Cremele , fie ele de fata sau de corp ,au la baza untul de shea combinat cu alte tipuri de unturi sau uleiuri,in functie de destinatie si efectul dorit.Untul de shea este nerafinat si nedezodorizat.Mirosul untului de shea in stare naturala este unul mai neobisnuit,putin greoi dupa unii.Mirosul final al cremei,este oarecum influentat de mirosul untului de shea.Uleiurile esentiale adaugata,sunt adaugate in mod rational pentru a nu dauna pielii,adica cateva picaturi la 100 de grame de produs si nu mascheaza in totalitate mirosul patrunzator al untului de shea.
Nu contin apa,ci doar unturi si uleiuri,asta inseamna ca sunt mai grase,destinate in special pielii uscate si normale.
Se aplica in cantitate foarte mica si se maseaza pana intra in piele,ideal pe pielea umeda.
Pentru cei care nu au mai folosit in ingrijirea pielii untul de shea,poate fi o provocare consistenta ,textura si mirosul cremelor.Datorita faptului ca untul de shea se intinde relativ greu pe piele si pentru ca uleiurile sunt incorporate in untul de shea la temperatura camerei,cremele au o textura aerata,pufoasa.
Masca de par este realizata tot din unturi si uleiuri hranitoare,deci este grasa.Nu este indicate persoanelor cu parul excesiv de gras.Se aplica in cantitate foarte mica.Se ia putin in mana,se incalzeste pana devine lichida si se aplica pe lungimea firului de par.Din pricina uleiului de ricin(de nelipsit dintr-o masca pentru par)se duce un pic mai greu de pe par.Samponul solid ,nefiind foarte degresant,indeparteaza cu greutate masca din par.Solutia ar fi folosirea unui un sampon obisnuit in momentul in care se aplica masca.
Mirosurile sunt date exclusiv de uleiurile esentiale extrase din plante.Multe din plante,desi sunt frumos mirositoare(liliac,frezii,etc)nu contin uleiuri esentiale,asadar in gama de produse Lavandine o sa gasiti doar uleiuri esentiale extrase din plante. Multe din uleurile esentiale nu sunt adaugate strict pentru miros ci datorita propietatilor,asupra fizicului si psihicului.
Aromele din sapunuri sunt mai discrete,stand la uscat cel putin 4-5 saptamani inainte de a fi ambalate,parte din miros se volatilizeaza insa in contact cu apa calda aromele se reactiveaza.
Pentru ca sunt folosite doar unturi si uleiuri presate la rece si nedezodorizate unele din ele au un miros mai particular(shea,uleiul de neem)carese intrepatrund cu aroma produsului finit.
Incercati sa nu lasati sapunurile in contact cu apa dupa folosirea lor.Uscarea intre spalari creste durata de viata a sapunului cu 50%.Ideal este tinerea intr-o savoniera care sa permita scurgerea apei.
Toate sortimentele de sapun au ca si uleiuri de baza uleiul de masline extravirgin si uleiul de cocos,la care se adauga diverse alte uleiuri pentru hidratare si hranire,extracte uleioase din plante,lapte de capra etc.,in functie de sortiment.
Deodorantele Lavandine au ca principiu activ piatra de alaun,o sare extrasa din minele de alaun,absolut naturala.Nu blocheaza transpiratia,doar neutralizeaza mirosurile neplacute prin neutralizarea bacteriilor ce produc acest miros.Este ideala pentru cei care transpira normal,in cazul hiperhidrozei (transpiratie excesiva) nu este deodorantul cel mai indicat.
Cele mai bune rezultate sunt obtinute in combinatie cu henna,folosita singura are o putere de colorare mai mica .
Pentru ca unii dintre voi sa nu fiti dezamagiti in momentul in care folositi un produs Lavandine,am simtit nevoia sa raspund unor intrebari frecvente astfel incat sa alegeti in cunostinta de cauza.
Produsele de ingrijire naturale realizate manual,poate ca nu sunt la fel de ,,apetisante ``ca si textura,miros si prezentare ca si cele conventionale insa sunt mult mai eficiente si mult mai sanatoase.
Va raspund cu mare drag la orice intrebare legata de produse.
Multumim pentru completari :* Fiind atat de obisnuiti cu produsele din comert, uitam sa citim eticheta produselor tale, folosindu-le ca pe celelalte, din pacate. Insa daca am fi mai atenti, ne-am putea bucura pe deplin de calitatea produselor realizate natural, respectiv naturale.
RăspundețiȘtergerePersonal, sunt mai mult decat multumita de produsele de ingrijire realizate de Lavandine!
Multumesc si eu Loredana,si ma bucurca ai fost multumita de produsele folosite pana acum.
RăspundețiȘtergereDin pacate eticheta e asa micuta si nu reusesc sa pun nici a zecea parte din informatiile pe care as vrea sa le impartasesc celui care cumpara produsul,sper doar sa intre pe blog unde am libertatea de a scrie pe larg tot ce ar trebui sa stie despre produs.