Totalul afișărilor de pagină

31 mai 2012

Therapeutic-sampon solid cu lapte de capra si neem

Un sampon bun este un sampon potrivit fiecarui tip de par.Atunci cand nu exista nici un dezechilibru,poate fi folosit oricare sampon din gama,insa cand parul sau scalpul are o problema,cea mai buna abordare in rezolvarea ei este folosirea unui sampon specific.
Un scalp sanatos,ajuta la cresterea unui par sanatos.Therapeutic este un sampon terapeutic,destinat scalpului cu  diferite afectiuni,dermatita seboreica,eczeme,mancarimi,iritatii.Nu este un medicament pentru astfel de probleme ci doar un element de igiena care nu agraveaza si nu intretine afectiunea deja existenta,ameliorarea lor facandu-se tocmai prin acest mecanism.Este indicat si pentru parul uscat,devitalizat,cu varfurile despicate,tratat chimic ,tern,Poate fi folosit insa pentru parul sanatos fara nici un fel de problema,folosit cu regularitate previne genul de dezechilibre enumerate mai sus,mentine parul sanatos si hidratat.
Pentru ca sampoanele solide contin diverse extracte si pulberi din plante in cantitati mari ,culorile rezultate sunt intunecate ,sper sa nu va deranjeze  prea.
L-am turnat in diferite forme si gramaje pentru ca fiecare sa isi poata gasi preferatul.
Ingredinete:uleiuri saponificate din masline si cocos,lapte de capra,unt de cacao,ulei de neem,ulei de brahmi(bacopa monnieri),ulei de ricin,pulbere din frunze de neem,pulbere de brahmi,galbenus de ou,ulei esential de camfor,ylang-ylang,busuioc si menta.

Neem,cu denumirea botanica azadirachta indica este o planta foarte populara in India,insa datorita proprietatilor exceptionale este acum cunoscuta in intreaga lume.In tara natala este considerata o planta sacra si un panaceu pentru toate bolile.
Pe langa multe alte beneficii pentru piele si pentru sanatate in general,face minuni pentru scalpul cu pielea uscata,descuamata,cu eczeme, dermatite sau alte afectiuni cutanate.Calmeaza mancarimile cauzate de aceste afectiuni.Ca majoritatea plantelor indiene pentru ingrijirea parului previne albirea prematura,stopeaza caderea parului,reduce subtierea firului de par.Acolo unde s-a incercat totul si nimic nu a functionat,neem-ul va da rezultate aproape peste noapte.Uleiul are un miros greoi,aproape insuportabil,acesta fiind un mare dezavantaj pentru ca multi evita sa il foloseasca pentru ca nu se pot obisnui cu mirosul.Interesant este ca maceratul uleios din frunze de neem are aceleasi proprietati ca si uleiul extras din seminte fara a avea acel miros greoi,are cumva o aroma ce aduce cu ceaiul verde.
Bacopa monnieri,cunoscuta sub numele de brahmi,este folosit de asemenea la tratarea diferitelor afeciuni cronice ale pielii.Datorita proprietatilor antioxidante,brahmi faciliteaza oxigenarea si hranirea foliculilor de par,intarind radacina.Este studiata intens la nivel  mondial datorita efectelor asupra creierului,fiind un stimulent pentru acesta,imbunatateste memoria si abilitatile cognitive fiind de un real folos in afectiunile degenerative Parkinson di Alzheimer.
Maceratul uleios de brahmi,masat pe scalp induce o senzatie de racire,ajuta in insomniile minore,stimuleaza memoria si imbunatateste capacitatea creierului la efort intecletual.Elimina matreata,imbunatateste starea scalpului foarte uscat si iritat.De asemenea echilibreaza parul fragil sau tratat chimic.
Lichidul folosit la realizarea sapunului este laptele de capra. Este un ingredient minune ce trateaza cu succes mancarimile scalpului,extrem de benefic pentru cei cu dermatita seboreica,eczeme ale scalpului,hraneste in profunzime firul de par si ii confera o stralucire ca de matase.Datorita continutului mare de calciu si fosfor, laptele hraneste intensiv, regenereaza si intareste firele de par.

Se foloseste ca si un sampon obisnuit,se umezeste parul si se maseaza cu bucata de sampon pana se obtine o spuma abundenta.Se lasa sa acctioneze cateva minute apoi se clateste cu apa din abundenta.Se recomanda adaugarea a 2-3 linguri de otet(preferabil de mere)in ultima apa de clatire,pentru a indeparta in totalitate restul de sapun din par si de a echilibra ph-ul scalpului.
Nu toti se pot obisnui cu utilizarea unui sampon solid.Daca dupa cateva utilizati hotarasti ca nu este potrivit pentru tine il poti folosi ca si sapun de uz general fara nici un fel de problema.
Samponul solid este in esenta tot un sapun doar ca este formulat cu plante specifice pentru ingrijirea parului si nu are atat de mult ulei in exces pentru hidratare ca si sapunurile obisnuite.
Poate fi gasit incepand de maine pe Breslo.

4 comentarii:

  1. Buna ziua
    Imi puteti spune, va rog,cum reusiti sa scoteti sapunul din formele de silicon inimioare asa de bine,ca la mine a ramas lipit putin.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Probabil turnati compozitia prea repede.E destul de dificil la matritele mici cu detalii in relief sa turnati sapunul in momentul oportun.Daca turnati prea repdede,compozitia e prea lichida,nu e bine legata si racindu-se prea repede nu se mai produce corect reactia de saponificare.Daca turnati prea tarziu,compozitia se intareste si nu mai ia forma respectiva.E foarte importanta si cantitatea de apa.Daca in 24 de ore nu se intareste suficient cat sa iasa bine din forme e posibil sa fie prea multa apa.E posibil sa nu izolati suficient de bine matritele si se pierde caldura,daca pasta se raceste brusc,iarasi,reactia de saponificare nu se produce corect.
    Sunt foarte multe de luat in calcul in acasta dscutie,insa cele enumerate sunt cele mai frecvente cauze pentru care sapunul nu iese bine din forme si este lipicios.Ca o solutie de compromis puteti lasa cateva ore matritele in congelator,apoi le scoateti cu grija si le lasati sa se usuce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, am constatat un efect de intarire a firului de par si de reducere a caderii acestuia. Desi pentru unii, parul se poate obisnui mai greu (cum a fost cazul meu), efectul final merita sa insistati. Felicitari, Claudia.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Mihaela,
    E o mare problema cu samponul solid pentru ca la inceput aspectul parului poate fi mai inestetic,desi nu e general valabil,unii se obisnuiesc de la prima spalare.Din acest motiv mare parte il abandoneaza si revin la cele din comert.
    Folosit macar cateva luni rezultatele ,clar,vor fi vizibile.
    Ma bucur sa aud ca te-ai ,,incapatanat`` sa il folosesti desi nu a fost dragoste la prima vedere(ma rog,folosire).
    Multumesc frumos de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere