Totalul afișărilor de pagină

5 septembrie 2011

Ceea ce poate nu stiati despre henna

Frunzele de henna au un continut de colorant variabil,intre 1% si 5% ,in functie de conditiile climatice si de sol.
Frunzele cu un continut inferior de colorant sunt recoltate separat si sunt folosite in industria colorarii parului,in timp ce frunzele de calitate superioara cu un continut de minim 4% colorant sunt folosite in arta tatuarii sau pentru a face diferite desene pe piele,cum sunt ceremoniile matrimoniale din Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud.Acest tip de henna este numit calitate Body Art.Folosita pentru colorarea parului,ofera culori mai bogate si mai stralucitoare.

Calitatea Body Art este 100% henna, cu cel mai ridicat conţinut de colorant din recolta.
Henna exista doar intr-o singura nuanta,rosu.Toate marcile care pretind ca produc henna neagra,hena blond,castaniu sau alte culori,mint ,unele nu au nici macar un gram de henna in compozitie si totusi pretind ca este henna.
Mai mult decat atat ,pentru a obtine diferite nuante adauga in compozitie substante periculoase fara ca macar sa fie mentionat pe ambalaj acest lucru. Para-fenilenediamina (PPD) este un aditiv folosit pentru a se obtine o culoare mai inchisa a parului vopsit cu henna sau pentru tatuaje, pentru a se obtine un efect mai rapid si cu o culoare mai inchisa. Alti coloranti, cum ar fi carminul, toluenul 2,5-sulfat de diamina si pirogalolul sunt de asemenea cunoscute ca ingrediente utilizate. Nitratul de argint si cromul au fost de asemenea identificate in henna neagra.

Din experienta mea ,cele mai bune rezultate le-am obtinut pregatind pasta de henna in felul urmator:
1.Amestecati henna cu zeama de lamaie(in nici un caz cu apa ) pana la consistenta unui piure,pentru 100 de grame aveti nevoie de vre-o 3 lamai.Daca e prea dura zeama de lamaie pentru scalp,utilizati jumatate zeama de lamaie,jumatate bors acru sau vin.O lasati 24 de ore inchisa ermetic undeva mai la caldura(25 de grade este ideal)
2.Dupa 24 de ore,zeama de lamaie se absoarbe si pasta devine mai tare,adaugati din nou ceva acru,bors de casa sau vin pana are o consistenta cremoasa,nici prea tare,nici sa curga.
3.Adaugati ulei esential de tea tree cam 30-40 de picaturi la 100 gr pulbere,mai asteptati vre-o 3-4 ore sa-si faca efectul adica terpenele din ulei sa elibereze colorantul.
4.Abia acum se adauga uleiul de masline sau alt ulei la alegere,cam o lingurita la 100 gr pulbere.Mai puteti adauga 2 gelbenusuri de ou(emulsioneaza amestecul).
5.Cel mai important,ca pasta sa nu curga si sa nu se imprastie peste tot,adaugati vre-o 2-3 lingurite de zahar pudra in compozitie,ca prin magie pasta devine extrem de aderenta pe par si nu mai curge.
Apoi aplicati pasta obtinuta pe par.Pentru a reactiona cu cheratina din par trebuie mentinuta minim 4 ore.
Pentru o colorare uniforma,pasta trebuie adaugata din abundenta.
Dupa ce ati terminat de aplicat henna pe par cel mai bine este ca parul sa fie invelit intr-o folie de plastic.Acest lucru va menţine henna calda şi umeda, şi ajuta colorantul sa patrunda mai bine in firul de par.
Colorarea este permanenta,nu se duce la spalat.
Fiecare tip de par reactioneaza diferit asa ca inainte de a incerca testati pe o suvita de par sa vedeti ce nuanta va da. Toata lumea are o culoare diferită de păr, dieta diferita, şi diferite circumstanţe de mediu.Nuanta obtinuta cu henna va fi diferita si particulara pentru fiecare in parte.

La inceput parul poate parea foarte rosu, insa,adevarata culoare se releva abia peste trei–patru zile,timp in care colorantul oxideaza si nunata se mai inchide..Exact ca un mar pe care il tai,incet incet,in contact cu aerul oxideaza si devine maroniu.

Cum se vad firele albe:
Henna cu cat este mai proaspat recoltata cu atat are o putere mai mare de colorare.Trebuie sa fie de o culoare verde maslina,daca este spre maroniu sau alte culori ori nu este henna ori este veche si fara prea mare efect.
Un mic truc pentru a nu se invechi este ca atunci cand aveti posibilitatea sa achizitionati henna cat mai proaspata(ma refer la pulbere si la data expirarii)se poate pastra in congelator si un an de zile fara a ii scadea puterea de colorare.La fel si pasta ramasa dupa vopsire,in caz ca nu ati stiut exact cat va trebuie,se pastraza la congelator pana la un an.
Purtati intotdeauna manusi cand va vopsiti,coloreaza foarte tare pielea si unghiile,culoare care poate ramane si pana la o luna in epiderma.

Pentru un par de lungime medie,cam pana la umeri este suficienta o cantitate de 100 de grame de pulbere.
Pentru parul scurt-50 de grame
Pentru parul lung-200 de grame
Pentru cine doreste,am disponibile cateva cutii de henna,calitate Body Art,provenienta Pakistan.
Puteti vizualiza produsul aici:http://www.breslo.ro/Product/Lavandine-Hennacolorant-natural-pentru-par_432077

31 de comentarii:

  1. Buna! Mai ai henna body art? Si merge sa coloreze pielea? Pentru ca sincer mereu mi-am dorit un tatuaj si nu am curajul necesar sa mi-l fac si ma gandeam sa imi fac un desen cu henna pe piele si sa imi si vopsesc parul. Daca mai ai, vreau o cutie :)
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Luminita!
    Da ,mai am henna,ca sa vezi ce produse am in momentul de fata,da clik pe magazinul de pe Breslo din lateral.
    Daca vrei sa lasi o comanda scrie-mi te rog pe mail.
    sapun.naturalhandmade@gmail.com
    Multumesc si eu de interes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!

    M-am vopsit si eu cu henna si a iesit super. Sunt foarte multumita.
    Pudra am cumparat-o de la tine de pe Breslo si am urmat recomandarile tale indeaproape. A fost foarte usor...si s-a facut o pasta care se putea intinde foarte bine pe par. Am pus si putin zahar pudra...dar sincer nu cred ca mai era necesar.
    Mi-a acoperit foarte bine firele de par si cele albe au iesit asa cum aratai si tu in imagini. Sunt foarte multumita ca nu a trebuit sa apelez la vopselurile chimice.
    Parul si scalpul meu se simt mult mai bine dupa tratamentul henna.
    Multumim mult ca ai impartasit cu noi experienta ta!

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ma bucur ca iti place cum ti-a iesit.Foarte multe fete se lasa pagubase dupa o experienta nereusita cu henna,fie de proasta calitate fie preparata necorespunzator.Si e o mare pierdere.
    Eu ador pur si simplu henna.
    Mltumesc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna!am comandat de la tine pudra de henna.as dori sa stiu totusi daca exista vreun inlocuitor pt uleiul esential de thea tree.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Sanziana,
    Se poate inlocui cu succes cu uleiul esential de lavanda.Rolul uleiului esential este de a elibera o cantitate maxima de colorant si de a inchide putin nuanta.Daca nu ai nici un ulei esential pasta o sa fie foarte coloranta oricum,daca o prepari cu zeama de lamaie si bors sau vin.
    Sper sa iti iasa o culoare frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Lavandine,
    Stii cumva daca vopsirea cu pudra henna este recomandata pentru femeile insarcinate?
    Merci,
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Alina,
    Nu are nici un fel de contraindicatii,poate fi folosita in siguranta si de catre femeile insarcinate.
    Cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, Lavandine,

    Eu ma vopsesc de f mult timp cu henna, initial am fost f multumita de Heena indiana (am vazut ca ai folosit si tu prima data) dar, in ultimul timp se intampla ceva si nu mai coloreaza bine, poate nu e recoltata corespunzator sau poate e mai veche.

    As dori sa stiu daca aceasta henna pe care o comercializezi este 100% pura (am folosit in ultimul timp henna Sipa, dar aceea mai contine si picramat de sodiu si este destul de grunjoasa). M-ar interesa sa adaug la pasta si Amla Hair Elixir, banuiesc ca ar putea inlocui uleiul esential de tea tree? Mentionez ca imi doresc o nuanta cat mai deschisa, un roscat cat mai aprins si nu stiu cum ar putea influenta nuanta finala acest extract de amla. Cand am folosit in amestec ulei esntial de tea tree sau ulei de cajeput am obtinut o nuanta prea inchisa, aproape castanie.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Henna pe care o am este 100% pura,fara nici un fel de aditivi.Este o pulbere extrem de fina,pasta formata este foarte omogena si foarte aderenta pe par.
      Amla adaugata in compozitia de henna inchide putin nuanta obtinuta,daca iti doresti roscat aprins ai putea incerca sa adaugi pulbere de hibiscus sau pulbere de roiba.Aceste plante sunt folosite in mod traditional in India pentru vopsirea parului in amestecul de henna pentru a abtine un rosu intens.Insa,culoarea naturala a parului influenteaza decisiv culoarea finala.Pe parul negru sau castaniu inchis nu o sa obtii niciodata un rosu puternic,vizibil si la umbra,doar in soare.Daca parul e saten deschis,spre blond sau chiar blond atunci cu siguranta nuanta de rosu o sa fie foarte puternica.

      Ștergere
  10. Multumesc pt raspuns!

    Am incercat si pudra de roiba si pulberea de hibiscus dar nu am obtinut o nuanta diferita, din pacate. Singurul care potenta un pic nuanta de rosu era decoctul f concentrat de frunze de ceapa rosie. Voi comanda de la d-voastra henna dupa ce ma hotarasc si ce alte produse imi mai doresc (sunt mai multe care mi-au facut cu ochiul :D. Probabil voi folosi elixirul de amla doar ca ser pt varfuri.

    Ne auzim cat de curand.
    Toate cele bune!

    Mihaela

    PS sunt din Iasi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca esti din Iasi.O sa fie un targ handmade in curand(6-8 aprilie)la Iulius Mall.Daca te hotarasti pana atunci,ne vedem acolo.
      Toate cele bune si tie!
      PS :spune-mi Claudia ,te rog!

      Ștergere
  11. Buna,ma intereseaza si pe mine henna,dar am niste intrebari:parul meu este vopsit cu vopsea din comert,este destul de inchis la culoare.Pot folosi henna peste vopseaua permanenta?Pot obtine cumva un saten deschis daca combin henna,pe decursul mai multor luni?ma gandesc ca nu se poate de la prima folosire sau poate nu se prinde.Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Raluca,
    Henna pe care o am eu este 100% naturala,fara nici un fel de adaos chimic,deci prinde 100% peste vopseaua din comert.Dupa vopsirea cu henna nu o sa mai prinda vopseaua chimica,dar sigur nu ai sa doresti sa te intorci la ea pentru ca henna chiar coloreaza.
    Daca parul este vopsit inchis,nuanta o sa iasa tot inchisa si o sa fie un rosu cupru doar in soare.Culoarea peste care este aplicata are influenta decisiva in obtinera culorii finale pentru ca molecula de colorant rosu din henna este translucida si se combina cu nunata peste care este aplicata.
    Multumesc si eu de interes.Rezultatul foarte clar o sa il afli doar incercand pe o suvita si daca o sa iti placa ce iese,te poti vopsi pe tot parul.

    RăspundețiȘtergere
  13. buna, ma numesc Silvia si am incercat si eu pt. prima data henna, mai precis henna saten. Nu mi-a prins sub nici o forma pe parul alb,care e cam mult,cu toate ca am respectat toate indicatiile de pe ambalaj.Sant foarte dezamagita si trebuie musai sa-mi vopsesc parul.Cu ce as putea sa dau pe par ca sa pot acoperi parul alb.Sant tentata sa ma vopsesc din nou cu vopsea obisnuita dar nu stiu daca pot face lucrul asta acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Silvia,
      Din pacate ,,henna saten``probabil ca nu continea deloc henna sau intr-o cantitate foarte mica.Dintre toata plantele colorante pentru par,doar henna vopseste parul.
      Incearca sa te vopsesti cu henna de calitate,adica sa fie 100% henna,iar daca vrei sa obtii o nuanta de saten adauga 30% pulbere din coji de nuc.
      Exista in magazinul de pe Breslo( in bara din dreapta o sa gasesti magazinul) si henna pura calitate body art si pulbere din coji de nuc.
      daca te hotarasti sa te vopsesti cu vopsea obisnuita,daca henna nu a prins,atunci credc ca nu e nici o problema,pentru ca probabil nu era henna.
      Daca vrei mai multe detalii scrie-mi pe mail si iti voi raspunde cu placere

      Ștergere
  14. Buna ziua
    M-am vopsit si eu, de doua ori ,cu henna saten,de calitate foarte buna(sideris) ,dar am avut niste reactii alergice ingrozitoare ,de fiecare data(senzatie de rece,voma,dureri de cap ,mancarini ale scalpului )Aveti vreo explicatie? pot sa mai incerc inca odata cu henna body art ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna,
    Henna da foarte rar reactii alergice insa nu este exclus.Ce ma pune pe ganduri este denumirea ,,henna saten``.Sub denumirea de henna se vand multe pulberi din plante care sunt colorante insa nu sunt henna.Henna saten poate contine coaja de nuc,un alergen foarte cunoscut ce poate da rectii alergice severe.Intotdeauna trebuie sa incercati pe o portiune mica de piele de preferat la incheietura mainii produsul pe care doriti sa il folositi.Daca in 24 de ore nu aveti reactii neplacute,mancarimi,iritatii etc,inseamna ca nu sunteti alergica.
    Henna pe care o am eu in magazin este de culoare rosie aramie.Este 100% henna,lawsonia inermis.Merita sa o incercati,da o nuanta superba si e putin probabil sa faceti vre-o alergie de la ea,insa neaparat trebuie testata,poate totusi sunteti alergica.
    O gasiti in magazinul de pe Breslo
    http://www.breslo.ro/Shop/lavandine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult pentru raspuns,o sa incerc si henna de la dvs.
      Mioara

      Ștergere
  16. Buna,as dori si eu sa cumpar cele necesare pentru realizarea unui tatuaj care sa tina un timp cat mai indelungat,va rog cantactati-ma pe robertredda@yahoo.com ,va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna,
    Din pacate nu stiu ce sa va spun in privinta tatuajelor.Nu am folosit henna decat pentru vopsirea parului.
    Multumesc pentru interes.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna, vreau sa ma impartasesc si eu cu experienta mea de vopsire cu henna. M-am vopsit pentru prima data, henna e de origin indiana, culoare maro, "Star Moon". Din pacate, am observat ca termenul de valabilitate este numai pana in decembrie curent. Am preparat-o cu bors acru, am lasat-o 24 ore. A doua zi am adaugat cateva picaturi de tea tree. Am aplicat-o, absolut fara probleme s-a intins pe par. Am stat 2,5 ore, dupa ce am spalat parul, am clatit cu apa si cu otet. Sampon nu am folosit la spalat. Cand s-a uscat am constatat ca radacinile nu s-au vopsit. De ce oare? Poate henna nu e de calitate, ori eu ceva nu am facut corect. Nu vreau sa renunt, dar vreau sa stiu cum sa procedez urmatoarea data. Lavadine, ti-as fi foarte multumita daca m-ai da un sfat. Cu drag, Tamara.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am cumparat Henna Sonia - castaniu inchis si nu imi inspira incredere dupa cele citite. Nu am folosit-o, am cumparat-o astazi. Sunt din Timisoara. Pot gasi henna pura calitate body art si pulbere din coji de nuc in Timisoara ? Cred ca as prefera sa cumpar de la sursa sigura. Pot face comanda prin email ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am gasit pudra de Amla la un magazin indian. Tu ai experienta cu folosirea ei, te rog spune-mi:cum se utilizeaza (mai ales pentru prevenirea incaruntirii ma intereseaza)? Daca conteaza, am par saten, si ma vopsesc cu 50%henna+50%cassia (cumparate de la tine, si-s geniale!)
    Multumesc!
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna , as vrea sa-mi vopsesc parul cu henna , dar as vrea sa fie un rosu mai deschis . este vreo posibilitate sa iasa asa ? am auzit ca henna e folosita si ca un tratament , ceea ce are nevoie parul meu , astept o parere , multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna,ma numesc Livia si am parul saten inchis,vreau sa ma vopsesc cu henna roscat.Cum o sa arate parul dupa,ce nuanta va avea? La Plafar o sa gasesc de calitate?

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna Lavandine,as incerca si eu o vopsire cu henna:in prezent sunt vopsita un blond natural cu Garnier din comert.Culoarea pe care mi-o doresc este fireste blond.iti marturisesc ca am cam multe firisoare"intelepciune" prin podoaba-mi capilara.
    Astept cu mult interes sfaurile tale.
    Multumesc
    Georgi

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua,
    As vrea sa imi vopsesc parul cu henna blond: culoarea parului meu este blond inchis si am fire albe vizibile. Acum 2 luni l-am vopsit cu L'Oreal spuma, dar arata deteriorat si subtiat. Ce ma sfatuiti?
    Ilaria

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna! M-am vopsit de curand (aprox. 2 saptamani) cu vopsea chimica, din comert,si mi-a iesit un visiniu inchis. As vrea sa-l deschid, folosind henna blonda, sau satena. Crezi ca va merge?
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna,
    In postare ati mentionat ca sa nu se foloseasca apa in prepararea hennei. De ce nu recomandati folosirea apei? (Eu folosesc oricum ceai concentrat, cafea sau vin, dar la inceput, foloseam apa)

    RăspundețiȘtergere
  27. o zi buna tuturor!

    mi-am vopsit parul cu henna. cumparata de pe bresco, de la lavandine. henna pakistaneza. am preparat-o cu punct si virgula dupa cum este precizat mai sus. un succes! uleiul de ti tree parfumeaza compozitia si parul mentine parfumul. culoarea e minunata. am comandat si indigo, in caz ca ma roscatesc si nu-mi place. parul meu e negru, cu pigment puternic. 100 de grame au fost suficiente si imi place asa ca o sa experimentez indigo cu alta ocazie. :)
    multumesc pentru sfaturi si pentru produs. imi fac "abonament" la produsele lavandine.

    RăspundețiȘtergere