Apa florala este un produs secundar rezultat in urma extragerii uleiurilor esentiale prin distilare cu vapori din plante medicinale sau aromatice.Apa florala integrala,obtinuta ca si produs principal si din care uleiul esential nu este extras separat este mult mai puternica si cu capacitati curative mai mari.
Incepand de maine veti gasi in magazin cateva sortimente de ape florale,realizate din plante autohtone,proaspat culese,din flora spontana din zone nepoluate.
Wild Thyme,hidrolat de cimbrisor:
Hidrolatul de cimbrisor este obtinut din planta proaspata de thymus serpillum,denumit popular si cimbru de camp,cimbrisor,cimbrisor salbatic.
Conform unui studiu recent, facut la Leeds Metropolitan University , extractul de cimbrisor este cel mai eficient remediu impotriva accneei.Extractele din aceasta planta pot distruge 100.000 de bacterii pe milimetru patrat,printre care si bacteria care provoaca acneea,propionibacterium acnes.Este un excelent dezinfectant al pielii,are un usor efect cicatrizant,activeaza circulatia periferica deficitara,are un efect antifungic si antibacterian foarte puternic si cu un spectru foarte larg,foarte rar intalnit in lumea plantelor.Este de un real ajutor in tratarea micozelor localizate la nivelul unghiilor sau la degetele picioarelor.Hidolatul de cimbrisor poate fi folosit ca apa de gura pentru combaterea placii bacteriene si a gingivitei.Timolul,componentul principal al uleiului volatil de cimbrisor distruge mare parte din bacteriile existente in cavitatea bucala .
Sambucus,hidrolat din flori de soc:
Hidrolatul din flori de soc este obtinut din flori proaspete sambucus nigra.
Socul si-a castigat o binemeritata popularitate in toata lumea datorita efectelor antivirale unice,este mai eficient decat multe medicamente antivirale de sinteza.
Apa din flori de soc este un detoxifiant de exceptie al pielii,combate petele hiperpigmentare si pistruii,uniformizeaza aspectul pielii cu un usor efect iluminant,tonifica si refermizeaza,are actiune antivirala si antibacteriana,vindeca micile leziuni de la nivelul pielii.Are un efect usor astringent.Poate fi folosita ca si tonic,demachiant,poate fi pulverizata pe ten inainte de aplicarea unui ulei sau a unei creme grase pentru a facilita patrunderea acesteia in piele.
Ice Mint,hidrolat de menta:
Hidrolatul de menta este obtinut din planta proaspata de mentha piperita.
Are un o aroma speciala,dulce- mentolata,puternic racoroasa.
Proprietatile stimulante,tonifiante,revigorante si racoritoare o fac ideala ca si tonic facial.
Curata si purifica pielea in profunzime,inchide porii si revitalizeaza tenurile terne si ofilite.Stimuleaza microcirculatia,diminueaza dilatarea vaselor de sange,atenueaza roseata,fiind foarte buna pentru tenul cuperozic.Invioreaza si calmeaza mancarimile.Puternic antibacteriana,este ideala pentru tenuri grase,cu porii dilatati,pentru tenul acneic,pentru tenul obosit tern si lipsit de stralucire.
Se pulverizeaza pe fata dupa curatare,apoi se aplica o crema sau un ulei hidratant.Este ideala pentru picioare obosite.Aplicata plantar,confera o senzatie de racorire a picioarelor inabusite,impiedica formarea de bacterii si fungi.
Chamomilla,hidrolat de musetel
Hidrolatul de musetel este obtinut din flori proaspete de matricaria chamomilla.
Are efecte profund calmante si relaxante pentru pielea iritata,alergica,inrosita,sensibila.Cu puternice proprietati antiinflamatorii,imbunatateste aspectul pielii afectate de cuperoza,acneea rozaceea sau alte afectiuni inflamatorii.In timpul verii este ideala pentru a calma arsurile solare,tinuta la frigider si pulverizata pe pielea arsa de soare este un adevarat balsam racoritor si calmant.
Poate fi folosita pe orice tip de ten,inclusiv pentru pielea delicata a copiilor.Este un excelent tonic,poate fi folosita ca si demachiant,pulverizata pe ten inainte de aplicarea unei creme grase sau a unui ulei pentru a facilita patrunderea acestuia in piele.
In curand vor fi noi sortimente.Vor fi ambalate in sticla ambra prevazuta cu pulverizator pentru o aplicare usoara si efcienta.
Suna bine ... ceea ce imi aminteste ca ar trebui sa mai culeg niste cimbrisor; nu stiam de efectele impotriva acneei, eu il folosesc doar pentru ceai si tine raceala si tusea departe. Ma bucur ca si plantutele noastre autohtone sunt folosite in produsele cosmetice, parca sunt mai aproape de noi :)
RăspundețiȘtergereDa,acum este perioada in care gasesti cimbrisor din abundenta.Are mult mai mute proprietati,eu m-am limitat doar la aplicatiile externe.Din pacate tot ce este exotic ne atrage si uitam de leacurile care ne sunt la indemana si care sunt la fel de eficiente.
Ștergere