Totalul afișărilor de pagină

24 noiembrie 2012

Uleiul de neem,noul meu ingredient preferat

Recunosc ca mult timp nu am folosit uleiul de neem din cauza mirosului.Probabil din toate uleiurile vegetale folosite in cosmetica sau in medicina naturista,uleiul de neem are cel mai respingator miros.Cumva poate fi acoperit in mica masura daca i se adauga uleiuri esentiale,dar odata aplicat pe piele,mirosul uleiului esential dispare la un moment dat,in timp ce mirosul de neem persista,chiar si a doua zi.
Dar pentru ca are o mie de proprietati,nu il puteam lasa deoparte.Incorporat in sapunuri,mirosul se atenueaza destul de mult si se combina ce celelalte arome.Sapunul rezultat e atat de cremos si de fin incat inconvenientul mirosului dispare.


Arborele de neem este venerat in India.Desi mult timp medicina occidentala a cosiderat virtutile curative atribuite arborelui de neem doar folclor nativ,acum se fac studii intense asupra acestei miraculoase plante.
Scoarta ,semintele,frunzele,fructele si uleiul de neem,toate partile plantei au calitati terapeutice si si sunt folosite in cele mai diverse afectiuni.

  • Afectiuni ale pielii.Uleiul de neem are efecte aproape magice asupra afectiunilor cronice ale pielii si care adesea nu raspund la tratamentele clasice:acnee,psoriazis,eczeme mancarimi,zona zoster,herpes,infectii fungice,matreata,deferite infecti ale scalpului,se amelioreaza in mod clar prin folosirea constanta  preparatelor cu neem.Aplicat extern,nu are reactii adverse.
  • Ingrijirea parului.Aplicat in sampoane ,balsamuri si lotiuni,uleiul de neem trateaza cu succes diferitele afectiuni ale scalpului,matreata si psoriazisul scalpului,dermatita seboreica,caderea masiva a parului,par excesiv de gras.Aplicat local  in infectiile fungice ale unghiei,da rezultate foarte bune si in scurt timp unghia redevine sanatoasa.
  • Ingrijirea pielii.Aplicat pe piele este regenerant,emolient,restaureaza elasticitatea pielii.
  • Ciuperci virusi si paraziti.Desi inca se studiaza mecanismul prin care acestea sunt distruse prin folosirea preparatelor cu neem,toti cercetatorii au ajuns la aceiasi concluzie,neemul actioneaza benefic in infectiile fungice,candida,herpes,ciuperca piciorului sau piciorul de atlet,tinea versicolor(sau pitiriazis versicolor)diferite infectii fungice ale scalpului. Insecticid.Utilizat pe piele,tine la departare toate tipurile de insecte,tantari,purici ,capuse.Este un ingredient nelipsit in sampoanele naturale pentru animalele de companie.In tara de origine este folosit ca si inscticid natural pentru culturi,find eficient pentru mai mult de 200 de daunatori,fiind totl inofensiv pentru mediu,animale,pasari sau om.
  • Herpes.Teste recente efectuate in Germania au demonstrat ca extractele din neem sunt toxice pentru virusul herpetic pe care il distruge,grabind vindecarea rapida a ranilor.
  • Alergii.Neemul are proprietati antihistaminice care ajuta la inhibarea reactiilor alergice,atunci cand este aplicat extern sau consumat intern decoct din frunze.
  • Antibacterian.uleiul din frunze(macerat)sau cel din fructe poseda un spectru larg de actiune antibacteriana impotriva microorganismelor Gram pozitive si Gram negative
  • Ca o curiozitate ,in India este folosit de femei ca si mijloc contraceptiv.Folosit ca si lubrifiant vaginal,se spune ca are eficienta de pana la 100% in prevenirea sarcini.
Folosit intern(doar preparate din frunze scoarta sau seminte)neemul stimuleaza sistemul imunitar,ajutand orgnismul sa lupte cu infectiile.In ultimul timp se vehiculeaza tot mai des ideea ca sistemul  imunitar este distrus de folosirea excesiva si uneori nejustificata a antibioticelor de sinteza.Extractele din neem ar putea fi o alternativa non-toxica la acestea.
Ceaiul din frunze de neem are activitate imuostimulanta,scade semnificativ glicemia,au puternice propiretati antiacide si antiulceroase,dovedit benefic in combaterea malariei,este utilizat traditional pentru a trata tuberculoza,artrita ,viermii intestinali.

In noua  reteta de sampon cu lapte de capra(Therapeutic) ,este adaugat in cantitate tripla fata de  reteta precedenta.
Il veti gasi in curand si in sapunul cu pau d`Arco,reteta imbunatatita si intr-un nou sortiment destinat ingrijiri pielii cu diferite afectiuni.
Desi incorporat in creme mirosul este mai persistent si mai bine resimtit decat in sapunuri,o sa fie in magazin si o crema avand ca principal ingredient uleiul de neem si macerat din frunze de neem.


12 noiembrie 2012

Winter collection

Nu,nu a venit iarna...inca,dar a venit frigul.Expuse la intemperii,buzele au de suferit daca nu le acordam ingrjirea necesara. Pentru ca fiecare sa isi gaseasca preferatul,am marit colectia de balsamuri de buze  nuantatoare cu inca doua ,pe langa cele trei deja existente.
                                                                         Pink:
Nude
Rosu-bordo-cupru
Red-senzual red
Simplu



Cu exceptia balsamului Senzual Red,celelalte 4 au aceiasi compozitie: unt de shea,unt de cacao,ceara de albine,ulei de galbenele (macerat in ulei de migdale),ulei de ricin,vitamina A,vitamina E,uleiuri esentiale pentru aroma.Cele colorate au si pigment mineral.
Compozitia este adaptata anotimpului, mult mai moale decat cea de vara,cand balsamurile trebuie sa reziste pana la 40 de grade,au un adaos mai mare de ulei de galbenele care uneori pare singurul remediu care da rezultate pentru buzele asprite si uscate de frigul iernii.
Toate unturile si uleiurile din compozitie sunt presate la rece.
Oricare balsam ati alege,este extrem de hranitor,cu efect intens reparator, o binecuvantare pentru buzele uscate si crapate ,lasandul-le moi si catifelate.Untul de cacao impreuna cu untul de shea ,baza pentru aceste balsamuri  minunate,ofera ingrijirea perfecta,au si factor natural de protectie solara,aparand astfel buzele de efectele nocive ale ultravioletelor.
Untul de cacao, intensifică regenerarea, întăreste rezistența pielii conferindu-i aspect catifelat. Stimulează producția de colagen, are un conținut ridicat de antioxidanți (contine acid stearic, palmitic, linoleic, omega 6, omega 9, polifenoli, teobromina, squalane, fitosteroli ).
Untul de shea, hidratează intens pielea uscată a buzelor ajutând la refacerea celulelor, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată prin efectul său calmant, emolient, antiinflamator, stimulează producția de colagen.
Ceara de albine exercită asupra pielii, în mod natural, o acțiune dezinfectantă, cicatrizantă si nutritivă.
Uleiul de galbenele (macerat in ulei de migdale) are actiune cicatrizanta, tonica, antiiritanta,emoliaza pielea uscata si fragila a buzelor,lasandu-le moi si catifelate.
Vitamina E netezeste și reface epiderma, contribuie la accelerarea efectului ezimelor. Antioxidant, promovează epitelizarea.
Bogat in antioxidanti, uleiul de ricin presat la rece este ideal pentru ingrijirea buzelor fiind un emolient de exceptie.
Pigmentii minerali,complet naturali,ofera un luciu frumos ,cu efect de gloss,dand senzatia de volum .
Puteti gasi balsamurile in magazin,colectia completa,chiar incepand de astazi.