Totalul afișărilor de pagină

22 mai 2012

Ghassoul,pamantul care spala

Ghassoul , cunoscuta si sub denumirea de rhassoul,este o argila veche ce s-a format de-a lungul a milioane de ani in adancurile muntilor Atlas din Maroc,Africa de Sud.Este o argila unica,speciala si care nu mai este gasita niciunde in lume.Este formata 100% din minerale:dioxid de siliciu,fier, calciu ,potasiu magneziu,sodiu,mangan si aur.Ghassoul este o argila multifunctionala,poate fi folosita ca masca pentru par,masca faciala ,pentru spalarea parului si corpului,ca exfoliant pentru ten si corp,are diferite aplicatii medicinale.
Pentru extragere nu se foloseste dinamita ci se sapa cu tarnacopul bucatica cu bucatica.Adusa la suprafata este spalata in apa rece de munte,spalarea avand si rol de filtrare a impuritatilor,apoi este transportata in cuve mari unde este cernuta petru a se elimina toate impuritatile,apoi pasta de argila se lasa la uscat la soare timp de 24 de ore,mangaiata de briza Oceanului Atlantic si spulberata de vanturile Saharei.O data ce argila este complet uscata, se transfera in saci de panza naturala dupa care este maruntita pana la  stadiul de micron pentru a forma cea mai fina pasta.
Ghassoul este o argila fibroasa,extraordinara sa capacitate de absorbtie o fac mai eficienta decat alte argile pentru curatare detoxifiere si tratare a pielii in general.Este folosita in cele mai exclusiviste centre spa si de tratament din intreaga lume.



Ce are deosibit fata de alte tipuri de argila este faptul ca este saponifera,contine saponine naturale.Cuvantul rassoul vine de la cuvantul arab ,,rassala``care inseamna ,,a spala``.Femeile berbere din Maroc o folosesc de mii de ani pentru spalarea parului.Am fost sceptica ,nu credeam ca o argila poate inlocui samponul insa am ramas surprinsa de rezultat,nu face spuma ca si un sampon,sau macar ca pulberile indiene pentru spalarea parului insa lasa un par incredibil de curat,ai senzatia ca ,,scartie`` de curat,parul capata volum si senzatia de curat se mentine mai mult decat la un sampon clasic.Poate fi folosita ca si un sapun ,lasa pe piele  un miros dulce,unic,
Bogatia de minerale si capacitatea exceptionala de detoxifiere a pielii fac din ghassoul o argila pretuita si folosita in cele mai exclusiviste spa-uri din lume.
Aplicatiile sale nu sunt doar cosmetice,rhassoul fiind folosita sub forma de cataplasme in dezechilibre ale pielii:eczeme ,psoriazis.Desi este indicata pentru pielea grasa pentru ca extrage sebumul din piele si din porii infundati,nu usuca pielea asa cum s-ar crede,ci reduce uscaciunea si nevoia de a rehidrata pielea foarte uscata.Imbunatateste elasticitatea pielii,aceasta devenind ferma si luminoasa.
Este antiinflamatoare,analgezica,antimicrobiana,antiseptica.Aplicata direct pe taieturi,arsuri minore,intepaturi,muscaturi de insecte sau eruptii cutanate mareste viteza de vindecare
Aplicata ca si cataplasma calmeaza arsurile solare.
Incorporata in masca faciala,absoarbe excesul de sebum de la suprafata pielii si desfunda porii,imbunatatind astfel aspectul pielii acneice.
Aplicata ca si masca pentru par este minunata pentru parul gras,detoxifica pielea capului,elimina excesul de sebum din jurul foliculilor de par,acestia regenerandu-se.Se combina minunat cu pulberea de neem sau cu amla.Reduce frecventa intre spalari stiut fiind ca parul gras este adesea spalat zilnic,lucru nu foarte indicat.Curata perfect pielea capului si parul,dandu-i finete,flexibilitate si volum.Aduce un aport important de minerale indispensabile pentru un par sanatos.
Pentru a fi aplicata ca masca pentru par se face o pasta subtire,mai mult fluida decat vascoasa in asa fel sa curga,se distribiue pe toata lungimea parului,se maseaza foarte usor dupa care parul se strange .Trebuie avut grija sa nu se usuce in par pentru ca mai apoi se indeparteaza cu dificultate.Daca incepe sa se usuce se umezeste in asa fel incat sa se mentina fluida.Dupa 10-15 minute,se clateste foarte bine parul si se usuca natural.
In gama de produse Lavandine o regasiti in cele 2 tipuri de masca faciala,Diva Spa,cea cu amla si cea cu neem,in sapunul detoxifiant cu argila ghassoul si argila verde,Earth si intr-un nou sampon solid destinat parului gras pe care il veti gasi in curand pe Breslo.

6 comentarii:

  1. Buna ziua daca nu deranjez as pune si eu o intrebare:cata argila pune-ti la un kg de sapun. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu deranjati deloc.Doza uzuala este de o lingura pe jumatate de kg de sapun,insa merge foatre bine si o lingura jumatate,trebuie avut grija la cantitatea de apa in acest fel pentru ca ghassoul este o argila fibroasa si absoarbe multa apa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In legatura cu apa sa intaleg ca se pune mai mult de 38% cat este regula in tabel.Regua cu apa si cantitatea de argila este valabila si la celelalte tipuri de argila? Multumesc pt raspuns , spor in ceea ce faceti si sa aveti ozi buna.

      Ștergere
  3. Regula cu apa e valabila la Ghassoul pentru ca este o argila foarte absorbanta.Nu stiu ce procent de apa folositi insa 1% in plus ar fi deajuns.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer nu ma asteptam sa imi raspunzi, faptul ca ai facut-o inseamna mult pt mine . Imi plac foarte mult sapunurile pe care le faci si sunt sigura ca sunt si bune.Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos de aprecieri.Daca doresti detalii ,,tehnice``imi poti scrie pe mail si iti voi raspunde cu placere.

    RăspundețiȘtergere