Totalul afișărilor de pagină

30 ianuarie 2011

Piatra de alaun,deodorant natural



Piatra de alaun este o sare,sulfat dublu de aluminiu si poatsiu,se gaseste in natura sub forma de cristale translucide,inodore.Este 100 % naturala si provine din minele de alaun,cele mai importante se gasesc in India,Siria,Egipt.
Piatra de alaun are multiple proprietati:inhiba dezvoltarea bacteriilor ,opreste sangerarile in cazul micilor taieturi,strange porii si reduce transpiratia fara sa o blocheze,prezinta un risc alergenic scazut,este foarte buna pentru pielea sensibila.
Eu personal o folosesc ca si deodorant de vre-o 3 ani si sunt extrem de multumita.Nu lasa pete pe haine,sau senzatia de praf,in plus calmeaza si iritatiile dupa epilat.
Desi contine aluminiu piatra de alaun este inofensiva , caci oxizii si hidroxizii de aluminiu pe care ii elibereaza la contactul cu pielea sunt din punct de vedere chimic extrem de stabili. Ei nu pot sa reactioneze in acest stadiu cu pielea si nu pot sa elibereze aluminiul. Nu patrund in epiderma, pentru ca nu sunt solubili.
Piatra de alaun depune pe piele microparticule atunci cand este umezita, caci este solubila in apa. De aceea trebuie sa fie folosita pe pielea umeda, dupa dus sau ras, sau se poate umezi usor si aplica pe pielea uscata. Nu exista nici o restrictie cat priveste zonele care pot fi tratate extern: fata, axile, maini, picioare.
Este si foarte economica,100 de grame cu aplicare zilnica poate dura mai mult de un an.
Se poate realiza si un spray antiperspirant pe baza de alaun.Intr-un recipient cu pulverizator se dizolva 50 gr de alaun in 100 ml apa florala,la alegere,adaugam cateva picaturi de ulei esential cu efect antiseptic,lavanda,tea tree,menta.Efectul antiperspirant este garantat.
Cred ca ar fi interesant de facut un sapun antiperspirant cu alaun pentru persoanele care transpira excesiv.De tinut minte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu