Totalul afișărilor de pagină

15 iulie 2012

Doua hidrolate de referinta in cosmetica

Hidrolatul de lavanda este unul  de referinta in cosmetica.Cu un miros floral,destul de puternic,poate fi folosit ca si tonic pentru piele,dezinfectant si adjuvant in tratarea diferitelor afectiuni.
Lavanda-apa florala de lavanda obtinuta prin distilare cu vapori din flori proaspete de Lavandula angustifolia.
Dintre toate apele florale realizate de mine pana acum a produs cel mai mult ulei esential.Chiar si asa ,nu l-am extras separat.Inainte de folosire,flaconul trebuie agitat pentru distribuirea uniforma a moleculelor de ulei esential.Acest lucru este valabil pentru toate apele florale.
Hidrolatul de lavanda poate fi folosit pentru toate tipurile de piele,sensibila,uscata,grasa,piele iritata,pielea delicata a bebelusilor.Este regenerant,cicatrizant,reduce imperfectiunile pielii.
Calmeaza iritatiile si mancarimile pielii.Combinat cu hidrolatul de musetel,vindeca irtatiile de scutec la copilasi.Pulverizat in camera bebelusului,purifica aerul,calmeaza si linisteste copilul si ii asigura un somn linistitor.Pulverizat in locuinta purifica si reimprospateaza aerul.
Avand o puternica actiune antifungica si antimicotica,poate fi folosit si ca tonic intim (doar extern)in diferitele infectii cu candida sau alte infectii fungice.Mai mult,calmeaza mancarimile provocate de aceste infectii.
Este o prima alegere in arsurile solare,calmeaza si vindeca  pielea afectata,la fel si in cazul micilor acidente din bucatarie,doar se pulverizeaza pe arsura si imediat durerea din  locul afectat se va calma.
Apa de lavanda are un PH neutru, fiind o alegere foarte buna pentru toate tipurile de ten, si are un efect regenerator in special pentru pielea fragila, sensibila, uscata.
Folositi-o zilnic pentru curatarea fetei, sau pentru reimprospatarea tenului.Va indeparta si ultimele impuritati, va calma tenul si va inchide porii. Apoi pulverizati fata si masati crema impreuna cu apa florala pentru ca ambele produse sa patrunda in piele. Se completeaza reciproc foarte bine.
Ranile, plagile, ulceratiile, infectiile, acneea sau cuperoza pot fi tratate cu ajutorul lavandei. Se aplica comprese pe zonele afectate cu apa de lavanda sau se pulverizeaza si se asteapta pana intra in piele.
Aplicata pe par, in special la radacina,dupa spalare,ajuta la cresterea frumoasa a parului.

Cucumber-hidrolat de castraveti obtinut prin hidrodistilare din castraveti poraspeti,crescuti ecologic.

Hidrolatul a pastrat surprinzator de bine aroma de castraveti proaspeti,aroma despre care se spune ca este afrodisiaca.
Extractele de castraveti sunt renumite in cosmetica datorita efectului lor purifiant.
Pentru ca substantele din castraveti sunt solubile doar in apa,hidrolatul va poate oferii toate beneficiile aplicarii directe pe piele a castravetelui ca atare.
Este un tratament util si eficace pentru zona sensibila a ochilor.Pulverizat pe ochii inchisi,reduce cearcanele,lumineaza zona intunecata din jurul ochilor,reduce umflaturile si roseata ochilor obositi.
Revigoreaza extraordianr tenul ,dandu-i suplete si fermitate,reduce ridurile fine,iluminieaza pielea prin inhibarea mecanismului de producere a melaninei,reduce petele pigmentare si pistruii.Este un regenerant celular de exceptie,echilibreaza secretia de sebum,confera suplete si confort pielii fragile,uscate,sensibile.Restabileste PH-ul natural al pielii.
Stimuleaza secretia de colagen si elastina,substante ce confera sulpete si fermitate pielii.
Hidrolatul a fost obtinut 100% din castraveti proaspeti,fara adaos de apa.Castravetii au fost pasati si pusi in distilator,sucul de castraveti prin recondensare formand hidrolatul.Practic este un extract de castraveti destul de concentrat,fara adaos de glicerina sau alte substante de sustinere.

Hidrolatele de castraveti si lavanda le gasiti incepand de astazi pe Breslo.



2 comentarii:

  1. Buna, am un premiu virtual pentru tine!
    http://www.activitaticreative.com/2012/07/premii-virtuale.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mihaela,
    Multumesc frumos pentru premiu,dar nu stiu cum sa procedez mai departe,astept o sugestie.

    RăspundețiȘtergere