Totalul afișărilor de pagină

27 iulie 2014

Sapunele noi,Sensoria-sampon solid

   De mult timp nu am mai facut o reteta noua da sapun.Desi formularea de creme si lotiuni noi imi dau o satisfactie deosebita,revin din cand in cand la prima dragoste,sapunul.
Foarte multi il contesta dar indubitabil,este cel mai bine vandut sapun din gama:samponul solid.asa ca pe langa cele 4 sortimente deja existente:Rassala,Rasayana,Therapeutic si Henna, se mai adauga unul,Sensoria.
  Este un sampon solid destinat tuturor tipurilor de par dar in special recomandat celor care au diferite probleme la nivelul scalpului:matreata in special,eczeme,dermatita seboreica,mancarimi,diverse infetii cu fungi , psoriazis la nivelul scalpului,etc.
Pe langa efectul principal,de a ameliora afectiunile scalpului,combate eficient caderea parului,previne despicarea,intareste radacina firului de par.


 Ingrediente:
Uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de ricin,extract uleios din pau D`arco,ulei de neem,
ceai concentrat din pau D`arco si frunze de neem,extract uleios de amla ,brahmi si bhringraj,ulei de susan,zinc pyritione,ulei esential de ylang-ylang,salvie si rozmarin.

Proprietatile antimicotice si antifungice ale scoartei copacului Pau d`Arco sunt cu totul deosebite,inhiba cresterea multor specii de ciuperci microscopice. Pau d`Arco are proprietati antifungice , antimicotice si antivirale pe care putine plante le au,este folosit pe scara larga la nivel mondial impotriva afectiunilor cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului  de piele,sustin unele studii.
Uleiul de neem,un ulei polivalent cu o mie de proprietati este folosit pe langa multe altele in tratarea diferitelori infectari  cu fungi,virusi si paraziti.Desi inca se studiaza mecanismul prin care acestea sunt distruse prin folosirea preparatelor cu neem,toti cercetatorii au ajuns la aceiasi concluzie,neemul actioneaza benefic in infectiile fungice,candida,herpes,ciuperca piciorului sau piciorul de atlet,tinea versicolor(sau pitiriazis versicolor)diferite infectii fungice ale scalpului. Uleiul de neem are efecte aproape magice asupra afectiunilor cronice ale pielii si care adesea nu raspund la tratamentele clasice:acnee,psoriazis,eczeme mancarimi,zona zoster,herpes,matreata,deferite infecti ale scalpului,se amelioreaza in mod clar prin folosirea constanta  preparatelor cu neem.Este antibacterian,cu  un spectru larg de actiune  impotriva microorganismelor Gram pozitive si Gram negative .
 Uleiul de ricin este de nelipsit intr-un sampon solid,mareste puterea da spumare si combate eficient caderea parului.
Beneficiile uimitoare ale uleiului de amla(emblica officinalis) sunt recunoscute de medicina indiana Ayurvedica de mii de ani.In India, uleiul de amla este unul din cele mai folosite uleiuri pentru ingrijirea parului si scalpului datorita proprietatilor lui extraordinare.Este cunoscut ca fiind unul din cel mai vechi balsam pentru par si are uimitoarea capacitate de a preveni incaruntirea prematura a parului.Stresul si poluarea excesiva duc inevitabil la slabirea foliculilor de par si la caderea lor.Aplicat cu regularitate,uleiul de amla previne caderea parului,ii intareste radacina,previne matreata sau o inlatura odata instalata.
Bacopa monnieri,cunoscuta sub numele de brahmi,este folosit de asemenea la tratarea diferitelor afeciuni cronice ale pielii.Datorita proprietatilor antioxidante,brahmi faciliteaza oxigenarea si hranirea foliculilor de par,intarind radacina.
Uleiul de bhringraj(eclipta alba) ajuta  la cresterea ,regenerarea , fortificarea si ingrosarea firului de par.
Zinc pyritione este un derivat de zinc cu rol antimatreata, antiseboreic,  antibacterian,antifungic.Contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, redarea  supletii si luciului, prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
Samponul de foloseste asa cum se foloseste in mod obisnuit un sapun pentru piele.Umeziti parul ,masati parul ud cu bara de sampon pana obtineti o spuma abundenta,lasati un minut doua sa actioneze apoi clatiti cu apa calduta din abundenta.
 Pentru rezultate optime,adaugati o lingura-doua de otet in ultima apa de clatire.Acesta regleaza PH-ul si indeparteaza patriculele de sapun ramase in par.
Daca nu va place otetul puteti folosi unul din balsamurile Lavandine,Silk Finish sau Mineral Detox,in functie de tipul de par.




22 iulie 2014

Atelierul meu

 Toti ne nastem cu un dar,pe care il descoperim mai devreme sau mai tarziu.Desi ne pregatim o viata sa devenim medici, avocati,chimisti,sau economisti,atunci cand iti descoperi calea,e ca o revelatie si de cele mai multe ori nu are nici o legatura cu planurile pe care le aveai cu viata ta.
 Cand am inceput sa imi fac pentru mine produse de ingrijire ,nici nu visam sa am un spatiu al meu unde sa imi pregatesc lucrusoarele.Astazi am un atelier cu spatiu de lucru,spatiu de depozitare materii prime si produse finite,spatiu pentru uscarea si depozitarea plantelor si un birou.
 Si pentru ca sunt sigura ca sunteti curiosi unde si cum sunt produse cosmeticele Lavandine,va prezint o particica din lumea mea.E drept ca mai sunt multe de facut dar...toate la timpul lor.
  Pentru a produce cosmetice handmade nu e nevoie de cine stie ce instrumente,ci de doua maini harnice si de multa ,multa inspiratie.
Pregatind un lot de sapun:


In vizita la mami:

Alegand  produsele pentru a doua zi:

Pregatind cu drag si mare atentie coletele pentru voi:


Va multumesc pentru increderea voastra si va astept cu drag in magazinul Lavandine de pe Breslo,oricand aveti nevoie!
Daca vreti sa fiti la curent cu noutatile dati un like paginii de Facebook