Totalul afișărilor de pagină

19 februarie 2012

Magic indian herbs-pulberi indiene din plante pentru spalarea parului

Pana acum cativa ani,inainte ca rafturile magazinelor sa fie invadate de o multime de produse pentru spalarea si ingrijirea parului,majoritatea foloseau sapun fin de casa sau pulberi din plante.
Spalarea parului cu pulberi din plante este foarte  putin cunoscuta la noi,poate ca unele bunici isi mai aduc aminte de sapunarita.
In India,tara renumita pentu frumusetea femeilor dar si mai renumita pentru frumusetea parului lor se foloseste de mii de ani un amestec de shikakai,methi si reetha in locul samponului clasic.India este cea mai mare exportatoare de par natural  de om folosit pentru fabricarea perucilor sau extensiilor,ori in alte scopuri,de o calitate nemaiantalnita la nici un alt popor,cu firul cel mai lung si cel mai sanatos.Acest lucru spune multe.
Atat reetha cat si shikakai a fost si este parte integranta a culturii lor datorita beneficiilor imense aduse sanatatii parului.

            
Numele  shikakai(acaccia concinna)inseamna literal tradus ,,fructe pentru par``.Pentru spalarea parului se folosesc pastaile macinate foarte fin.Acestea contin saponine naturale care produc spuma atunci cand sunt amestecate cu apa.Spere deosebire de sampoanele comerciale pulberea de shikakai nu produce multa spuma.Pulberea de shikakai este un conditionant natural,indeparetaza murdaria cu delicatete,are un PH scazut fiind astfel recomandat pentru scalpul foarte sensibil ,care nici macar sapunul natural nu il tolereaza. Pe langa spalare,trateaza infectiile fungice,detoxifica pielea capului si foliculii de par,stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului.
Compozitia abunda in antioxidanti,vitamina C,vitaminele A, D, E şi K,vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului.
Este antiinflamatoare,antiseptica,combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului.
Methi(trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului,prevenind calvitia,repara si previne aparitia firelor despicate.
Pulberea de Reetha ( sapindus mukorossi)contine saponine naturale care in contact cu apa fac
mai multa spuma decat shikakai,de aceea ele sunt folosite impreuna.Pe langa spuma,este un conditionant natural,ajuta la descalcirea parului si previne formarea matretii .
Cum se utilizeaza aceste pulberi?
Pentru cei mai putin pretentiosi si care vor beneficii maxime ,se formeaza o pasta din una sau 2 linguri de pulbere in functie de lungimea parului,in amestec cu apa  fierbinte,se lasa 15-30 de minute in repaos apoi se aplica in par ca si o masca masand usor pielea capului si parul.S e lasa sa actioneze 5-10 minute apoi se indeparteaza cu apa si  se clateste din abundenta  pana se indeparteaza toate particulele din par.
Pentru cei care nu suporta sa foloseasca plantele ca atare ,de cu seara se lasa la macerat  1-2 linguri de pulbere din plante in suficienta apa incat amestecul sa fie fluid.A doua zi se agita puternic,se filtreaza printr-o sita foarte deasa,tifon sau o bucata de tesatura si cu lichidul rezultat in urma filtrarii se spala parul.Se aplica cate putin de mai multe ori ,se maseaza parul si scalpul se lasa sa actioneze 5-10 minute apoi se clateste.

Pentru parul gras,in pasta sau lichidul obtinut se poate adauga cateva picaturi de lamaie.Pasta se lasa sa actioneze mai mult timp,minim 20-30 de minute pentru a extrage eficient uleiurile si sebumul in exces din par.
Ca si regula generala, nu se adauga uleiuri de ingrijire in pasta pentru spalat.
Ele se pot adauga ca si masca, inainte sau dupa spalarea parului.

Ce alt sampon se poate lauda cu aceste calitati?
La fel ca si oricare produs cosmetic fie el natural sau nu,poate sau nu, sa fie potrivit pentru voi ,lucru pe care il veti afla doar  incercand .
Daca vreti doar sa testati,puteti comanda o cantiate mai mica,pretul se recalculeaza in functie de cantitate.
Amestecul de plante contine in proportii bine stabilite pulbere de shikakai,reetha si methi.
Veti gasi produsul incepand de astazi pe Breslo la pretul de 20  de lei 100 de grame.
Sursa foto.     

Veti gasi articolul publicat si in Ziarul de Iasi,rubrica naturista  ce va aparea in data de 25 febroarie.Multumesc Manuela.                                                         
                   

15 comentarii:

  1. Draga mea,as vrea si eu un "tester" cam pentru o spalare sau doua. Am parul foarte lung si vreau sa vad ce parere are :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw,ce ma bucur ca ti-au placut aceste pulberi din plante.E un mod mai neobisnuit de a-ti spala parul insa poate avea rezultate surprinzatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Haha, neobişnuit, cam aşa-i, dar nici n-am schimbat bine "şamponul" şi deja am primit complimente pentru părul meu strălucitor. Aş putea fi mai mulţumită de atât? :D
    Mai vreau 100 g, dar din păcate le voi putea lua abia peste vreo 2 săptămâni, sper să nu se termine stocul până atunci. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Stocul s-a epuizat deja insa se va reface in curand, de asta data mai consistent pentru ca sunt multi curiosi care doresc sa incerce.
    Felicitari ca ai avut curajul sa incerci un lucru nou.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este un produs extraordinar, da un luciu f intens parului, eu l-am folosit ca o masca pt ca ma gandeam ca nu va curata parul si nu am vrut sa risc, dar face spuma si e f bun ca sampon. Am amestecat pulberea cu apa si am lasat-o chiar 24h; am folosit-o nestrecurata pt a beneficia din plin de proprietati. Parul s-a curatat f bine si nu au ramas particule. Imi place!

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E produsul meu preferat din toate produsele din gama pentru ingrijirea parului,il ador si luciul obtinut nu se compara cu nimic altceva,poate doar dupa vopsirea cu henna parul mai straluceste atat de intens.

      Ștergere
  6. Buna, Lavandine,
    Va mai aparea pe stoc amestecul de pulberi? Am ramas fara samponul meu preferat...
    Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Gabriela,
    Cat de curand,estimez ca in maxim 10 zile va fi din nou in magazin.
    Da,stiu,e atat de grozav ca da dependenta,nu iti mai place nimic dupa,eu il ador.

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi eu şi eu!! :D Mi se termină acuşi şi nu vreau să trişez iar cu şampon din comerţ :-"
    Îmi păstraţi 100 gr când primiţi ierburile magice? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta iti voi pastra un pachet.Nu am estimat corect cantitatea de vanzari insa promit ca pe viitor nu vor mai lipsi din magazin.

      Ștergere
  9. Mă tot uit la imaginea cu părul superb al tipei de mai sus... Chiar mă gândeam să-mi fac şi eu o poză la păr după ce mă spăl cu "bălădăile"(aşa le zice mama), să vedeţi atunci ce cresc vânzările :))
    Glumesc, oricum, e cel mai fain "şampon" pe care l-am încercat vreodată. Şi e natural, şi e vegan, şi e blând cu scalpul, şi lasă părul strălucitor ... Şi da, dă dependenţă! :D
    Mulţumesc anticipat! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar te rog sa imi trimiti o poza,daca tu esti de acord o sa o postez aici(dau procent din vanzari,ca sa iti raspund tot cu o gluma).Ai un par minunat,impletit cred ca ar arata ca si cel din imaginea de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna seara,vreau sa cumpar si eu aceste produse minunate, cum sa procedez?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna seara,
    Imi puteti scrie un mail in care specifcati produsele dorite sau puteti face o comanda in magazinul de pe Breslo.
    http://www.breslo.ro/Shop/lavandine
    Multumesc de interes.

    RăspundețiȘtergere