Totalul afișărilor de pagină

20 mai 2014

Balsam de par

   Marea majoritate a celor ce folosesc sampon solid,cel putin la inceput  pana se obisnuieste parul,spun ca simt nevoia unui balsam dupa spalare.In opinia mea clatirea cu otet este cea mai la indemana si cea mai simpla solutie insa multi nu tolereaza mirosul sau pur si simplu nu le place ideea de a folosi otet in par.
Asa ca am finalizat o formula de balsam care sper sa fie pe placul vostru.
 Eeeeeee,dar un balsam bun nu e asa simplu de facut ,mai ales cand vrei sa fie natural si sa aiba efectele unuia de la salon . Dar ,cu un pic de chimie si un pic de magie a iesit un balsam poate chiar mai bun si ceea ce este cel mai important,natural.
Este un balsam intens,concentrat,care face parul mai usor de pieptanat atunci cand este umed,reduce electricitatea statica,imbunatateste luciul si volumul,imbunatateste textura chimica a parului deteriorat de la caldura,face parul mai moale si mai hidratat.
Pentru ca sunt mai multe  tipuri de par,de fapt fiecare par e unic si are chimia proprie,am formulat doua variante  de balsam,nu foarte diferite ,cu aceiasi obiective descrise mai sus,balsamul pentru par normal,uscat,deteriorat,vopsit,si balsamul pentru par gras,tern,cu fir subtire .

Prima varianta  contine:apa florala de tei,extract de amla,methi si shikakai in ulei de cocos,ceara conditionatoare derivata din ulei de rapita si palmier, keratina vegetala,extract din miere de albine,proteine din matase,panthenol(provitamina B5),conservant natural agreat Ecocert pentru produsele bio,ulei esential de ylang-ylang.

Apa florala de tei da stralucire si fortifica firul de par.Aroma florilor de tei combinata cu uleiul de ylang-ylang da o nota florala luxurianta si extrem de placuta balsamului.
 Combinatia de extracte din amla,methi si shikakai o gasiti in produsul Amla hair Elixir,atat de apreciat de voi.Este un revitalizant forte al firului de par,ii confera volum si stralucire,intarzie incaruntirea parului,disciplineaza parul cret si ondulat.
Ceara conditionatoare este elementul cheie care face diferenta.Este un produs cuaternar catoinic,incarcat pozitiv si care adera la suprafata firului de par.Parul virgin (in sensul de par natural,nevopsit,netratat nedecolorat)are un Ph de 3,7-3,9 si este incarcat negativ.Cu cat parul este mai deteriorat sau tratat cu atat mai mare este ph-ul si sarcina negativa si prin urmare are mai mare nevoie de balsam.Ceara conditionatoare fiind incarata pozitiv,este atrasa de sarcina negativa a firului de par .In momentul in care balsamul este clatit din par  ceara protejeza  pana la urmatoarea spalare cand va fi indepartata prin spalarea cu sampon.
Imbunatateste textura parului si controlul static,reduce forta de pieptanare pe parul umed  si uscat si face parul mai moale si mai usor de gestionat.
Keratina vegetala este o substanta de natura proteica, extrasa din grau,compusa din aminoacizi similari cu cei din firul de par.Are o masa moleculara extrem de mica ce ii permite sa patrunda in firul de par si sa il repare din interior.Protejeaza firul de par de efectele negative are coafarii intense,pieptanatului intens,expunerii la soare,decolorarii,vopsirii etc.
Mierea nu este adaugata ca atare ci este un derivat din miere,destinat special ingrijirii parului,cu o afinitate buna cu keratina,contribuie in mod semnificativ la imbunatatirea structurii parului,face parul mai usor de pieptanat ,disciplineaza parul cret si rebel.
Proteinele din matase aduc un plus de stralucire si o finete deosebita firului de par.Ofera o hidratare intensa si ii imbunatateste textura.
Panthenolul este un produs fantastic in produsele de ingrijire pentru par dupa care s-a creat o intreaga linie de ingrijire a parului.Provitamina  B5 este un costituient major al parului nostru si are proprietati emoliente si lubrefiante,previne despicarea si ruperea varfurilor.Adera cu usurinta la firul de par,imbracandu-l,netetindu-l si conferindu-i stralucire.
  Uleiul de ylang-ylang stimuleaza cresterea parului si este un balsam natural.

Balsamul pentru par gras este mai light si contine:apa florala de lavanda si menta,ulei de jojoba,ceara conditionatoare derivata din ulei de rapita si palmier,saruri de la Marea Moarta, keratina vegetala,extract din miere de albine,proteine din matase,panthenol(vitamina B5),conservant natural agreat Ecocert pentru produsele bio,ulei esential de rozmarin,salvie si lamaie.

Ce are diferit fata de prima varianta este cantitatea mult mai mica de ulei .Apele florale alese  si uleiurile esentiale din compozitie au efect purifiant asupa firului de par.Diferenta majora o face adaosul de saruri de la Marea Moarta ce ofera o adevarata cura de mineralizare si detoxifiere a parului si sunt de un real ajutor in controlul parului gras.

Balsamul este ambalat in recipient din plastic cu pompita de dozare pentru o aplicare igienica si pentru a feri produsul de contactul cu apa sau mainele ude.
Pentru un par de lungime medie este suficienta o cantitate cat marimea unei migdale.Se aplica pe parul ud,dupa spalarea cu sampon,se lasa sa actioneze 3-5 minute apoi se clateste cu apa calduta.
Este valabil 3 luni pastrat in loc racoros si se prepara in momentul lansarii comenzii.
Contine 125 de ml de produs,suficient pentru folosire frecventa timp de 3 luni,cat este termenul de valabilitate.
 Daca va place produsul si doriti sa il achizitionati,il gasiti pe Breslo.







Un comentariu:

  1. Extraordinar balsamul silk finish, face tot ce promite de la prima utilizare. Extraordinar. Desi iti folosesc de multa vreme produsele si am mare incredere in ele, cred ca acum am descoperit ingredientul secret din produsele tale. Pui putina iubire in fiecare, asa-i?
    Felicitari, draga Claudia, e clar ca ti-ai descoperit menirea :)

    RăspundețiȘtergere