Totalul afișărilor de pagină

24 martie 2012

Bhringraj-remediu ayurvedic impotriva caderii parului.

Eclipta alba sau Bhringraj cum este cunoscut in India, este o planta din familia Asteraceae, care creste din abundenta in aceasta tara şi este utilizata in medicina ayurvedică contra caderii parului.Intreaga plantă ,inclusiv seminţele de bhringraj au mare valoare terapeutica. Bhringraj este la fel de util atat intern cat şi extern.Intern,este folosit in medicina ayurvedica pentru proprietatile sale anticancer, antioxidante, analgezice, antihemoragice, antihepatotoxice, antivirale, spasmogenice, antibacteriene, hipotensive.
Desi are o multime de intrebuintari diferite , efectul cel mai important, cel de stimulare a cresterii parului,prevenirea caderii si stimularea aparitiei unor noi foliculi pilosi, il fac ingredientul principal si in formularea sampoanelor si tratamentelor impotriva caderii parului . Este cea mai valoroasa planta cunoscuta pentru a prevenirea albirea si calvitia prematura.Chiar daca s-a pierdut o parte din par,uleiul de Bhringraj va stimula foliculi in stare latenta sa produca noi fire de par.

Exista studii care atesta eficacitatea extractelor de Eclipta alba ,chiar cu rezultate mai bune decat cel mai cunoscut si cumparat medicament la nivel mondial contra calvitiei si caderii parului,Minoxidil.
Rezultatele studiilor le puteti gasi aici . Ce-i drept,studiile au fost facute pe sobolani,nu pe oameni.
De mii de ani in India,pentru regenerare este folosit uleiul de bhringraj .Cele mai bune uleiuri de extractie pentru principiile active sunt uleiul de cocos si uleiul de susan.Aceste uleiuri sunt usor absorbite de par si scalp,hranesc in profunzime firul de par si ce e mai important nu infunda foliculii pilosi .
Tratamentul este la fel de eficient atat pentru femei cat si pentru barbati,atat pentru calvitia ereditara cat si pentru cea datorata stresului,poluarii,alimentatiei defectuoase sau a unor probleme medicale.
Uleiul de bhringraj nu ajuta doar la cresterea si regenerarea parului,ci si la fortificarea si ingrosarea lui.Este bine stiut ca in perioada de premenopauza si menopauza, datorita schimbarilor hormonale si nu numai ,intregul organism sufera modificari.Parul incepe sa se subtieze si de multe ori chiar daca nu cade masiv senzatia este de rarefiere,tocmai din acest motiv.
Dupa o perioada de folosire a uleiului de bhringraj,parul nu mai pare tocit si casant,isi recapata vigoarea vitalitatea ,supletea si frumusetea.
Mai mult decat atat,ca si amla, previne incaruntirea prematura.Folosit frecvent,cel putin de doua ori pe saptamana,stopeaza incaruntirea prematura.Parul deja carunt nu isi revine la culoarea initiala insa nu vor mai aparea alte fire albe la fel de repede.
Modul de folosire al uleiului este similar cu al celui de amla.Se aplica pe par inainte de spalare,se maseaza usor scalpul,se lasa minim o ora apoi se spala parul in modul obisnuit.Cu cat este lasat mai mult cu atat este mai eficient.Ideal este sa fie lasat peste noapte si spalat a doua zi.Nu are restrictii in ce priveste frecventa de utilizare,poate fi folosit in fiecare zi.Daca aveti probleme cu subtierea firului de par sau caderea lui,merita incercat uleiul de bhringraj.Rezultatele nu apar peste noapte,ci dupa cateva luni de folosire.
Il veti gasi in curand in magazin,inclus intr-o formula noua si originala a unui tratament pentru par,bazata pe plante ayurvedice,indiene.

3 comentarii:

  1. Buna. As dori sa stiu cand va fi disponibil acest produs pe Breslo, precum si Magic Indian Herbs pentru ingrijirea parului. Doresc sa fac o comanda, si ma intereseaza si aceste produse, insa vad ca deocamdata nu le (mai) aveti pe Breslo. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ionela,
      Pulberile indiene din plante,pentru spalarea parului,vor fi din nou in magazin incepand de maine.
      Tratamentul pentru caderea parului ce include si uleiul de bhringraj o sa fie in aproximativ 2 saptamani.
      Multumesc si eu de interes.

      Ștergere
  2. Draga Lavandine, spune/mi te rog daca expedieyi marfuri de ale tale si in afara Romaniei? Ma intereseaza in deosebi Ayirvedic Alchemi? m probleme mari cu paru;, si anume imi cade tare. Am un par fin si cam rar. si plus la toate si imi cade. Daca fac transferul in prealabil puteti expedia si in Germania? Ti/as fi recunoascatoare pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere