Totalul afișărilor de pagină

22 februarie 2011

Sapunul cu lavanda,un sapun cu un miros de poveste

Cu un parfum inconfundabil si atemporat,lavanda era cunoscuta inca de pe vremea romanilor, care o foloseau pentru proprietatile sale aromatice, atat in terme, cat si pentru a-si parfuma hainele. De altfel, numele de lavanda deriva din verbul latin lavare, a spala.
Se spune ca, la inceputul secolului XX, un chimist creator de parfumuri si-a ars mainile si a putut impiedica aparitia cangrenei spalandu-si mainile cu esenta de lavanda. Pentru a dezinfecta aerul si distruge infectiile microbiene si fungice, timp de mai multe decenii, in spitale s-au folosit uleiurile esentiale, printre care si cel de lavanda. Tocmai de aceea, uleiul esential de lavanda este astazi printre cele mai apreciate arome ale aromaterapiei moderne.
Uleiul esential de lavanda stimuleaza simturile si creierul, motiv pentru care majoritatea companiilor japoneze introduc ulei de lavanda in instalatiile de aer conditionat din birouri. Studiile au aratat ca angajatii din aceste birouri sunt mai productivi, mai bine organizati si mai creativi.
Eeste unul dintre uleiurile care pot fi folosite pe piele direct, fara diluare. Este un puternic, dar delicat antiseptic, ceea ce e benefic pentru toate tipurile de piele si sigur pentru oricine, chiar si copii sau femei insarcinate. Este foarte folosit ca remediu efectiv pentru arsuri minore, arsuri provocate de soare si intepaturi de albina.
Daca doriti ca Mos Ene sa nu se lase prea mult asteptat, se pare ca il puteti atrage cu numai doua picaturi de esenta de lavanda aplicate pe perna sau pe pijama. Garantat, veti adormi repede, iar somnul va fi unul odihnitor.Inainte de culcare, nimic nu se compara cu o baie calda in care ati picurat si putin ulei de lavanda. Daca aveti probleme cu sistemul circulator, puteti adauga, in apa pentru baie, pana la 5 g de frunze uscate de lavanda la litru de apa. Atunci cand crampele si durerile musculare nu va dau pace, le puteti atenua prin aplicarea unui ulei de masaj, obtinut din 2-4 picaturi de ulei esential de lavanda si o lingura de ulei vegetal.

Un nou lot de sapun cu lavanda:



Pentru culoarea minunata de lavanda am adaugat putin violet de gentiana.Sapunul fiind proaspat facut culoarea este instabila,dar se accentueaza pe masura ce scade ph-ul sapunului adica dupa o luna ,o luna jumatate,cand e tocmai bun de folosit.Pe langa rolul estetic violetul de gentiana confera sapunului si un puternic efect antiseptic.
Contine:ulei saponificat de lavanda(lavanda uscata macerata in ulei de masline timp de 3 saptamani),uleiuri saponificate din masline,cocos,ricin,galbenus de ou,apa distilata ,violet de gentiana,ulei esential de lavanda si rozmarin,flori uscate de lavanda.
Are aproximativ 100 de grame si costa 9 lei.
Poate fi folosit incepand cu data de 17 Martie 2011

Un comentariu:

  1. tocmai am facut sapun cu violet de gentiana si a iesit portocaliu intens... cum ai facut sa ramana culoarea violet?

    RăspundețiȘtergere