Totalul afișărilor de pagină

31 ianuarie 2011

Bombe efervescente de baie


Bombe efervescente de baie……,doar le pui in cada si in cateva minute poti face o baie relaxanta, aromata cu o multime de bule efervescente.
Sunt atat de simplu de facut incat nu ai nevoie de mai mult de 5 minute.Pare ciudat ca un astfel de produs,destul de simplu in esenta,este atat de efervescent.Secretul spumant este o combinatie intre acidul citric si bicarbonatul de sodiu.Aceste 2 saruri constituie baza in care incorporam celelalte ingrediente.Pentru ingrijire putem adauga lapte praf,uleiuri exotice sau uleiuri din plante,petale de flori sau plante medicinale,sare de la marea moarta,saruri epsom,argila etc
Le putem parfuma cu cateva picaturi de ulei esential.Ca si ulei de ingrijire,eu prefer uleiul de migdale dulci,inmoaie foarte bine pielea pentru a putea indeparta cu usurinta celulele moarte.
Pentru a pregati bombele avem nevoie de o regula simpla,:
1 parte acid citric
2 parti bicarbonat.
Se amesteca bine cele 2 ingrediente,adaugam o jumatate de lingurita de ulei(migdale dulci ,avocado masline,dupa preferinte),cateva picaturi de ulei esential,apoi alte ingrediente din cele enumerate mai sus,dupa preferinte.Pentru le da o forma,se adauga putin alcool de cel putin 90 de grade cu un recipient cu pulverizator.Daca adaugam apa,riscam ca efectul frizant sa se produca imediat si nu atunci cand le adaugam in apa.Alcoolul din compozitie se evapora asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca usuca pielea.Se adauga doar atat cat e nevoie ca ingredientele sa formeze un bulgaras daca le strangem in pumn,nu mai mult.Se pun in forme sau daca nu avem se pot modela cu mana,in fond efectul conteaza,nu forma.Cand sunt ude se sfarama foarte usor asa ca umblati cu grija.Se lasa cateva ore la uscat ,apoi se ambaleaza pentru a nu-si pierde aroma,uleiurile esentiale fiind foarte volatile.
O superbaie cu o superbomba facuta cu manutele voastre.

4 comentarii:

  1. Unde sau la ce magazine gasesc acid citric?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Acidul citric este banala sare de lamaie,o gasiti la orice supermarket sau la magazinele de cartier unde se vand produse vrac.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna !

    nu am inteles prea bine explicatia prin 1 parte acid citric si 2 parti bicarbonat ? ce inseamna asta in grame ? ms :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Adica pentru o bamba de baie se folosesc 30 de grame de acid ctric si 60 de grame de bicarbonat de sodiu,sau altfel spus cantitatea de bicarbonat sa fie dubla decat cea de sare de lamaie.Aceasta este baza efervescenta in care se adauga celelalte ingrediente.

    RăspundețiȘtergere