Totalul afișărilor de pagină

26 iunie 2011

Sapun natural handmade cu aloe si musetel


Un sapun prin excelenta calmant.
Contine:uleiuri saponificate din malsine si cocos,extract uleios de musetel[musetel macerat in ulei de masline timp de 3 saptamani],ulei din samburi de struguri,gel de aloe proaspat,ulei esential de melisa,citronella si ylang-ylang.

In acest sapun am inlocuit in totalitate apa din compozitie cu gel de aloe proaspat obtinut,din plante ce au mai mult de 5 ani,neudate de 5 zile minim.Plantele nu le fertilizez niciodata cu fertilizatori chimici din comert ci i-mi prepar eu composturi din diferite materii organice.In acest fel se asigura eficacitatea maxima a gelului de aloe.
Planta contine 20 de aminoacizi, 7 din cei 8 esentiali; 12 antrachinone: emodina, acid aloetic, aloina, antracina, antranol, barbaloina, acid crisofanic, emodina, uleiuri eterice, ester al acidului cinamonic, izobarbaloina, resistanol. In concentratii relativ mici au proprietati analgezice, antibacteriene, antifungice si antivirale.
Aloe Vera este o adevarata sursa de minerale si vitamine - calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamine A, C, E, B, Colina, B12, acid folic, si antioxidanti - esentiale toate pentru sanatate.
Gratie proprietatilor antibiotice si anti-inflamatorii, aloe este o planta excelenta in procesul de cicatrizare. In trecut, se utiliza gelul natural produs de planta direct pe plagile deschise, fara sa fi existat o sutura in prelabil. Acesta permite cicatrizarea si mai mult decat atat lasa mai putine urme decat sutura. Aloe faciliteaza regenerarea celulara si o mai buna hidratare a pielii.
Beneficii: Vindeca arsurile si ranile - Aloe Vera este recunoscuta pentru efectele calmante si vindecatoare. Studiile denota faptul ca Aloe Vera stimuleaza regenerarea tisulara;
Intinereste pielea - procesul de imbatranire a pielii este caracterizat de aparitia ridurilor din ce in ce mai accentuate. Substantele componente ale plantei incetinesc si chiar impiedica aceste schimbari degenerative al pielii, stimuland productia de colagen si elastina;
Hidrateaza - unul dintre motivele pentrtu care Aloe Vera a devenit atat de populara este faptul ca poseda proprietati miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au aratat ca imbunatateste capacitatea pielii de autohidratare, ajuta la indepartarea celulelor moarte si asigura absorbtia substantelor benefice in straturile profunde ale pielii. Fiecare dintre aceste proprietati au facut din Aloe Vera o planta indispensabila in industria produselor cosmetice si a preparatelor dermatologice. De fapt, Aloe Vera este cel mai important ingredient din produsele cosmetice, fiind utilizata in peste 95% dintre produse;
Calmeaza durerile de artrita, articulatii si muschi - accelereaza vindecarea, reduce inflamarea si intensitatea durerii;
Asigura absorbtia substantelor nutritive - inlesneste absorbtia substantelor biologic active in straturile profunde ale pielii.

Musetelul joaca un rol important în medicina traditionala deoarece contine un numar considerabil de substante active cu actiune benefica pentru organismul nostru.Aplicat extern, musetelul are efect cicatrizant, emolient si anti-inflamator. Datorita proprietatilor sale antiseptice si decongestive musetelul este adesea folosit în produsele cosmetice, fiind recomandat în special pentru tenul iritat, deteriorat sau sensibil.
Musetelul este un mijloc eficient de tratament pentru: zgârieturi, taieturi, cicatrici postoperatorii, stres,are proprietati antiinflamatoare, antiseptice, decongestionante, dezinfectante, anestezice, emoliente si cicatrizante.Proprietatile sale il fac un remediu excelent impotriva arsurilor si poate fi aplicat pe rani sau abcese, fiind indicat in tratarea oricarui tip de inflamatie a pielii, impotriva dermatitei sau acneei. Ca agent antialergic este utilizat in cazul eruptiilor cutanate de natura alergica, avand efecte deosebite in tratarea urticariei.

Sapunul are in medie 100 de grame si costa 10 lei.
Poate fi folosit incepand cu data de 10 iulie.

2 comentarii:

  1. As dori unele sapunuri, ai putea sa'mi dai cateva detalii despre livrare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ioana,
    Da-mi adresa ta de mail in care imi spui daca esti din Iasi sau nu si iti voi da toate detaliile.Multumesc pentru interes.
    Adresa mea de mail este:sapun.naturalhandmade@gmail.com

    RăspundețiȘtergere