Vara cu soarele si bronzul pe care il iubim atat de mult,e pe trecute.Desi o piele bronzata arata bine,soarele este cel mai mare dusman al ei.Nimic nu imbatraneste mai repede pielea decat soarele.
O ingrijire corespunzatoare insa poate repara cat de cat daunele provocate de soare si ultraviolete.
Asadar,va rasfat cu o noua crema din gama de produse de ingrijire Lavandine,foarte fina ,puternic hidratanta,reparatoare,iluminanta ,catifelanta,potrivita pentru orice varsta.
Ingredientul vedeta:uleiul de crin,ulei ce da si denumirea cremei,Lilium
Ingrediente:Unt de shea,ulei de crin(macerat in ulei de migdale dulci si samburi de struguri)ulei de rosa moscheta,ulei esential de iasomie,absolut de iasomie,vit.E
Baza pentru crema este untul de shea,un ingredient de nelipsit din produsele de ingrijire Lavandine.Untul de shea este achizitionat direct de la producator,o asociatie fairtrade de femei din Ghana ,un unt de o calitate exceptionala,proaspat extras din nucile de shea,prelucrat handmade,fapt ce asigura integritatea principiilor active,cu o valoare maxima a acidului cinamic si derivati ai acestuia.Acesta protejeaza pielea de efectele noicive ale razelor ultraviolete ,are un efect antiinflamator puternic si mai nou s-a demonstrat actiunea benefica a acestuia in inhibarea dezvoltarii tumorilor de piele.Stiati ca untul de shea sta si trei ani fara sa se altereze?Insa dupa atata timp el devine doar un unt vegetal si atat,fara proprietatile atat de binefacatoare pentru piele.
Dupa extratie, valoarea acidului cinamic este maxima,apoi,pe masura ce untul se invecheste acidul cinamic scade.Valoarea acidului cinamic este un etalon in verificarea prospetimii untului de shea.
Desi in mod traditional petalele proaspete de crin sunt macerate in ulei de masline sau de floarea soarelui,eu am ales sa le macerez timp de minim 2 luni,in ulei de migdale dulci si ulei din samburi de struguri,intr-un loc intunecos si caldut(in nici un caz la soare).Am ales aceste doua uleiuri pentru finetea lor si pentru ca avand o structura moleculara mica intra usor in piele fara a lasa un film uleios la suprafata acesteia.
Uleiul de crin alb(lilium candidum) este un ulei special,folosit in cosmetica pentru calitatile iluminante si de prevenire a aparitiei petelor,atenueaza pistruii sau petele pigmentare,atenueaza roseata si cuperoza.Este bogat natural in acid boric ce calmeaza si protejeaza pielea.Este perfect pentru repararea pielii crapate,hidrateaza si emoliaza.Uleiul de crin alb are proprietati deosebite de regenerare a pielii,cu efect antiinflamator si antioxidant.
Proprietatile remarcabile ale uleiului de rosa mosqueta au fost demonstrate clinic de o echipa de cercetatori de la Facultatea de Chimie si Farmacologie de la Universitatea Conception din Chile.S-a efectuat un studiu timp de 2 ani in care au fost demonstrate capacitatile de regenerare ale uleiului de rosa mosqueta pe pielea afectata de traumatisme,cicatrici post chirurgicale,arsuri si imbatranirea prematura a pielii datorita expunerii la soare.Nu numai ca cicatricile s-au atenuat,dar pielea si-a recapatat culoarea si tonusul si s-au redus semnificativ ridurile.
In Spania,s-au obtinut rezultate extraordinare in 90% din cazuri pentru pacientii cu cicatrici postoperatorii si cele ramase in urma acneei in numai 6 luni de folosire continua.
Rezultate satisfacatoare s-au obinut si in recapatarea aspectului ferm al pielii cu vergeturi.
Uleiul de rosa mosqueta are un continut extrem de ridicat de acid gama linoleic(40-50%)acid alpha linoleic(30-35%) si acid linoleic.Acizii grasi esentiali sunt substante nutritive esentiale pentru mentinerea sanatoasa a pielii,acestia sunt utilizati de organism pentru a produce prostaglandine,cu rol de regenerare,antiinflamator si de intinerire a pielii.
In 1988 a fost descoperit in uleiul de rosa mosqueta acidul retinoic,o sursa naturala de vitamina A,echivalentul natural al preparatului farmaceutic tretinoin.
Acizi grasi esentiali ,omega 3 si omega 6,(numiti si GLA)regasiti si in uleiul de primula si uleiul de coacaze negre este continut in cantitate mult mai mare de acest ulei,acizi grasi atat de necesari in vindecarea tesutului cicatrizat si in mentinerea supletii pielii.
Ridarea timpurie poate fi de doua feluri,genetica si datorata fotoimbatranirii ,adica expunerii la razele ultraviolete atat de periculoase.Pielea fotoimbatranita este ridata,galbuie,aspra,lipsita de flexibilitate si cu pete hiperpigmentare.Uleiul de trandafir salbatic este extrem de eficient in stoparea efectelor produse de razele solare si in reducerea petelor hiperpigmentare.
Uleiul si absolutul de iasomie da o aroma florala deosebita acestei creme.Desi uleiul esential de iasomie este contraindicat femeilor insarcinate,el este adaugat in cantitate mica doar cat sa parfumeze subtil compozitia.
Pe langa mirosul deosebit de placut este antiinflamator, analgezic, regenerant, cicatrizant, antispastic. Recomandat tuturor tipurilor de ten, in special celei uscate, sensibile, inflamate, alergice.
O puteti gasi incepand de astazi pe Breslo.
Cred are un parfum foarte placut .voi intra pe sait sa vad un pret sa o folosesti cu drag
RăspundețiȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergereAm ramas cu numeroase semne lasate de acnee si as vrea sa stiu daca merita sa incerc aceasta crema.Inteleg ca produsul se bazeaza proprietatile pe uleiul de crin,insa pt problema mea cred ar benefica mai degraba o crema care sa contina preponderent ulei de rosa mosqueta. Ce imi sugerati? Multumesc. Carmen
Buna ziua,
RăspundețiȘtergerePentru semnele lasate de acnee puteti folosi uleiul ca atare,necombinat cu nimic,da cele mai bune rezultate.
Multumesc de interes!
Buna Claudia,
RăspundețiȘtergereSa stii ca sint foarte incantata de crema, sint deja la al doilea borcanel. Am constat ca formula este numai buna pentru tenul meu mixt, il hidrateaza cum trebuie, o folosesc seara si dimineata. Seara dupa o ora de la aplicarea ei, masez pielea si cu putin ulei iluminator, care este magic pentru pielea mea. Prima data eram suspicioasa privitor la puterea lui de a ilumina zona de sub ochi si pielea fetei. Pot zice ca acum nu mai trece o zi fara sa il folosesc.
Cecilia
Iti urez spor in toate si sint foarte multumita ca te-am descoperit.
Buna Cecilia,
RăspundețiȘtergereCe ma bucur,tenul mixt e destul de problematic si e cam greu de gasit o crema care sa il multumeasca.
Multumesc de urari si ma bucur ca ne-am gasit.