Totalul afișărilor de pagină

1 februarie 2012

Cireasa de pe tort

V-am tot prezentat in aceasta perioada noile forme de sapun insa din toate aceasta forma imi place in mod deosebit.Am incercat diverse sortimente de sapun,unele insa arata mai bine,mai ales cele in doua culori.
Milk chocolate,sapun cu unt de cacao dark si lapte de capra.
Lavender-sapun cu lavanda.
Ca de obicei violetul de gentiana m-a dezamagit.Pe masura ce trece timpul culoarea se estompeaza desi sapunul sta la intuneric.Ma gandesc serios sa il inlocuiesc(stati linistiti,in nici un caz cu un colorant daunator).
Catina-sapun cu catina si suc de morcov.
O,da,maximum de betacaroten.Vibrant...de portocaliu.
Roselle-sapun cu trandafir si hibiscus.
Pentru ca multora nu le plac sapunurile cu argila,ele fiind destinate tenului mai gras,am renuntat la argila pe care o foloseam pentru a da culoare sapunului.
Pentru prima data am folosit extract de rubia tinctorium pentru a obtine un roz minunat, speram eu.Dar a iesit simplu,roz.Initial a fost gandit ca un martisor in alb si roz dar contrastul nu e asa de mare.
Dar....mai exersam.
Cam acestea sunt noile forme de sapun,sper sa va placa si voua.Zilelele acestea formele sunt suprasolicitate pentru ca stiu ca aveti multe cadouri de facut.
Vor fi pe Breslo in maxim 2 saptamani.

11 comentarii:

  1. Arata superb! Eficienta intr-un "ambalaj" rafinat! Felicitari! Cecilia

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt minunate,incredibile,atat de frumoase:)milk chocolate este superb:)

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua

    inca o data felicitari pentru inovotiile minunate pe care ni le aduceti si de care ne putem bucura
    imi permit sa va fac si eu o observatie legata de DARK CHOCOLATE. Am cumparat un sapunas si am observat ca in timp la baie parfumul atat de pregnant de ciocolata si portocale de la inceput se duce plus ca nu prea face spuma, trebuie sa insist foarte mult sa il frec de burete. Sper sa nu va deranjeze remarca mea, pentru ca intr-adevar aveti niste produse foarte bune atat ca aspect , ambalare cit si beneficii.

    mariuca

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    Multumesc pentru felicitari.
    Nu ma deranjeaza deloc,din contra,ma bucur ca mi-ati dat ocazia sa va dau cateva detalii legate de produs.
    Mirosul in general si in special de portocala este foarte dificil de obtnut intr-un sapun.El are un punct de aprindere foarte jos si din pacate,odata desfacut ambalajul se volatilieaza desul de rapid,mai ales in contact cu apa la 40 de grade sa spunem.Unele uleiuri esentiale rezista mai bine in sapun ,altele nu.Cel mai persistent este uleiul esential de menta,urmat de anason,busuioc,lavanda,pentru ca ele au un punct de aprindere mult mai ridicat si se volatilizeaza mai greu.

    Puterea de spumare a sapunului depinde foarte tare de duritatea apei din zona in care locuiti.Ingredientul care asigura spuma unui sapun este uleiul de cocos.Eu il adaug in sapun in procent de 30%,un procent limita pentru ca mai mult ar usca pielea.Nu adaug nici un alt agent de spumare(aditivi,SLS).Deci mare parte din compoztia sapunului este formata din ulei de masline.Uleiul de masline se situeaza in coada listei capacitatii de spumare a uleiurilor cu care poti face un sapun.Spuma este mai mult cremoasa cu bule mici,mici,aproape inexistente.La fel,laptele de capra mai reduce putin din capacitatea sapunului de a face spuma.Aceste aspecte combinate cu o apa dura,reduc foarte mult din spuma facuta.
    Sper ca v-am raspuns la intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  5. ultimele doua mi se pare cel mai bine realizate, mai ales cel galben. A iesit chiar frumos!!!!Felicitari! Numai minunatii ies din mainile tale!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, Lavandine. Sunt minunate creaţiile tale - noile săpunuri arată fantastic. Îţi scriu cam cu întârziere - vreau să-ţi mulţumesc pentru premiul ce l-am câştigat oferit de tine la un concurs pe un blog. Aproape am terminat crema de corp si ma simt extraordinar de bine. Săpunul l-am făcut şi eu cadou mai departe la o foarte bună prietenă de a mea căreia i-a plăcut foarte mult. E prima cremă de acest fel pe care am încercat-o şi nu se compară. Îţi mulţumesc din nou! Spor la idei şi sper să ne auzim curând.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Daria!
    Ma bucur ca ai castigat,dar si mai mult ma bucur ca nu ai fost dezamagita de produse.
    Muultumesc de apreciere,incepand de ieri sunt si pe Breslo sapunurile in formele noi.
    Sigur,sper sa ne auzim in curand!

    RăspundețiȘtergere