Totalul afișărilor de pagină

31 mai 2011

Lavender,sapun natural handmade cu lavanda

Sapun extrafin de toaleta.
Contine:uleiuri saponificate de masline si cocos,extract uleios de lavanda( lavanda macerata in ulei de masline timp de 3 saptamani),apa distilata,violet de gentiana,flori uscate de lavanda,ulei esential de lavanda ,rozmarin si citronella.

Cu un parfum inconfundabil si atemporat,lavanda era cunoscuta inca de pe vremea romanilor, care o foloseau pentru proprietatile sale aromatice, atat in terme, cat si pentru a-si parfuma hainele. De altfel, numele de lavanda deriva din verbul latin lavare, a spala.
Se spune ca, la inceputul secolului XX, un chimist creator de parfumuri si-a ars mainile si a putut impiedica aparitia cangrenei spalandu-si mainile cu esenta de lavanda. Pentru a dezinfecta aerul si distruge infectiile microbiene si fungice, timp de mai multe decenii, in spitale s-au folosit uleiurile esentiale, printre care si cel de lavanda. Tocmai de aceea, uleiul esential de lavanda este astazi printre cele mai apreciate arome ale aromaterapiei moderne.
Uleiul esential de lavanda stimuleaza simturile si creierul, motiv pentru care majoritatea companiilor japoneze introduc ulei de lavanda in instalatiile de aer conditionat din birouri. Studiile au aratat ca angajatii din aceste birouri sunt mai productivi, mai bine organizati si mai creativi.
Eeste unul dintre uleiurile care pot fi folosite pe piele direct, fara diluare. Este un puternic, dar delicat antiseptic, ceea ce e benefic pentru toate tipurile de piele si sigur pentru oricine, chiar si copii sau femei insarcinate. Este foarte folosit ca remediu efectiv pentru arsuri minore, arsuri provocate de soare si intepaturi de albina.
Daca doriti ca Mos Ene sa nu se lase prea mult asteptat, se pare ca il puteti atrage cu numai doua picaturi de esenta de lavanda aplicate pe perna sau pe pijama. Garantat, veti adormi repede, iar somnul va fi unul odihnitor.Inainte de culcare, nimic nu se compara cu o baie calda in care ati picurat si putin ulei de lavanda. Daca aveti probleme cu sistemul circulator, puteti adauga, in apa pentru baie, pana la 5 g de frunze uscate de lavanda la litru de apa. Atunci cand crampele si durerile musculare nu va dau pace, le puteti atenua prin aplicarea unui ulei de masaj, obtinut din 2-4 picaturi de ulei esential de lavanda si o lingura de ulei vegetal.
Sapunul de lavanda in noile forme poate fi folosit abia dupa data de 30 iunie.
Sapunurile facute prin metoda "la rece" au nevoie de cel putin  o luna de maturare inainte de a fi folosite.

8 comentarii:

  1. Tare dragalase mai sunt noile matrite pentru sapunele de care imi povesteai :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,intradevar,sunt foarte dragute.Am vazut ca majoritatea persoanelor care cumpara sapun le plac formele asa ca am decis sa achizitionez unele noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, foarte frumos lucrate produsele. Mai ales imi pare bine ca esti din Iasi ca si mine, pentru ca nu mai stiu pe nimeni aici care sa prepare sapunuri handmade si inca atat de reusite;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Amitha.Sa stii ca sunt la fel de bune pentru piele precuma arata.Nu vreau sa fiu lipsita de modestie insa este parerea celor care il folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt foarte frumoase si au o culoare extrem de reusita placuta ochiului...sper ca si mirosul este frumos deoarece prin monitor nu simt nimic :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Imaginile sunt realizate la doar cateva zile de la prepararea sapunului,din pacate violetul de gentiana este foarte sensibil la lumina si desi sapunurile sunt pastrate intr-un loc intunecos,s-a estompat mult,insa mirosul......suav,delicat si inconfundabil al lavandei e incantator pentru simturi si suflet.

    RăspundețiȘtergere
  7. am facut si eu niste sapunele pentru mine in joaca si as mai face dar nu stiu cum se comporta violetul de gentiana..e cu alcool, din cate stiu...ai putea sa-mi spui daca risc ceva daca pun cateva picaturi ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Ralu.
    Daca imi dai o adresa de mail iti raspund cu placere la tot ce te intereseaza.
    Adresa la care imi poti scrie este:
    sapun.naturalhandmade@gmail.com

    RăspundețiȘtergere