Totalul afișărilor de pagină

8 iunie 2012

Indigo-colorant natural negru pentru par

Asa cum v-am promis,acum va puteti personaliza nuantele de henna in functie de culoarea dorita.
Gasiti in magazinul de pe Breslo pulbere pura de indigo de cea mai buna calitate,provenienta India.Am testat multe esantioane de indigo pana cand am fost 100% multumita de calitatea lui,pentru a va oferi tot ce este mai bun.
Cu henna si indigo in combinatie ,se obtin o serie de nunate calde de la maro scortisoara,maro ciocolata spre negru in functie de proportia henna-indigo.
Pentru a obtine culoarea neagra,mai intai se vopseste parul cu henna,apoi cu indigo.Spre deosebire de henna,rezultatul vopsirii cu indigo nu depinde de culoare initiala.
Pulberea de indigo de calitate trebuie sa aiba culoare verde deschis,asemanatoarea cu cea a mazarii.Daca este maronie ori pulberea este veche,ori au fost folosite frunze deja fermentate din care s-a extras mare parte din colorant,ori nu este indigo.
Pasta de indigo nu are nevoie de metode speciale de preparare cum e pasta de henna.Pur si simplu se amesteca cu apa calduta pana se formeaza o pasta de consistenta iaurtului si se aplica imediat in par.Dupa o ora deja colorantul isi pierde puterea de colorare asa ca trebuie folosita imediat ce a fost preparata.Trebuie sa fie consistenta potrivita,daca e prea lichida,va curge,daca e prea solida,se va usca si nu va colora suficiet de bine.
Daca se amesteca cu henna,se prepara separat.Mai intai se pregateste henna prin metoda pe care v-am mai spus-o,de indata ce este gata de aplicat in par se pregateste pasta de indigo,se amesteca ambele si se aplica pe toata lungimea parului.Dupa aplicare,capul se va acoperi cu o folie de plastic pentru a nu se usca pasta in par,fiind mai apoi greu de indepartat.Este indicata infasurarea intr-un prosop pentru a se pastra caldura degajata,aceasta favorizeaza absorbtia colorantului.Se lasa in par minim 4 ore apoi se spala.Cu cat pasta este lasata mai mult in par,cu atat culoarea va fi mai stabila si mai intunecata.
Spalati parul inainte de aplicarea colorantului,mai ales daca parul este gras,uleiurile din par inhiba absorbtia moleculelor de colorant.
Pulberea de indigo nu se poate pastra in congelator pentru a-si pastra prospetimea asa cum se pastreaza henna,trebuie pastrata in loc racoros,in ambalaj inchis ermetic,ferit de lumina.In general este valabila 2 ani de la data recoltarii insa cu cat este mai proaspata,cu atat puterea de colorare este mai mare.
Daca v-a ramas pasta preparata de indigo,nu prea mai aveti ce face cu ea pentru ca dupa cateva ore isi pierde puterea de colorare.
Procentul de indigo poate merge de la 20% cel putin,pentru a inchide putin aramiul dat de henna,pana la maxim 70%,in acest fel se obtin nunate de castaniu mai inchis sau mai deschis,nunate frumoase de mahon sau cireasa neagra.
Adaugand prea putina henna,adica mai putin de 30%,rezistenta culorii in par este mult diminuata.Indigo ,folosit singur nu rezista foarte mult in par,baza care il fixeaza in cheratina este henna.Folosit doar indigo ,dupa cateva spalari se duce din par.Este foarte interesant insa ca aplicat dupa henna,puterea de colorare este maxima,culoarea devenind permanenta.
La fel ca si henna,culoarea finala se releva abia dupa cateva zile,timp in care colorantul oxideaza.Chiar dupa spalare sau a doua zi pot aparea reflexe verzui,insa acestea dispar in cateva zile dupa ce colorantul oxideaza complet.
Daca henna pe parul alb da o nunata de rosu caramiziu aprins,indigo da o culoare albastra.Combinate,culoarea rezultata este castanie.
Daca pulberile de indigo si de henna sunt 100% naturale,se  pot utiliza peste parul vopsit chimic.Exista mituri ca henna sau indigo nu prind pe parul  vopsit  ,sau ca pot rezulta culori imprevizibile cum ar fi roz sau verde.Daca pulberile de henna contin saruri metalice pentru intensificarea culorii atunci da,pot fi surprize.
Parul alb poate fi mai rezistent la vopsire si poate necesita 2-3 aplicatii pana se va obtine negru complet.Odata ce firul de par devine suprasaturat prin vopsirea repetata,culorile vor fi din ce in ce mai inchise.Daca parul creste destul de repede si nu doriti sa aplicati culoare pe toata lungimea se pot vopsi doar radacinile.
Fiecare dintre noi avem un tip de par unic,culoarea va fi diferita pentru fiecare ,trebuie testat pe o suvita sa fiti siguri ca va iese ceea ce va doriti.
In magazin gasiti pulberea de indigo la pretul de 18 lei 100 de grame.Gramajul nu este prestabilit,puteti achizitiona atat cat va este necesar.

10 comentarii:

  1. m-am vopsit zilele trecute cu un amestec de 50%henna+50%indigo si a rezultat o culoare saten inchis de care sant foarte mandra si multumita..initial am crezut ca va iesi mai deshis, dar probabil ca avand deja henna+coaja nuc a iesit in final culoarea asta frumoasa....ai avut foarte buna idee sa achizitionezi indigo-ul. teofilia

    RăspundețiȘtergere
  2. O da,nunata este superba,un saten foarte natural fara tente de roscat asa cum m-as fi asteptat.Ma bucur ca iti place ce a a iesit.
    De foarte mult timp caut indigo de calitate si ma bucur ca in sfarsit l-am putut aduce in magazin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu te supara unde gasesc pulbere pura de indigo ...si cu ce henna sa amestec ..??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma supar,atat henna cat si indigo gasesti in magazinul Lavandine de pe Brelso:

      http://www.breslo.ro/Shop/lavandine

      Ștergere
  4. Buna,as dori sa intreb si eu cate ceva.Am folosit vopsea chimica multi ani si recent am trecut la henna cumparata din comert,preparata dupa o reteta asemanatoare cu a ta,prima data am adaugat vin rosu in compozitie,a doua oara suc de sfecla,am respectat timpii etc.Mi-a schimbat mult parul si cel mai important e ca dupa atata vopsit incepuse sa se rareasca si de curand am descoperit o multime de firisoare noi.Pana aici totul perfect,doar ca desi fusesem vopsita rosu destul de inchis,cu henna mi-a iesit o chestie care la lumina slaba pare oarecum rosiatic,dar la lumina puternica e un fel de portocaliu murdar.Inainte sa folosesc henna am citit mult si pe site uri din afara am vazut nuante de roscat absolut superbe,insa culoarea mea e ceva de vise rele.Plus ca dupa maxim o saptamana jumatate incepe sa se estompeze.Cred ca ce am folosit eu n-a fost e calitate si vreau sa comand de la tine,ce m-ai sfatui sa fac sa-mi iasa ceva mai spre visiniu?As mai vrea sa comand si indigo,pentru ca am varfurile negre si nu vreau sa prinda nunante roscate,dar n-am vazut in magazinul de pe breslo.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Da,cu siguranta henna folosita nu este de calitate.O henna buna in mod categoric trebuie sa reziste in par minim cateva luni,e mult mai rezistenta decat vopseaua chimica.Chiar daca daca se mai estompeaza ,sau la spalare se duce cate putin,cu siguranta si peste 6 luni ,va fi acolo.
      Momentan indigo nu am,este pe drum,sper in 10-12 zile sa ajunga.
      Cu siguranta iti vei schimba impresia despre henna daca o sa folosesti henna,adevarata,de calitate.
      Poti face comanda pe Breslo,in magazin sau pe mail:sapun.naturalhandmade@gmail.com
      Daca te hotarasti asupra comenzii,te astept cu mare drag!

      Ștergere
  5. Multumesc mult pentru raspuns.O sa astept sa ajunga si indigo si apoi fac comanda.Din ce am citit fetele care folosesc henna o combina cu diferite condimente pentru a obtine anumite nunate de rosu.Ca sa obtin un visiniu ar fi mai bine sa folosesc ceva de genul asta sau s-o combin cu indigo?N-as vrea sa iasa aramiu...

    RăspundețiȘtergere
  6. Impresii despre henna de la Lavandine
    Pana la urma n-am mai avut rabdare sa ajunga si indigo,asa ca am comandat doar henna,am primit-o in fix 3 zile.Am scotocit in pachet inca de pe drum,mi-a placut foarte mult punguta in care era ambalat pachetelul,pentru mine asta reprezinta atentia si grija fata de client,si mai ales faptul ca pui suflet in ceea ce oferi :)
    A trecut o saptamana de la vopsire si pot spune ca: mi-a placut ca pasta formata a fost mult mai fina decat la henna folosita anterior,mirosul mi s-a parut mai putin pregnant,mi-a iesit un rosu placut,nimic portocaliu,radacinile au aceeasi culoare ca restul parului,nu da semne ca s-ar decolora,dimpotriva,mi se pare ca dupa cateva spalari s-a mai inchis putin,eu am parul cam cu o palma si ceva mai lung de umeri insa 100 de grame au fost mai mult decat suficiente,la spalat aproape ca nu mai curge deloc culoare, si probabil ca mai sunt incantata de alte lucruri de care nu-mi amintesc acum.In orice caz,este al treilea tip de henna pe care-l incerc si la asta raman!Sper doar ca la comanda de luna viitoare sa mai ramana putin indigo pe stoc.Asa ca,multumesc Lavandine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uleiuri esentiale de calitate pentru adaugat in pasta de henna gasiti pe pafina euflora: https://www.euflora.ro/

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere