Totalul afișărilor de pagină

25 martie 2011

Sapun cu catina si lapte de capra


In sfarsit au inceput capritele sa dea lapte asa ca sunt din nou in stoc sapunurile cu lapte de capra.
Primul in sortiment este sapunul cu lapte de capra si catina.Am mai scris si despre uleiul de catina si despre laptele de capra insa pentru cei care nu au timp sa rasfoiasca paginile blogului o sa reamintesc unele dintre beneficii.

Datorita proteinelor, vitaminelor si acidului lactic din compozitia sa, laptele de capra este un excelent ingredient pentru cosmeticele naturale. Constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii noastre. Preluand proprietatile laptelui din care sunt obtinute, produsele cosmetice si de ingrijire au rol antibacterian, antiinflamator, antialergic si de regenerare. Acidul caprilic protejeaza pielea de invazia bacteriilor, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Acidul lactic, existent in laptele de capra, regenereaza epiderma, mentine hidratarea si, dupa uz indelungat, poate fi eficient in indepartarea petelor de pe piele. Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.Este extrem de bine tolerat si de cea mai sensibila piele, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.Are molecula de grasime si proteine mult mai mica decat cel de vaca,patrunde in piele mult mai usor.

Despre catina cei mai multi stiu ca dintre toate fructele ,contine cantitatea cea mai mare de vitamina C,mai mult decat macesul,de pana la zece ori mai mult decat citricele.Mai putin studiata la noi,insa intens cercetata la nivel mondial,este considerata panaceu.
In prezent uleiul de catina este aprobat pentru utilizarea clinica in spitalele din Rusia si China ca si medicament in tratarea arsurilor de orice fel in special cele chimice.Spre exemlu,multe din victimele cumplitului accident nuclear de la Cernobâl, din 1986 au fost tratate cu ulei de catina.
China a desemnat sucul de catina bautura oficiala admisa pentru sportivi la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988.
Primul suc de fructe admis pentru prima data in spatiu de catre cosmonautii rusi a fost sucul de catina,ca si bautura vitaminizanta si care mareste rezistenta la stres.

Fructul are un conţinut ridicat de vitamina C - într-o gamă de 114 - 1550 mg la 100 grame cu un conţinut mediu (695 mg la 100 de grame) de aproximativ 15 ori mai mare decat portocalele (45 mg la 100 grame) - plaseaza catina fructe printre sursele naturale cele mai bogate in vitamina C. Contine, de asemenea, un numar foarte mare de carotenoizi,41 la numai printre care si luteină, zeaxantină şi licopen.
Mai contine vitaminele din grupul B (acid folic), B1, B2, B6, B12, B15, K, aminoacizi, minerale , β-sitosterol şi polyphenoli,serotonina in stare naturala,un neurotransmitator ce ajuta la reglarea emotiilor.
Uleiul este un ingredient valoros in aplicatii topice.Este cea mai bogata sursa de acid palmitoleic,acid gras care intra in componenta grasimii pielii,actioneaza ca un regenerant,conferind suplete si o senzatie de piele matasoasa.Are o putere de protectie solara naturala,respingand razele ultraviolete,fiind unul dintre cele mai eficiente uleiuri pentru tratarea arsurilor de orice natura,termica,solara,sau chimica.
Datorita continutului natural de vitamina C,E si precursori ai vitaminei A,acizi grasi esentiali si fitosteroli,este un remediu eficient in îngrijirea pielii uscate si mature cu acţiune hrănitoare, revitalizanta si regeneranta.
Uleiul de catina este utilizat deasemenea in tratarea mai multor afectiuni ale pielii:ulcere cutanate,dermatite,eczeme,psoriazis,iritatii,mancarimi,piele foarte uscata.
Studii recente arata ca actiunea regeneranta a uleiului de catina asupra pielii se datoreaza continutului ridicat in acizi grasi esentiali,caroten,tocoferoli si fitosteroli,substante importante pentru o piele sanatoasa.

Sapunul are 100 gr si costa 10 lei
Pentru alte gramaje pretul se recalculeaza
Poate fi folosit incepand cu data de 18 Aprilie 2011

Un comentariu: