Totalul afișărilor de pagină

2 februarie 2011

Vorbind despre laptele de capra



Laptele de capra este unul dintr-e ingredientele mele preferate in realizarea sapunurilor,majoritatea avandu-l in compozitie.Pentru a-si pastra proprietatile,folosesc doar lapte proaspat ,integral,nu il fierb ,nu il congelez sau conserv in nici un fel.Ma aprovizionez de la o mica ferma familiala cu vreo 20 de caprite,dintr-un satuc in apropiere de Iasi,caprele fiind crescute cu hrana organica,fara chimicale sau aditivi de nici un fel.Sapunul este un amestec de ulei,soda caustica si un lichid,de obicei apa distilata, in cele mai multe din retete inlocuiesc in totalitate apa distilata cu lapte de capra.

Capra este unul dintre cele mai vechi animale domesticite de om. Oamenii au consumat produse de capra de acum 10.000 de ani, primele atestari venind din zona Iranului. Faraonii egipteni erau ingropati in piramide in care se gaseau produse pe baza de lapte de capra, pentru ca acestia le considerau comori care ii vor ajuta sa treaca in lumea de dincolo.
Despre laptele de capra se stie ca este un leac nepretuit pentru sanatate.
Datorita calciului si fosforului, laptele de capra te va ajuta sa ai oase puternice si sa previi osteoporoza.
Previne cancerul de colon.
Previne si trateaza migrenele.
Reduce efectele neplacute ale sindromului premenstrual.
Echilibreaza tensiunea arteriala si atenueaza durerile musculare si articulare.
Ajuta la regenerarea celulelor.
Echilibreaza nivelul insulinei in organism si previne diabetul de tip 2 si incetinirea metabolismului, care apare o data cu inaintarea in varsta.
Reduce cu 45%-65% riscul cancerul la san.
Iti furnizeaza energie si tine depresiile la distanta, datorita vitaminei B2.
Protejeaza sistemul cardiovascular si previne atacul cerebral, infarctul si afectiunile inimii, stabilizand tensiunea arteriala.
Previne ateroscleroza
Citind despre toate acestea am inceput sa fac mai multe cercetari cu privire la beneficiile asupra pielii ale laptelui de capra,stiut fiind ca inca din vechime,secretul frumusetii Cleopatrei erau baile in lapte de capra.
Datorita proteinelor, vitaminelor si acidului lactic din compozitia sa, laptele de capra este un excelent ingredient pentru cosmeticele naturale. Constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii noastre. Preluand proprietatile laptelui din care sunt obtinute, produsele cosmetice si de ingrijire au rol antibacterian, antiinflamator, antialergic si de regenerare. Acidul caprilic protejeaza pielea de invazia bacteriilor, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Acidul lactic, existent in laptele de capra, regenereaza epiderma, mentine hidratarea si, dupa uz indelungat, poate fi eficient in indepartarea petelor de pe piele. Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.Este extrem de bine tolerat si de cea mai sensibila piele, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.Are molecula de grasime si proteine mult mai mica decat cel de vaca,patrunde in piele mult mai usor.
Va puteti realiza singure acasa masti hranitoare cu lapte de capra si faina de ovaz,sau il puteti folosi pe post de demachiant.
Pentru o piele matasoasa si catifelata adaugati un litru de lapte de capra in care a-ti pus cateva lingurite de miere si cateva picaturi de ulei esential de lavanda,la o cada cu apa.Rezultatul…..o piele pur si simplu minunata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu