Dupa atatea floricele si inimioare,am revenit la prima dragoste:sapunurile clasice ,dreptunghiulare.
Asadar:
Pentru cei care adora mirosul de lavanda si finetea cremoasa a laptelui de capra este sapunul perfect.Pe langa faptul ca este foarte bland cu pielea,o hidrateaza si o lasa fina si catifelata,uleiul de lavanda din compozitie da o stare de bine si de relaxare extraordinara.
Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,lapte de capra,extract uleios de lavanda(lavanda proaspata macerata in ulei de masline timp de trei saptamani)ulei din samburi de struguri,violet de gentiana,ulei esential de lavanda si citronella,flori de lavanda.
Va aduceti aminte,prin iulie,va povesteam despre lavanda .Uscata la umbra,in strat subtire,si-a pastrat culoarea intacta(se vede si in imagine care este facuta chiar azi),si are un miros absolut incantator.Ceea ce este si mai surprinzator este uleiul obtinut prin macerarea plantei proaspete in ulei de masline,are un miros extrem de puternic,ca si cum as fi adaugat ulei esential.Uleiul de masline folosit la realizarea sapunului este in totalitate macerat de lavanda.Mare parte din mirosul sapunului vine de la acest ulei si nu de la uleiul esential adaugat.
Cum ne ajuta lavanda:
Calmeaza:lavanda este recunoscuta pentru efectul sau calmant si relaxant.Se recomanda utilizarea uleiului volatil de lavanda celor care sufera de surmenaj psihic, stres, nervozitate excesiva, stres si depresie.
Alunga insomniile:parfumul intens al lavandei are puterea de a induce somnolenta. O picatura de lavanda pusa pe fata de perna sau intr-o candela de aromaterapie, linisteste si induce un somn odihnitor si profund..
Trateaza afectiuni ale pielii:ranile, plagile, ulceratiile, infectiile, acneea sau cuperoza pot fi tratate cu ajutorul lavandei. Pielea uscata si sensibila se tamponeaza dimineata si seara cu tinctura de lavanda in glicerina.
Ranile sangerande, eczemele uscate, vanataile, intepaturile de insecte pot fi tratate cu ajutorul masajului cu ulei de lavanda.
Inlatura moliile:lavanda este o metoda naturala de a scapa de moliile din casa prin simpla ungere a usii sifonierului cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda
Stopeaza caderea parului:adaugarea uleiului esential de lavanda in apa de clatire,sau frictionatea pielii capului cu ulei de lavanda stopeaza caderea parului si ii accelereaza cresterea.
Laptele de capra,aliment-medicament,este foarte bogat in acid lactic ce ajuta la exfolierea pielii, curatand in profunzime. Vitaminele A, C si D, calciu si magneziu ajuta in lupta cu imbatranirea, hidrateaza si catifeleaza epiderma, imbunatateste elasticitatea si mentine pH-ul natural al pielii..
Sapunul cantareste aproximativ 100 de grame si costa 10 lei.
Daca veti participa la concursul organizat acum cateva zile ,aveti posibilitatea sa intrati gratuit in posesia sapunului cu lavanda(daca vi-l doriti).Pentu cei interesati puteti vedea concursul aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu