Pulverizarea pe piele a apei florale este echivalentul unei bai de aburi cu planta respectiva.Ele au si efecte terapeutice,nu doar cosmetice.Pe piata de regula gasim ape florale din plante aromatice,plante din care se extrag uleiuri esentiale.
Pentru ca nu doar plantele aromatice au proprietati bune pentru piele,am realizat o serie de ape florale mai neconventionale,cu proprietati din cele mai diverse.
Arnica-Apa florala de arnica extrasa prin distilare cu vapori din flori proaspat culese de Arnica montana.
Arnica montana creste doar la altitudini mai mari de 1200 de metri,pe pajistile alpine.Contine un principiu amar numit arnicin,carotenoizi,flavonoide,inulina,un ulei esential numit timol ,lactone sesquiterpene,un antiinflamator si analgezic recunoscut.Aplicate extern ,extractele din arnica vindeca ranile,reduc inflamatia,alina durerile musculare,detensioneaza picioarele obosite dupa o zi de stat pe tocuri,calmeaza durerile reumatismale,este antibacteriana.La nivel mondial este studiata intens pentru capacitatea ei deosebita de a reduce umflaturile si inflamatia de orice fel,datorata traumatismelor,intinderii musculare,entorse,luxatii,fracturi,datorata muscaturilor de insecte,sau rezultata in urma operatiilor.Mai mult ,in tari ca Germania sau Franta chirurgii plasticieni o recomanda ca cel mai rapid si eficient antiinflamator si care scurteaza timpii de recuperare semnificativ.Este foarte important ca in locul unde se aplica preparatul cu arnica,pielea sa fie intacta,daca sunt rani,se absoarbe rapid in circuitul sangvin si poate fi toxica.Stimuleaza circulatia periferica fiind benefica pentru persoanele cu extremitatile reci.Este foarte utila pentru persoanele care fac vanatai din te miri ce,vanataile dispar rapid masate cu arnica.
In cosmetica este foarte eficienta pentru cearcane si reducerea pungilor de sub ochi,hidrateaza pielea uscata si repara zonele cu piele crapata,buze,maini,calcaie.
Poate fi utilizata pentru picioare obosite,pentru dureri musculare sau alte dureri minore
Apa florala de arnica poate fi tonicul ideal a pentru ten obosit,tern,ridat.
Sanziana-apa florala de sanziene obtinuta prin distilare cu vapori din flori proaspete de Galium verum.
Florile magice de sanziene cu miros suav de miere,au numeroase proprietati cosmetice si terapeutice.
Cea mai importanta actiune cosmetica a sanzienelor este cea de curatare a pielii. Apa din flori de sanziene infrumuseteaza si curata pielea de petele maronii si vindeca semnele ramase dupa arsuri, acnee, iritatii.Pulverizata pe ochii inchisi indeparteaza cearcanele si ridurile si limpezeste vederea.
Dragaica este indicata ca si adjuvant in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii:cicatrici,rani vechi care nu se vindeca,infectii la nivelul pielii,psoriazis.Pentru cicatricile cheloide,da rezultate bune in asociere cu arnica.
Pentru a-si pastra aura magica,hidrolatul a fost preparat in ziua de 24 iunie,zi in care se sarbatoresc Sanzienele sau Dragaica,sarbatoarea iubirii si fertilitatii.
Hypericum-apa florala de sunatoare obtinuta din flori proaspete de Hypericum perforatum.
Sunatoarea a revolutionat lumea medicala odata cu descoperirea efectelor ei impotriva depresiei.Desi este denumita planta sufletului,trateaza si trupul la fel de eficient.
Hidrolatul de sunatoare are actiune regeneranta,antiseptica,cicatrizanta,antioxidanta.
Pastreza pielea supla si hidratata.Indicat pentru pielea afectata de cuperoza sau varice intarind peretii vaselor capilare.Are o actiune simulatoare pentru tenul imbatranit,uscat,ridat inainte de vreme.
Trateaza cu succes arsurile de gravitate mica sau medie.Reduce durerea, previne infectia si accelereaza procesul de vindecare si de cicatrizare.Remarcabila este actiunea ei in dermatita atopica,rezultatele putand fi surprinzator de bune.Este de mare ajutor in cazul furunculelor,eczemelor ,iritatiilor.
Ce este interesant la hidrolatul de sunatoare este ca nu este fotosensibilizant desi majoirtatea preparatelor din sunatoare pot fi .
Tilia-apa florala de tei obtinuta prin distilare cu vapori din flori proaspete de Tilia cordata
Desi teiul este mai mult cunoscut pentru aroma sa deosebita pe care o savuram intr-o ceasca de ceai,proprietatile sale in aplicatii externe nu sunt deloc de neglijat.
Hidrolatul pastreaza destul de bine mirosul delicat si dulce al florilor de tei.Este un calmant atat pentru psihic cat si pentru piele.Emoliaza si da stralucire tenului tern,obosit.Poate fi folosit pentru orice tip de piele,sensibila,iritata,uscata,pe pielea delicata a bebelusilor.Pulverizata pe ochi sau aplicata sunb forma de compresa,calmeaza ochii obositi,iritati.
Aplicata constant pe piele o mentine catifelata,proaspata,o protejeaza si o hraneste.
Hidrolatele le puteti gasi incepand de maine in magazinul de pe Breslo.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu