Totalul afișărilor de pagină

11 august 2011

Sapun cu lapte de capra si galbenele


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,lapte de capra,ulei de galbenele,ulei din samburi de struguri,ulei esential de melisa si busuioc.

Un sapun fin, calmant,destinat pielii normale si uscate,extrem de bland cu pielea,cu un miros floral.De curand m-am indragostit de uleiul esential de busuioc.Proprietatile cu totul deosebite si mirosul divin, devin tentatii greu da stapanit in momentul in care ma gandesc la o noua reteta.
Datorita proteinelor, vitaminelor si acidului lactic din compozitia sa, laptele de capra este un excelent ingredient pentru sapunurile naturale. Constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii noastre. Preluand proprietatile laptelui din care sunt obtinute, sapunurile au proprietati antibacteriane, antiinflamatore, antialergice si de regenerare. Acidul caprilic protejeaza pielea de invazia bacteriilor, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Acidul lactic, existent in laptele de capra, regenereaza epiderma, mentine hidratarea si, dupa uz indelungat, poate fi eficient in indepartarea petelor de pe piele. Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.Este extrem de bine tolerat si de cea mai sensibila piele, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.Are molecula de grasime si proteine mult mai mica decat cel de vaca,patrunde in piele mult mai usor.
Uleiul de galbenele ,Calendula oficinalis sau galbenele denumita popular,are o faima de planta buna la toate si pe buna dreptate.Inca din cele mai vechi timpuri sunt binecunoscute efectele ei vindecatoare asupra pielii.Extractul uleios de galbenele se foloseste in;degeraturi,arsuri,ulcere varicoase,flebite,varice,rani care se vindeca greu,eczema ,julituri,zgarieturi,entorse,contuzii,intinderi musculare,leucoree,candidoza si trichomoniaza vaginala,acnee.
Uleiul de samburi de struguri este cel mai important ulei cu rol antioxidant, mentine elasticitatea pielii si a vaselor de sange, este usor absorbit, este bogat in minerale (zinc, cupru, seleniu) si vitamine (C, E si F) dar cel mai important este continutul de procianidine, un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit. E si de 20 de ori mai puternic decat vit. C.

Sapunul are 95-110 gr si costa 10 lei.
Il puteti comanda din magazinul meu pe Breslo sau direct pe adresa de e-mail.

Un comentariu: