Totalul afișărilor de pagină

14 iunie 2011

Sare de la Marea Moarta


Din cele mai vechi timpuri, au fost recunoscute proprietatile vindecatoare ale apei Marii Moarte. Romanii si evreii din antichitate au construit bai utilizand apa si namolul de pe malurile Marii Moarte. Acum 2000 de ani, istoricul roman Josephus Flavius a scris ca Regele Irod insusi a vizitat Marea Moarta, unde a urmat cateva tratamente si si-a restabilit sanatatea si linistea.
Marea Moarta este situata în Orientul Mijlociu, între Israel si Iordania avand o suprafata de circa 1000Kmp (76 km lungime si 16 latime) si o adâncime de 396 m.
Ea se situeaza cu 400 m sub nivelul oceanului planetar, fiind locul unde se înregistreaza cea mai mare presiune atmosferica si o densitate a oxigenului cu 15% mai mare decat pe restul globului.
Marea Moarta este asociata aproape automat de catre femei cu frumusetea si tineretea.
Apa de la Marea Moarta este unica Are o salinitate de 330 g/litru, fata de cea a oceanului, de numai 35g/litru,adica de 10 ori mai mult decat oricare alta mare.
Datorita salinitatii deosebit de mari, orice corp pluteste, practic in apa de la Marea Moarta nu te poti scufunda. Componentele principale ale sarurilor din Marea Moarta sunt magneziul, potasiul, clorura de calciu si bromura.
Sarea contine 21 de minerale inclusiv sodiu, magneziu, calciu, brom, bitumen si potasiu. 12 dintre acestea nu au mai fost gasite in nici o alta mare sau ocean, iar unele sunt cunoscute pentru oferirea unui sentiment de relaxare, hranirea pielii, accelerarea sistemului circulator si pentru usurarea discomfortului reumatic si disfunctiilor metabolice.
Ionii din sodiu indeparteaza celulele moarte ale pielii si ii imbunatateste permeabilitatea. Dupa ce patrund in piele, fixeaza apa si produce sentimentul de elasticitate, ideal pentru pielea foarte uscata.
Concentratiile de magneziu gasite in Marea Moarta sunt de 15 ori mai ridicate decat sarurile din alte mari. Magneziul este esential pentru metabolismul celulelor. De exemplu, un deficit semnificativ in magneziu a fost descoperit in celulele moarte ale pielii si in serul pacientilor cu psoriazis. Potasiul imbunatateste oxidarea si regleaza procesul electric al muschilor si sistemul nervos. Cei bonlavi de astm obtin rezultate bune inhaland vaporii de sare.
Concentratia de brom este de 50 de ori mai mare decat sarurile comune, avand astfel un efect foarte relaxant.
Pe langa alte minerale ale Marii Moarte gasite in cantitati mici, sarea contine un catran natural numit bitumen care actioneaza ca un agent anti-inflamator.
Ce face bun pentru piele sarea de la Marea Moarta;
•Calmanta pentru pielea inflamata si iritata
•Antiinflamatoare si antireumatismala
•Amelioreaza starea pielii in special a pielii atopice
•Hidratanta
•Favorizeaza buna functionare a celulelor epidermei
•Remineralizanta
•Tonifianta si restructuranta a tesutului cutanat
•Purifianta si dezinfectanta
•Relaxanta si decontractanta
Se recomanda in special pentru piele atopica, eczeme, psoriazis, dermatite, dermatoze, celulita, remineralizarea epidermei, sciatica, reumatism, artrite, tendinite, artroze,insa si pentru relaxare,nu e neaparat nevoie sa avem vre-o afectiune.
Pentru o baie generala se recomanda 2-3 pumni de sare de la Marea Moarta adaugati in apa de baie. Durata baii, pentru a profita din plin de beneficiile sarii este de 15-30 minute.Limpeziti pielea si pentru a potenta efectul hidratant aplicati o crema bogata.

100 de grame costa 5 lei.
Contine:sare de la Marea Moarta,petale de trandafir,galbenele si lavanda,uleiuri esentiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu