Despre Pau d`Arco am citit prima data acum cativa ani insa doar recent am avut ocazia sa il achizitionez.Marturisesc ca am ramas impresionata de multitudinea de afectiuni impotriva carora actioneaza,mai ales afectiuni cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului sustin unele studii.
Ideia crearii unui sapun care sa contina Pau d`Arco mi-a venit atunci cand unei persoane dragi mie si care are probleme cu nesuferita de candidoza,i-au fost recomandate de catre medicul curant spalaturi locale cu ceai din Pau d`Arco(bineinteles nu in Romania,aici cei mai multi sunt total impotriva folosirii plantelor).
Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de galbenele,extract fluid din Pau d`Arco,ulei din Pau d`Arco,decoct foarte concentrat din Pau d`Arco,ulei esential de tea tree si lavanda.
Datorita compozitiei speciale,poate fi folosit ca si sapun intim,ca adjuvant in tratarea diferitelor infectii cu candida sau alte ciuperci,dar si ca sapun de uz general pentru a preveni infectarea cu diferiti virusi si fungi.
Pau d`Arco(tabebuia impetiginosa) mai este cunoscut sub denumirea de lapacho,tabebuia,taheebo sau scoarta de arborele furnicilor.
Actiunea componentelor active:
Lapacolul este substanta de baza din scoarta care asigura actiunea antibacteriana a plantei. Se afla in stratul interior al scoartei, impiedicand cresterea si multiplicarea microorganismelor gram-pozitive (stafilococi, streptococi) si celor gram-negative (brucella).
Actiunea antivirala a scoartei este determinata de capacitatea lapacolului de a inhiba productia de enzime, in lipsa carora multiplicarea virusilor nu poate avea loc. Scoarta de arborele furnicilor este benefica impotriva virusilor de gripa, herpes, viroze respiratorii etc.
Proprietatile antimicotice sunt legate de prezenta in scoarta a xilodinei, care in combinatie cu lapacolul inhiba cresterea multor specii de ciuperci microscopice, inclusiv a celor vaginale (candida, tricofiton). Chiar si lemnul de arborele furnicilor este extrem de rezistent la actiunea diverselor ciuperci: pe trunchiul arborelui furnicilor niciodata nu cresc ciuperci.
Actiunea antiparazitara a scoartei arborelui furnicilor se manifesta prin capacitatea sa de a inhiba multiplicarea si dezvoltarea parazitilor intracelulari. Impiedica invaziile protozoarelor patogene, creand un mediu nefavorabil pentru parazitii adaptabili. Se utilizeaza cu succes in programele de fitoterapie antiparazitara.
Proprietatile imunomodulatoare permit utilizarea acestei plante unice in cazul proceselor alergice si autoimune din organism, fara pericolul agravarii acestora. Scoarta mareste rezistenta nespecifica a organismului, intensificand mecanismele imunitatii celulare si umorale. Si cel mai important lucru este ca toate proprietatile mentionate ale scoartei de arborele furnicilor au fost confirmate cu ajutorul cercetarilor stiintifice moderne.
Datorita efectelor sale anti-fungice si antivirale, recunoscute pe scara larga, se recomanda si in cazuri de cancer de piele,candida sau herpes, respectiv in lupta impotriva virusului HIV.
Este bogat in fier si calciu, minerale indispensabile pentru functionarea organismului uman si, in special, a creierului, in planta se mai gasesc vitamina C, zinc si seleniu, antioxidanti importanti, necesari pentru functionarea optima a sistemului imunitar. In plus, Pau d'Arco mai contine magneziu, mangan, fosfor, si potasiu, natriu, vitamina A si cateva din vitaminele complexului B.
Actiunea ii este completata de uleiul esential de tea tree,un ulei cu proprietati multiple:antiseptic, puternic antibacterian,antimicotic, antiviral potent,detoxifiant, insecticid,stimulent,dezinfectant.
Uleiul esential de tea tree este indeosebi recomandat pentru:
cresterea capacitatii organismului de a lupta impotriva oricaror infectii;
adjuvant in tratamente vaginale, cistita si infectii genitale;
abcese, acnee, arsuri, herpes;
ten gras, incarcat;
pete si diverse leziuni ale pielii;
eruptii cutanate, inclusiv in zona scutecului;
negi, arsuri si plagi infectate;
matreata, scalp cu probleme.
S-a intarit extrem de repede si abia am avut timp sa il pun in forme asa ca sapunurile sunt putin cam "zgrunturoase" insa cred ca efectul conteaza nu forma.
Gramaj de la 90 la 12o gr
100 de grame costa 10 lei.
Claudia, ma abonez si eu la o bucata! Daca tot beau ceai de lapacho si imi place, trebuie sa il folosesc si extern.
RăspundețiȘtergereSigur ca da ,Simona,pana la urmatorul targ o sa fie numai bun de folosit
RăspundețiȘtergerecum si care este procedura pentru o comanda ferma?
RăspundețiȘtergereionel
iasi
ever4jonny@yahoo.com