Totalul afișărilor de pagină

18 februarie 2011

Sapun cu aloe si musetel

De catinva ani buni,incet incet,am inmultit cateva plantute de Aloe Vera incat acum ma pot lauda cu o minisera cu vre-o 50 de ghivece,din mai multe soiuri:aloe vera,aloe striatula,aloe arborescens.Pasiunea pentru aceasta planta s-a nascut citind si documentandu-ma despre beneficiile ei.O folosesc la foarte multe,incepand cu tratarea arsurilor minore in micile accidente casnice si pina la folosirea pe post de lotiune pentu fata si corp.
Planta contine 20 de aminoacizi, 7 din cei 8 esentiali; 12 antrachinone: emodina, acid aloetic, aloina, antracina, antranol, barbaloina, acid crisofanic, emodina, uleiuri eterice, ester al acidului cinamonic, izobarbaloina, resistanol. In concentratii relativ mici au proprietati analgezice, antibacteriene, antifungice si antivirala.
Aloe Vera este o adevarata sursa de minerale si vitamine - calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamine A, C, E, B, Colina, B12, acid folic, si antioxidanti - esentiale toate pentru sanatate
Gratie proprietatilor antibiotice si anti-inflamatorii, aloe este o planta excelenta in procesul de cicatrizare. In trecut, se utiliza gelul natural produs de planta direct pe plagile deschise, fara sa fi existat o sutura in prelabil. Acesta permite cicatrizarea si mai mult decat atat lasa mai putine urme decat sutura. Aloe faciliteaza regenerarea celulara si o mai buna hidratare a pielii.
Beneficii: Vindeca arsurile si ranile - Aloe Vera este recunoscuta pentru efectele calmante si vindecatoare. Studiile denota faptul ca Aloe Vera stimuleaza regenerarea tisulara;
Intinereste pielea - procesul de imbatranire a pielii este caracterizat de aparitia ridurilor din ce in ce mai accentuate. Substantele componente ale plantei incetinesc si chiar impiedica aceste schimbari degenerative al pielii, stimuland productia de colagen si elastina;
Hidrateaza - unul dintre motivele pentrtu care Aloe Vera a devenit atat de populara este faptul ca poseda proprietati miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au aratat ca imbunatateste capacitatea pielii de autohidratare, ajuta la indepartarea celulelor moarte si asigura absorbtia substantelor benefice in straturile profunde ale pielii. Fiecare dintre aceste proprietati au facut din Aloe Vera o planta indispensabila in industria produselor cosmetice si a preparatelor dermatologice. De fapt, Aloe Vera este cel mai important ingredient din produsele cosmetice, fiind utilizata in peste 95% dintre produse;
Calmeaza durerile de artrita, articulatii si muschi - accelereaza vindecarea, reduce inflamarea si intensitatea durerii;
Asigura absorbtia substantelor nutritive - inlesneste absorbtia substantelor biologic active in straturile profunde ale pielii.

Cu o mare strangere de inima am sacrificat o planta si am facut un sapun absolut minunat cu ulei de musetel si gel de aloe vera.Lichidul din reteta a fost inlocuit cu gel de aloe vera proaspat stors,in jumatate de ora deja era sapun.

Contine:ulei saponificat din musetel(musetel macerat in ulei de masline timp de 3 saptamani)cocos,ulei de alfalfa,gel de Aloe Vera,flori de musetel sitate,uleiuri esentiale din roinita(e unul din preferatele mele,il folosesc mai mereu)ylang-ylang, patchouli.

Despre uleiul de musetel voi vorbi intr-o postare viitoare.
Are aproximativ 100 de grame si costa 10 lei.
Poate fi folosit incepand cu data de 18 martie.

4 comentarii:

  1. Ce flori frumoase ai, Claudia! Suna foarte interesanta combinatia din acest sapun si cred ca o sa vreau si eu unul in martie! Mama mea foloseste mereu aloe cand se taie sau la diverse arsuri si este foarte multumita de rezultatul obtinut. As mai avea o rugaminte: imi poti oferi si mie un puiut de aloe, te rog? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa fie o combinatie reusita pentru ca nu am mai facut-o pana acum.
    La inceputul lui aprilie,cand o sa despart puii de planta mama ,o sa-ti ofer cu mare drag un puiut.Daca ti l-as da acum risca sa nu se prinda,primavara fiind momentul optim pentru inmultirea palntei de aloe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos Claudia! O sa te ascult pe tine pt ca eu nu sunt asa priceputa cu florile. Am avut 2 plante aloe in Iasi, dar amebele mi-au murit. Poate pt ca le-am udat prea mult desi nu cred. Mama are multe acasa la Bt, dar se inmultesc precum ciupercile dupa ploaie chiar daca le uda destul de mult vara. Cred ca nu am eu mana buna la flori :(
    In alta ordine de idei, abia astept sa vina luna martie si imi pot baga nasul in sapunul cu trandafiri si sa ne intalnim la un nou targ pt ca sunt tare curioasa cum este sapunul de aici. Vei avea ceva noutati? :D Sa stiu cati banuti sa pun deoparte :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca si noutati sint noile sortimente de sapun,pe care le-am postat si pe blog,si un massage bar,sper sa aiba succes.
    Targuri o sa fie mai curand decat crezi,o sa postez in seara asta unde o sa ma gasesti in aceasta perioada.
    Te astept sa-ti ridici premiul.

    RăspundețiȘtergere