Totalul afișărilor de pagină

21 martie 2012

Pau d`arco,sapun natural intim ,antifungic

Incerc in permanenta sa imbunatatesc compozitia produselor pe care le realizez.Sapunul cu pau d`Arco este unul dintre cele mai bune sortimente ale mele de care sunt foarte mandra.Nu este un sapun usor de realizat,pentru ca extractul din pau d`Arco coaguleaza sapunul imediat,este si unul dintre motivele pentru care nu il pot turna in forme.
Desi este un sapun cu proprietati antifungice de uz general,multe doamne si domnisoare il folosesc pentru igiena intima.Poate ca cele care nu au nici o problema,nu o sa sesizeze nici o diferenta intre acest sapun si un alt sapun natural cu aceiasi destinatie.Insa cine are diverse dezechilibre,cu siguranta il apreciaza .
Va povesteam intr-o postare anterioara ca ideea mi-a venit in momentul in care cineva apropiat mie si care avea o infectie recurenta cu candida,cu cateva episoade pe an si care cu greu ceda la tratamentul antifungic medicamentos ,cauta un remediu natural pentru aceasta problema.
Ca si studiu de caz,neoficial ce-i drept,va pot prezenta rezultatul remarcabil al folosirii sapunului cu extract din pau d`arco.
De un an a renuntat total la produsele de ingrijire si igiena din comert si a folosit doar sapunul din pau d`Arco,pe post de gel de dus ,sampon pentru par,sapun pentru igiena intima,sapun pentru maini.Sunt 13 ani de cand se lupta cu nesuferita de candida,cu cel putin 4-5 episoade pe an,dupa atata timp e primul an incheiat de cand nu a mai avut nevoie de tratament medicamentos pentru ca de un an de zile nu a mai avut nici macar un episod.Nu e remarcabil?
Nu spun si nu garantez ca in alte cazuri ar functiona la fel,va prezint doar un caz concret si rezultatele obtinute.
Ideea este ca totusi e un sapun, nu trateaza episodul de candidoza ,el trebuie tratat medicamentos pentru ca altfel nu trece si face viata un calvar,ci previne aparitia si inmultirea fungilor,prin folosirea lui in fiecare zi pentru igiena intima si igiena generala.Pau d`Arco are proprietati antifungice si antimicotice si antivirale pe care putine plante le au,este folosit pe scara larga la nivel mondial impotriva afectiunilor cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului sustin unele studii.
Va prezint noul sapun cu pau d`Arco,special destinat igienei intime,imbunatatit cu extract de cretisoara si maldite de zmeur.Plantele au fost culese de mine din Muntii Rarau,din zone pure si nepoluate,in perioada optima de recoltare.

Ingrediente:uleiuri saponificate din masline si cocos,extract uleios ,extract hidroalcoolic  si decoct foarte concentrat din pau d`Arco,extract de galbenele,extract din mladite de zmeur,extract de cretisoara,unt de cacao,ulei esential de oregano si tea tree.

Mai multe despre pau d`Arco puteti citi aici
Cretisoara(Alchemilla vulgaris) si mladitele de zmeur(Rubus idaeus) sunt renumite mai ales ca plante de leac pentru femei.
Sunt folosite ca adjuvant in tratarea vaginitelor,leucoree,afectiuni ale organelor pelvine ,in refacerea tesuturilor dupa leziunile postnatale,au efect antiseptic, astringent, cicatrizant.
O sa gasiti in continuare pe Breslo  si varianta anterioara.

4 comentarii:

  1. esti superba, la fel ca si produsele tale.
    Esti foarte bine documentata si o buna profesionista.
    DAR, ai scapat o gogoasa, cea conform careia "episodul de candidoza [...] trebuie tratat medicamentos pentru ca altfel nu trece si face viata un calvar"
    Desi chiar tu spuneai mai sus de prietena ta care nu scapa nici cu medicamente, si eu inteleg foarte bine ca tu ai vrut sa spui ca acest sapun nu ar fi suficient pt a scapa de candidoza, TOTUSI, consider tare la nelalocul ei aceasta afirmatie.
    Candidoza nu se trateaza medicamentos ci doar aparent ar putea sa fie ameliorate simptomele. In rest, toate cele bune, sanatate si putere de munca iti doresc. Iti ador produsele si ideile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos de aprecieri.
      Poate nu am reusit eu sa ma exprim destul de bine.Am vrut ca persoanele care citesc aceasa postare sa nu inteleaga ca acest sapun este un tratament impotriva candidozei.Poti fi norocoasa si candida sa treaca cu antifungice din farmacie si sa nu mai ai probleme niciodata,poti avea mai putin noroc si candida sa revina ori de cate ori sistemul imunitar este putin slabit ,si nu o data,de doua ori,ci ani la rand.
      Folosiond doar sapunul in episodul de candida,cu siguranta nu o sa rezolvi problema,problema o rezolvi cu medicamente date de medic.Dupa ca trece episodul,pentru a preveni reaparitia,ca si masura da preventie(ca si folosirea lenjeriei de bumbac ,eliminarea zaharului din alimentatie,etc.)recomand folosirea sapunului preventiv,pentru a inhiba din nou dezvoltarea fungilor de candida.
      Recomandarile de pe acest blog nu sunt recomandari specializate,nu sunt medic,pentru orice problema medicala o persoana trebuie sa se adreseze unui medic.
      Eu doar imi prezint un punct de vedere din experienta mea cu anumite planta sau din experienta celor apropiati mie si care mi-au impartasit-o.
      Un episod de candida poate tine 3 zile sau trei saptamani.Netratat nu o sa treaca.Dupa ce trece poate reaparea la 2 la 3 luni sau la 6 luni,cand ti-e lumea mai draga.
      Prietena de care spuneam avea episoade de candida care cedau foarte greu la medicamentele date de medic,dar in final treceau,insa nu definitiv,la cateva luni reapareau.
      De cand foloseste sapunul( a trecut aproape un an jumatate de atunci),candida nu a mai reaparul, e pur si simplu un fapt.
      Nu vad unde e ,,gogoasa``
      Multumesc frumos de urari,asemenea,ma bucur ca iti plac produsele.

      Ștergere