare, stopeaza boala, atat in fazele incipiente, cat si in cele avansate. Actiunea fructelor de soc este unica in lume, nici un alt medicament de sinteza sau natural nu a ajuns inca la asemenea performante.
In laboratoarele sofisticate ale unei universitati din Israel,dupa zece ani de studii s-au obtinut rezultate promitatoare in vindecarea unor maladii precum sida , cancerul sau leucemia.Extractele din  fructe de soc , ajuta la vindecarea multor boli degenerative si  prelungesc tineretea biologica a organismului.
La un centru de cercetare din Germania,la Karlsruhe,cercetatorii au demonstrat ca antocianii din soc stimuleaza sistemul imunitar sa mareasca productia de citokine,proteine ce actioneaza in reglarea sistemului de aparare al organismului.mai mult,antocianii au o capacitate antioxidanta mult mai mare decat vitamina C sau E.
Boabele de soc contin pigmenti organici,taninuri,aminoacizi,carotenoide,flavonoide,rutin,acid viburnic,vitamina A si B si o cantitate mare de vitamina C.Au un pronuntat efect laxativ,diuretic si sudorific.
Compusii din soc actioneaza si asupra virusului herpetic.Anumiti compusi din boabele de soc anihileaza mecanismul enzimatic prin care virusii patrund in celulele sanatoase stopand astfel evolutia boli si grabind vindecarea.
Putem beneficia de puterea lor curativa preparandu-le  in mai multe feluri.
Tinctura este modul cel mai simplu de administrat si cel mai usor de preparat.
Pe la mijlocul lunii august,cand fructele de soc sunt coapte,se culeg din zone nepoluate,se spala,apoi se paseaza intr-un blender(sau se zdrobesc pur si simplu in pumni).Pasta rezultata se strecoara pentru a fi separate semintele si coditele.In lichidul rezultat se adauga in proportie de 1:1alcool de minim 70 de grade.
Tinctura astfel preparata cu suc proaspat de soc isi pastreaza puterile curative timp de doi ani.se mai poate face si din fructe uscate insa cea mai eficienta este cea din fructe proaspete.
Tot din fructe proaspete se poate pregati o dulceata delicioasa,care seamana la gust cu cea de afine.Se procedeza ca la oricare alta dulceata.Prin fierbere unele proprietati se pierd insa bobitele de soc raman destul de puternice,nu trebuie consumata mai mult de 200 de grame de dulceata pe zi.




Din flori,se poate prepara socata,o bautura ce ne aduce aminte de copilarie,pe vremea cand nu existau atatea bauturi racoritoare nocive,pline de E-uri si coloranti.
Preparatele din soc ,in special tinctura care este si preparatul cel mai puternic,sunt contraindicate femeilor insarcinate si celor cu diaree cronica.


16 aprilie 2012

Ayurvedic Alchemy-remediu ayurvedic impotriva caderii parului.

Parul ne defineste personalitatea.Nimic nu ne inspaimanta mai mult decat pierderea lui.Din pacate ritmul ametitor in care traim,stresul, poluarea, dezechilibrele hormonale si alimentatia defectuoasa, lasa amprente profunde asupra organismului.Primul simptom ca mergem in directia gresita este caderea parului.Primele optiuni sunt tratamentele cosmetice insa de cele mai multe ori nu dau rezultate.
Dupa ce incercam nenumarate tratamente dermatocosmetice si medicamentoase in ultima instanta apelam la plante si puterea lor magica.Si constatam cu uimire ca ele chiar functioneaza.
Ayurvedic Alchemy este un tratament intensiv impotriva caderii masive a parului(din motive medicale,calvitie ,dezechilibre hormonale,etc),formulat cu extracte din plante ayurvedice,folosite de mii de ani in medicina traditionala indiana.

Contine:extract uleios alcoolizat din bhringraj(eclipta alba),brahmi(bacopa monnieri),methi(trifonella foenum-graecum),neem(azadirachta indica),amla(emblica officinalis),intr-o baza de ulei de cocos,lecitina,uleiuri esentiale.

Uleiul alcoolizat este un ulei mai special ce imbina extractia in alcool cu extractia in ulei pentru a beneficia de toate principiile active.
Eclipta alba sau Bhringraj cum este cunoscut in India, este o planta din familia Asteraceae, care creste din abundenta in aceasta tara şi este utilizata in medicina ayurvedică contra caderii parului.
Desi are o multime de intrebuintari diferite , efectul cel mai important, cel de stimulare a cresterii parului,prevenirea caderii si stimularea aparitiei unor noi foliculi pilosi, il fac ingredientul principal in aceasta formulare. Este cea mai valoroasa planta cunoscuta pentru a prevenirea albirea si calvitia prematura.Chiar daca s-a pierdut o parte din par,uleiul de Bhringraj va stimula foliculi in stare latenta sa produca noi fire de par.
Exista studii care atesta eficacitatea extractelor de Eclipta alba ,chiar cu rezultate mai bune decat cel mai cunoscut si cumparat medicament la nivel mondial contra calvitiei si caderii parului,Minoxidil.
Tratamentul este la fel de eficient atat pentru femei cat si pentru barbati,atat pentru calvitia ereditara cat si pentru cea datorata stresului,poluarii,alimentatiei defectuoase sau a unor probleme medicale.
Uleiul de bhringraj nu ajuta doar la cresterea si regenerarea parului,ci si la fortificarea si ingrosarea lui.Este bine stiut ca in perioada de premenopauza si menopauza, datorita schimbarilor hormonale si nu numai ,intregul organism sufera modificari.Parul incepe sa se subtieze si de multe ori chiar daca nu cade masiv senzatia este de rarefiere,tocmai din acest motiv.
Dupa o perioada de folosire a uleiului de bhringraj,parul nu mai pare tocit si casant,isi recapata vigoarea vitalitatea ,supletea si frumusetea.
Mai mult decat atat,ca si amla, previne incaruntirea prematura.Folosit frecvent,cel putin de doua ori pe saptamana,stopeaza incaruntirea prematura.Parul deja carunt nu isi revine la culoarea initiala insa nu vor mai aparea alte fire albe la fel de repede.
Brahmi,Bacopa monieri este poate cea mai cumoscuta planta ayurvedica,folosita in medicina alternativa in India de peste 3000 de anica remediu pentru anxietate,memorie slaba si lipsa concentrarii.In mod traditional a fost folosita ca un tonic al creierului,pentru dezvoltatrea memoriei si puterii de concentrare.Impreuna cu lecitina si Ginkgo biloba este poate cel mai eficient remediu natural pentru imbunatatirea capacitatii de memorare.
In medicina antica indiana este cunoscuta ca o "rasayana" - o planta care ajuta la prevenirea imbatranirii si degenerarii.
Datorita capacitatii de stimulare si antioxidare,brahmi este de nelipsit in tratamentele naturale pentru cresterea si intretinerea sanatoasa a parului.Folosirea in sampoane,tratamente si masti pentru par,previne si stopeaza caderea parului,incetineste ritmul de incaruntire,este de un real ajutor pentru inlaturarea matretii.
Are un efect de racire asupra scalpului si daca este aplicat seara ,induce un somn profund.
Desi efectele asupra creierului sunt mai vizibile daca planta este luata intern,masajul regulat al scalpului cu ulei de brahmi,poate avea aceleasi efecte.Imbunatateste starea scalpului uscat si iritat,cauza frecventa pentru aparitia matretii.Folosit la masajul scalpului,induce o stare de liniste mentala in starile anxioase,calmeaza tulburarile emotionale,ofera o stare de pace interioara si ce este mai important reduce la minim nivelul de stres,cauza multor dezechilibre ce provoaca boli in organism.
Parul vopsit chimic,deteriorat ,cu fire despicate ,uscat si cu matreata va simiti cel mai bine efectele aplicarii uleiului de brahmi.
Neem-ul,venerat in cultura indiana,este utilizata pe larg in tratamenetle ayurvedice si homeopatice.
Este considerat un remediu universal pentru tratarea diverselor afectiuni si exercita o puternica actiune de detoxifiere a pielii si parului.
Datorita calitatilor antibacteriene, antifungice si antivirale,este foarte eficient in tratarea problemelor scalpului.
Methi(trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului,prevenind calvitia,repara si previne aparitia firelor despicate.
Despre amla si minunatele ei efecte am mai scris aici .

Cum se utilizeaza:
Se aplica de doua ori pe saptamana o cantitate suficienta si se maseaza usor scalpul si parul,se lasa sa actioneze minim o ora apoi se spala parul cu sampon.Pentru un par de lungime medie,este suficienta o cantitate de 5-6 ml.Este o baza uleioasa,poate fi nevoie de doua samponari pentru a indeparta uleiul din par.
Pentru marirea efectelor poate fi lasat peste noapte sau dupa aplicare se infasoara capul intr-un prosop cald.
Pentru ca are in compozitie si alcool de minim 70 de grade,efectuati un test de toleranta,aplicati putin pe pielea capului si daca va simtiti confortabil,puteti aplica pe toata suprafata.
Efecte vizibile apar dupa minim 3 luni de folosire constanta,timp in care se formeaza si apar noi foliculi pilosi.O dieta echilibrata,bogat in nuci, alune ,seminte si peste gras,potenteaza efectele tratamentului. Poate fi folosit si preventiv,nu doar curativ.
Aplicat cu regularitate controleaza caderea parului,inlatura matreata,previne incaruntirea prematura,mentine parul hidratat,sanatos,stralucitor si plin de vitalitate.
Il puteti gasi incepand de astazi pe Breslo.

11 aprilie 2012

Senzual Red.

Primavara asta se poarta buzele senzuale....si rosii.
Senzual Red poate inlocui cu succes rujul obisnuit.Pe langa culoarea absolut naturala,de cireasa de mai parguita in soare,hraneste si repara buzele uscate si crapate,oferindu-le totodata si protectie solara datorita untului de cacao din compozitie



Desi pare destul de inchis la culoare,pe buze lasa o umbra luminoasa de bordo,translucid,nu mat,pastrand culoarea naturala a buzelor,culoare potrivita atat brunetelor,satenelor sau blondelor.

Ingrediente:macerat uleios de alkanna tinctoria in ulei de migdale,unt de shea,unt de cacao,ulei de ricin,ceara de albine,vitamina E,ulei esential de ylang-ylang si lavanda.

De foarte mult timp am renuntat la rujul de buze.Din momentul in care am hotarat ca voi folosi doar produse naturale pentru ingrijire,am tot tanjit la un ruj sanatos si natural insa e foarte greu de gasit.Asa ca mi-am creat propriul ruj,exact asa cum l-am dorit,sa coloreze,sa hraneasca si sa nu usuce buzele cu fac majoritatea celor din comert. Senzual Red este un hibrid intre un luciu de buze,un balsam hranitor si un ruj.
Culoarea este absolut naturala si este data de extractul de alkanna tinctoria.Aceasta planta ce creste din abundenta in India si Pakistan este una din putinele ce contin molecule liposolubile de colorant rosu.
Nu va lasa pe buze un strat gros si lipicios ce va ramane pe tot ce atingi ,ceasca de cafea,sandwich-ul din pauza de pranz sau buzele iubitului tau,ci o umbra matasoasa de culoare ce le va pune in valoare senzualitatea.

4 aprilie 2012

Targ de cadouri ,5-8 aprilie,Iulius Mall,parter

In perioada 5-8 aprilie,va astept la Targul de cadouri organizat la Iulius Mall parter,de la 10 si pana la ora 21.

2 aprilie 2012

Rasayana-sampon solid cu amla,shikakai,reetha

Samponul solid este unul dintre cele mai cerute sortimente de sapun.Din ce in ce mai multi renunta la sampoanele clasice din comert in favoarea samponului solid.
Asa ca am largit gama de produse destinate ingrijirii parului cu un sampon solid:samponul cu pulberi indiene din plante,amla,reetha,shikakai,si nu numai.
O reteta unica,luxurianta,completa ,destinata ingrijirii tuturor tipurilor de par.
Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de amla,shikakai si methi,macerat concentrat de reetha,ulei de ricin,extract uleios de arnica,galbenus de ou,unt de shea,pulbere de amla si shikakai,ulei esential de lavanda si ylang,ylang.

Beneficiile uimitoare ale uleiului de amla sunt recunoscute de medicina indiana Ayurvedica de mii de ani.In India uleiul de amla este unul din cele mai folosite uleiuri pentru ingrijirea parului si scalpului datorita proprietatilor lui extraordinare.Este cunoscut ca fiind unul din cel mai vechi balsam pentru par si are uimitoarea capacitate de a preveni incaruntirea prematura a parului.
Stresul si poluarea excesiva duc inevitabil la slabirea foliculilor de par si la caderea lor.Aplicat cu regularitate,uleiul de amla previne caderea parului,ii intareste radacina,previne matreata sau o inlatura odata instalata.
Uleiul de amla poate fi folosit si pentru masajul terapeutic al scalpului.Acesta ofera o senzatie de racire similara gelului de Aloe Vera.Se crede ca masajul scalpului cu acest ulei creste fluxul de oxigen in creier si relaxeaza sistemul nervos central producand in acelasi timp hormonii de crestere ce duc la dezvoltarea celulelor creierului,ajută la imbunătătirea activitătii intelectuale şi a puterii de concentrare şi memorare.Masajul efectuat inainte de culcare induce un somn profund.
In India,tara renumita pentu frumusetea femeilor dar si mai renumita pentru frumusetea parului lor se foloseste de mii de ani un amestec de shikakai,methi si reetha pentru spalarea parului.
Pulberea de shikakai este un conditionant natural,indeparetaza murdaria cu delicatete,are un PH scazut fiind astfel recomandat pentru scalpul foarte sensibil .
Pe langa spalare,trateaza infectiile fungice,detoxifica pielea capului si foliculii de par,stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului.
Compozitia abunda in antioxidanti,vitamina C,vitaminele A, D, E şi K,vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului.
Este antiinflamatoare,antiseptica,combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului.
Methi(trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului,prevenind calvitia,repara si previne aparitia firelor despicate.
Pulberea de Reetha ( sapindus mukorossi)contine saponine naturale care in contact cu apa fac mai multa spuma decat shikakai.Pe langa spuma,este un conditionant natural,ajuta la descalcirea parului si previne formarea matretii.
Arnica este un remediu cu rezultate uimitoare,folosita cu regularitate,controlează căderea părului, reduce matreata, previne albirea prematura a parului, mentine parul sanatos si hidratat si ii stimuleaza cresterea .
Asadar un nou sampon solid in gama de sapunuri Lavandine,indicat pentru toti cei care vor un fir de par gros, sanatos si lucios.

Pentru ca inca nu a trecut perioada de maturare,va trebui sa mai asteptati putin inainte de a-l incerca.