Totalul afișărilor de pagină

30 martie 2012

FINE OLD SOAP,sapun fin cu unt de shea si ou

Desi e cu totul deosebit ,acest sortiment de sapun a zacut o perioada in uitare insa mi-am propus sa dau mai mare importanta retetelor care chiar merita reeditate si vreau sa va bucurati si voi de asa o finete de sapun.
In casele boieresti de alta data sapunul facut in casa de domnite delicate,invatate bineinteles de mamele si bunicile lor,era la mare cinste.Era cadoul preferat facut cu ocazia vizitelor sau altor ocazii speciale.
Acum ceva vreme am rasfoit o carte foarte,foarte veche de retete de tot felul din zona Ardealului.Intamplator(sau nu)continea si cateva retete de sapun,retete facute probabil de strabunicii nostrii.Aproape toate retetele contineau si ou.Adaugarea galbenusului de ou in sapun este o mare provocare chiar si pentru manufacturierii de sapun experimentati.
Reteta suna cam asa:Sapun fin de toaleta.Se pune 6 oua intregi, 1/2 kg untura, 125 gr soda caustica topita in 1/2 pahar de apa, una lingura de talc, 4 gr ulei de migdale sau esenta daca este.
Intai se freaca untura, se adauga rand pe rand cate un ou, se freaca pana se ingroase, una lingura de talc, soda se pune tot cu picatura.
Cand s'a ingrosat se pune intr'o tava.
V-am reprodus exact limbajul si gramatica pentru a simti si voi parfumul acelor vremuri.
Reteta am adaptat-o putin pentru ca eu nu folosesc grasimi animale,doar uleiuri vegetale.Rezultatul m-a impresionat,a iesit cel mai fin si emolient si hranitor sapun pe care l-am facut vreodata.Am folosit doar galbenusurile,oua proaspete de tara ouate in aceiasi zi,cam 40 pentru aceasta reteta.

Un sapun fin si elegant,facut dupa o reteta straveche,ce imbina stiinta bunicilor nostrii cu ingredientele exotice,pretioase.Si miroase asa de frumos.....
Contine:uleiuri saponificate din masline cocos si unt de cacao,unt de shea,galbenus de ou,apa distilata,extract de alkanna tinctoria,ulei esential de menta si ylang-ylang.
Culoarea sapunului este 100% naturala
Nu este recomandat pentru cei alergici la galbenusul de ou.
Cei care vor sa ii simta mireasma si finetea,il gasesc pe Breslo.

11 comentarii:

  1. faina povestea din spatele acestui sapun :)....

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!
    E cat se poate de adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  3. O nebunie! Arata fantastic si povestea este fermecatoare.
    Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult!
    Felicitari si tie!Intamplator zilele trecute am poposit din intamplare pe site-ul tau si ti-am admirat produsele minunate si munca pe care o faci.Abslolut delicios.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mai bine de un an in urma l-am cumparat, pe cind era la prima "editie", dar l-am facut imediat cadou, si am ramas cu gindul la el... Astazi l-am primit in sfirsit, il am doar pentru mine si copilasul meu...:) Abia astept sa il incercam!

    Mi se pare mie sau isi pastreaza usor mirosul de galbenus? Mi s-a parut ca il simt in punguta in care erau sapunurile. Pentru mine cel putin ar fi un lucru bun. Imi aminteste de experimentele mele de demult, cind ma spalam pe cap cu galbenus de ou... mereu imi placea mirosul care raminea in par.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,din pacate,nici eu nu stiu de ce nu l-am mai facut desi imi place tribil.Varianta noua este imbunatatita cu unt de cacao si unt de shea si da,are o aroma abia perceptibila de ou.Abia astept sa imi spui cum ti sa parut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar ca arata delicios! O intrebare: V-ati gandit sa faceti un sapun gen exfoliant cu fistic? ar fi minunat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Paula,
    Multumesc de apreciere.Sa stii ca m-am gandit de multe ori sa fac un sapun exfoliant,nu neaparat cu fistic,ci cu alte fructe oleaginoase,gen migdale,samburi de caise,etc.Insa marea lor problema este ca in timp relativ scurt provoaca rancezirea sapunului si nu e de dorit acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un sapun f fin, mi-a placut tare mult! Si forma de prezentare e tare draguta si sunt si ambalate frumos, cochet. Bravo!

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Mihalea,ma bucur ca iti plac produsele,ma straduiesc sa fiu la inaltimea asteptarilor,sper sa si reusesc.

      Ștergere
  10. M-AM MINUNAT !!!! INSA NU INDRAZNESC SA FAC CU OU , M-I SE PARE COMPLICAT , ORICUM ARATA DEOSEBIT SI PROBABIL SE SI SIMTE , FELICITARI!!! , UITASE-M SA MENTIONEZ CA TE ,, BANTUI ,, DE CEVA VREME DAR NU AM INDRAZNIT DE COMENT. SANATATE SI TOATE CELE BUNE

    RăspundețiȘtergere