Totalul afișărilor de pagină

5 februarie 2012

Aloe-sapun natural cu aloe,lapte de capra si spirulina

Au mai fost in gama de sapunuri Lavandine sapunuri cu aloe,sapunul cu aloe si musetel,si sapunul cu aloe si lapte de capra.
Noul sapun cu aloe combina ce este mai bun din aceste 2 sortimente,la care am adaugat unt de cacao,mai nou,ingredientul meu preferat in sapunuri si spirulina.
Pentru cei care prefera forma clasica(si care nu sunt putini din cate am observat din sondaj)la fiecare sortiment am facut si sapunuri dreptunghiulare.Gramajul lor este de aproximativ 70 de grame.


Un sapun prin excelenta calmant.
Contine:uleiuri saponificate din malsine si cocos,gel de aloe proaspat,lapte de capra,extract uleios de musetel,unt de cacao,spirulina,ulei esential de melisa,busuioc si anason.

Un sapun fin, calmant,destinat pielii normale si uscate,extrem de bland cu pielea,cu un miros floral.In acest sapun am inlocuit in totalitate apa din compozitie cu gel de aloe proaspat si lapte de capra.
Aloe Vera este o adevarata sursa de minerale si vitamine - calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamine A, C, E, B, Colina, B12, acid folic, si antioxidanti .
Musetelul este un mijloc eficient de tratament pentru: zgârieturi, taieturi, cicatrici postoperatorii, stres,are proprietati antiinflamatoare, antiseptice, decongestionante, dezinfectante, anestezice, emoliente si cicatrizante.Proprietatile sale il fac un remediu excelent impotriva arsurilor si poate fi aplicat pe rani sau abcese, fiind indicat in tratarea oricarui tip de inflamatie a pielii, impotriva dermatitei sau acneei. Ca agent antialergic este utilizat in cazul eruptiilor cutanate de natura alergica, avand efecte deosebite in tratarea urticariei.
Datorita proteinelor, vitaminelor si acidului lactic din compozitia sa, laptele de capra este un excelent ingredient pentru sapunurile naturale. Constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii noastre. Preluand proprietatile laptelui din care sunt obtinute, sapunurile au proprietati antibacteriane, antiinflamatore, antialergice si de regenerare. Acidul caprilic protejeaza pielea de invazia bacteriilor, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Acidul lactic, existent in laptele de capra, regenereaza epiderma, mentine hidratarea si, dupa uz indelungat, poate fi eficient in indepartarea petelor de pe piele. Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.Este extrem de bine tolerat si de cea mai sensibila piele, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.
Spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii,contine toti cei noua aminoacizi esentiali,acid gamma linolenic(GLA),un acid gras rar,ce reduce simptomele diferitelor afectiuni ale pielii:eczeme,dermatite,diverse alergii.Este bogata in complexul de vitamine B,magneziu si fier,atat de necesar in formarea globulelor rosii si care este indispensabil unui ten sanatos.Continutul in acizi nucleici(ADN si ARN)favorizeaza regenerarea celulara si intarzierea proceselor de imbatranire ale pielii.Are un efect de lifting asupra pielii,mentinand-o ferma si supla.Atenueaza petele si eruptiile alergice.Adaugata in masti faciale are un efect revigorant imediat.
Untul de cacao adaugat la urma si care a ramas nesaponificat in sapun,asigura o finete si o cremozitate deosebita acestui sapun.
Incepand de astazi il gasiti si pe Breslo.

10 comentarii:

  1. ati mentionat pe cei care prefera formele dreptunghiulare , si eu le prefer , parerea mea e ca ar trebui sa faceti sapunul dreptunghiular chiar mai mare la 100 grame , asa micut cum e il pierzi in mana ( stiu pentru ca am cumparat formatul acesta).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca e micut,insa eu prefer acesta forma decat cea calup pe care trebuie sa o tai felii.Pe viitor voi achizitiona si forme dreptunghiulare de 100 de grame.

      Ștergere
  2. ati amestecat soda cu lapte plus gelul de aloe ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,in acesta reteta lichidul folosit la realizarea sapunului a fost inlocuit in totalitate cu gel de aloe si lapte de capra,in proportie de 50%-50%.Regula este ca soda se dizolva in lichidul cu care faci sapunul,rezultand astfel lesia care mai apoi se amesteca cu uleiurile.

      Ștergere
    2. foarte interesant... ma gindeam ca amestecate impreuna isi pierd proprietatile ( ma refer la sucul de aloe si laptele de capra)...multumesc pentru lamuriri

      v-ati gindit sa folositi si uleiuri parfumate? pentru parfumarea sapunului? stiu ca nu sunt naturale in totalitate dar sunt mai sofisticate :) sunt sigura ca ar fi si persoane care ar aprecia un miros mai exotic la un sapun handmade

      Ștergere
    3. Cu certitudine,o parte din proprietati se pierd insa nu toate.O alta modalitate de a adauga un lichid in sapun nu exista.Se pot adauga la urma cateva lingurite la un lot de 3-4 kg de sapun,insa acest procent este nesemnificativ,si atunci inca sapunul este destul de dur,reactia de saponificare definitivandu-se abia dupa o luna de zile.

      Mirosul este un punct slab sa zicem,pentru ca ,oricat ulei esential as adauga(sigur, exista un gramaj limita),mare parte se pierde.
      Pana acum nu am folosit uleiuri parfumate,cu siguranta multi ar aprecia mirosul mai intens si mai divers(unora li se pare ca toate sapunurile miros la fel,uleiurile esentiale fiind in numar limitat si nu toate rezista in sapun).Deocamdata raman la aceasta alegere pentru ca sunt si mai multi care prefera sapunul handmade tocmai din aceasta cauza,miros discret si 100% natural,cu efecte benefice atat pentru corp cat si pentru spirit.
      Multumesc de interes!

      Ștergere
  3. Draga mea, eu eram curioasa cum ai obtinut culoarea.este grozava !!! oare combinatia de lapte cu aloe si soda impune culoarea asta sau ai facut tu ceva secret :) . te pup . Ralu

    RăspundețiȘtergere
  4. Partea de deasupra este colorata cu spirulina.In sapunurile cu lapte de capra iese culoarea mai spre kaki,spre deosebire de sapunurile cu apa unde culoarea iese un verde- crud extrem de frumos.
    Partea de jos este pur su simplu culoarea rezulatata din amestecul de aloe si lapte de capra,desi e meritul mai mult a laptelui de capra,mai toate sapunurile facute cu lapte au culoarea asta.Te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna!
    Te felicit pentru minunatele produse. Eu nu am descoperit blogul decat astazi, insa vazand ingredientele utilizate de tine mi-a fost suficient cat sa-mi dau seama de calitatea aceastora. Acum stau si ma uit si nu ma pot hotara ce sa comand! Cel mai mult ma atrage masca Silky Hair cu ulei de neem si unt de jojoba pe care am vazut-o pe pagina de facebok si despre care vreau sa te intreb daca este disponibila la gramaj de 100 ml, cat de asemenea despre modul de aplicare; se foloseste inainte de spalare pe parul uscat (precum masca facuta in casa cu galbenus de ou, ulei ricin etc.), sau pe parul umed? Ingredientele din compozitia acestei masti sunt absolut miraculoase pentru par! Felicitari inca o data pentru toata munca ta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Multumesc!
      Da,masca este disponibila si la gramaj de 100 de ml.Ca sa poti vedea toate produsele care sunt disponibile,poti intra in magazunul de pe Breslo(din bara din dreapta).
      Masca se aplica inainte de spalare,pe parul uscat,se mentine un timp rezonabil in par,minim o ora,apoi se spala.Datorita uleiului de ricin se duce un picut mai greu,e nevoie de 2 samponari.Se poate personaliza in functie de nevoile ficaruia si cu galbenus de ou inainte de aplicare.Pur si simplu,se scoate din recipient cantitate de care avem nevoie(doar in cantitatea pentru o singura folosire,altfel amestecul nu rezista mai mult de 2-3 zile),se amesteca cu galbenus de ou si se aplica pe par.
      Eu spun ca merita incercata.
      Multumesc!

      Ștergere