Totalul afișărilor de pagină

30 aprilie 2012

Rosa mosqueta-trandafir salbatic de Chile

Recunosc ca ma fascineaza uleiurile din plante.A trecut mult timp de cand descopeream cu uimire ca maceratul de musetel in ulei de masline e cea mai buna crema de fata,si imi inchipuiam ca stiu atat de multe.Rand pe rand,am incercat multe uleiuri.Cel de trandafir salbatic de Chile ocupa un loc aparte in preferintele mele.

Rosa mosqueta este un arbust salbatic ,foarte asemanator cu macesul ,si face parte din familia rosacee. Creste din abundenta in muntii Anzi din Chile si  este considerat un adevarat elixir ce previne ridarea timpurie si imbatranirea prematura.Uleiul extras din semintele fructului  este considerat un ulei uscat pentru ca se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase.Proprietatile remarcabile ale uleiului de rosa mosqueta au fost demonstrate clinic de o echipa de cercetatori de la Facultatea de Chimie si Farmacologie de la  Universitatea Conception din Chile.S-a efectuat un studiu timp de 2 ani in care au fost demonstrate capacitatile de regenerare ale uleiului de rosa mosqueta pe pielea afectata de traumatisme,cicatrici post chirurgicale,arsuri si imbatranirea prematura a pielii datorita expunerii la soare.Nu numai ca cicatricile s-au atenuat,dar pielea si-a recapatat culoarea si tonusul si s-au redus semnificativ ridurile.
In Spania,s-au obtinut rezultate extraordinare in 90% din cazuri  pentru pacientii cu cicatrici postoperatorii si cele ramase in urma acneei in numai 6 luni de folosire continua.
Rezultate satisfacatoare s-au obinut si in recapatarea aspectului ferm al pielii cu vergeturi.
Uleiul de rosa mosqueta are un continut extrem de ridicat de acid gama linoleic(40-50%)acid alpha linoleic(30-35%) si acid linoleic.Acizii grasi esentiali sunt substante nutritive esentiale pentru mentinerea sanatoasa a pielii,acestia sunt utilizati de organism pentru a produce prostaglandine,cu rol de regenerare,antiinflamator si de intinerire a pielii.
In 1988 a fost descoperit in uleiul de rosa mosqueta acidul retinoic,o sursa naturala de vitamina A,echivalentul natural al preparatului farmaceutic tretinoin.
Acizi grasi esentiali ,omega 3 si omega 6,(numiti si GLA)regasiti si in uleiul de primula si uleiul de coacaze negre este continut in cantitate mult mai mare de acest ulei,acizi grasi atat de necesari in vindecarea tesutului cicatrizat si in mentinerea supletii pielii.
Ridarea timpurie poate fi de doua feluri,genetica si datorata fotoimbatranirii ,adica expunerii la razele ultraviolete atat de periculoase.Pielea fotoimbatranita este ridata,galbuie,aspra,lipsita de flexibilitate si cu pete hiperpigmentare.Uleiul de trandafir salbatic este extrem de eficient in stoparea efectelor produse de razele solare si in reducerea petelor hiperpigmentare.
Il veti gasi in curand in magazin intr-o formula noua si deosebita al unui produs de ingrijire destinat tenului.
Sursa foto.

Un comentariu: