Totalul afișărilor de pagină

31 mai 2011

Lavender,sapun natural handmade cu lavanda

Sapun extrafin de toaleta.
Contine:uleiuri saponificate de masline si cocos,extract uleios de lavanda( lavanda macerata in ulei de masline timp de 3 saptamani),apa distilata,violet de gentiana,flori uscate de lavanda,ulei esential de lavanda ,rozmarin si citronella.

Cu un parfum inconfundabil si atemporat,lavanda era cunoscuta inca de pe vremea romanilor, care o foloseau pentru proprietatile sale aromatice, atat in terme, cat si pentru a-si parfuma hainele. De altfel, numele de lavanda deriva din verbul latin lavare, a spala.
Se spune ca, la inceputul secolului XX, un chimist creator de parfumuri si-a ars mainile si a putut impiedica aparitia cangrenei spalandu-si mainile cu esenta de lavanda. Pentru a dezinfecta aerul si distruge infectiile microbiene si fungice, timp de mai multe decenii, in spitale s-au folosit uleiurile esentiale, printre care si cel de lavanda. Tocmai de aceea, uleiul esential de lavanda este astazi printre cele mai apreciate arome ale aromaterapiei moderne.
Uleiul esential de lavanda stimuleaza simturile si creierul, motiv pentru care majoritatea companiilor japoneze introduc ulei de lavanda in instalatiile de aer conditionat din birouri. Studiile au aratat ca angajatii din aceste birouri sunt mai productivi, mai bine organizati si mai creativi.
Eeste unul dintre uleiurile care pot fi folosite pe piele direct, fara diluare. Este un puternic, dar delicat antiseptic, ceea ce e benefic pentru toate tipurile de piele si sigur pentru oricine, chiar si copii sau femei insarcinate. Este foarte folosit ca remediu efectiv pentru arsuri minore, arsuri provocate de soare si intepaturi de albina.
Daca doriti ca Mos Ene sa nu se lase prea mult asteptat, se pare ca il puteti atrage cu numai doua picaturi de esenta de lavanda aplicate pe perna sau pe pijama. Garantat, veti adormi repede, iar somnul va fi unul odihnitor.Inainte de culcare, nimic nu se compara cu o baie calda in care ati picurat si putin ulei de lavanda. Daca aveti probleme cu sistemul circulator, puteti adauga, in apa pentru baie, pana la 5 g de frunze uscate de lavanda la litru de apa. Atunci cand crampele si durerile musculare nu va dau pace, le puteti atenua prin aplicarea unui ulei de masaj, obtinut din 2-4 picaturi de ulei esential de lavanda si o lingura de ulei vegetal.
Sapunul de lavanda in noile forme poate fi folosit abia dupa data de 30 iunie.
Sapunurile facute prin metoda "la rece" au nevoie de cel putin  o luna de maturare inainte de a fi folosite.

27 mai 2011

Precious,intensiv facial care


De ce "Precious"?Datorita uleiurilor pretioase din compozitie ce hirateaza intens,hranesc pielea in profunzime ,atenueaza si previn formarea ridurilor.Echilibreaza secretia de sebum,are efect antiseptic si antiinfamator,tenul devenind luminos,suplu si extrem de fin.

Compozitie:unt de shea,organic,nerafinat,ulei de macadamia organic,presat la rece,ulei de avocado presat la rece,ulei din samburi de caise,organic presat la rece,ulei de migdale presat la rece,vitamina E,vitamina A,ulei esential de lavanda ,tea tree si ylahg-ylang.

Cu mai mult de 20% acid palmitoleic, uleiul de macadamia este recunoscut pentru proprietatile restructurante, hranitoare, emoliente si hidratante exceptionale.Uleiul de macadamia este in special recomandat pielii fragile, in tratamentul vergeturilor, cicatricilor si a tesutului cutanat deteriorat.Este emolient, hranitor, stimuleaza microcirculatia ,dreneaza sistemul limfatic ,regenerant, cicatrizant, hidratant si calmant .Foarte penetrant, nu formeaza film ocluziv la nivelul epidermei.Este destinat ingrijirii pielii iritate, fragile, sensibile, afectata de cuperoza.
Uleiul de avocado este recunoscut pentru proprietatile antirid.Este un ulei emolient, protector,regenerant si hidratant.Cu actiunea sa calmanta si cicatrizanta face minuni in tratare micilor"bubite "cotidiene.Este indicat pentru pielea delicata si fragila din jurul ochilor,pentru gat si decolteu.Cel mai mult se va bucura de acest ulei pielea matura,pe care au inceput ridurile sa se observe.
Uleiul din samburi de caise este puternic hidratant si regenerant cu efecte deosebite antirid, de intinerire si de revigorare a pielii.In cosmetica, uleiul de caise este un ingredient renumit si face parte din compozitia a numeroase produse cosmetice de frumusete si ingrijire a tenului si corpului. Datorita proprietatilor sale, uleiul de caise este ideal pentru toate tipurile de ten.Da tenului o tenta proaspata si stralucitoare.Tonifiant si emolient, uleiul de caise hraneste in profunzime si este ideal chiar si pentru pielea cea mai uscata, redandu-i aspectul tanar si catifelat.se absoarbe usor si nu lasa urme grase.
Uleiul de migdale dulci este bogat in vitamine, minerale si acizi grasi importanti. Reduce ridurile, inmoaie zonele uscate, relaxeaza, revigoreaza si hraneste pielea. Proprietatile sale de tonifiere si antiimbatranire il fac ideal ca ulei de masaj pentru fata si corp. Este un ulei usor ce nu se absoarbe imediat in piele, insa nici nu o lasa grasa.
Despre calitatile minunate ale untului de shea am mai scris aici.
Ambalajul poate ca nu este "precious"pentru asa ingrediente,insa un ambalaj mai deosebit ar adauga mult la pretul final al cremei si pana la urma folosim ce este in interior si nu ambalajul.
Crema trebuie pastrata la temperaturi cuprinse intre 4 si 10 grade.
Termenul de valabilitate este de 6 luni din momentul prepararii.Nu contine apa,este foarte concentrata si este nevoie foarte putina crema la o aplicare.
Nu contine conservanti.
Uleiurile folosite nu au fost incalzite,totul a fost preparat la temperatura mediului ambiant.
Toate uleiurile sunt presate la rece,unele din ele certificate organic(shea,macadamia,caise.)
Cantitatea este de 70 ml.Este o masura de volum si nu de greutate,uleiurile fiind mai usoare decat alte lichide,crema a fost omogenizata prin mixare.
Pretul este de 25 de lei

24 mai 2011

Deodorant crema cu alaun, natural handmade


Deodorant 100% natural. Nu contine SLS, parabeni, clorhidrat de aluminiu sau arome sintetice

Contine:unt de shea nerafinat,unt de cacao presat la rece,ceara de albine,ulei de migdale presat la rece,pulbere din piatra de alaun,ulei esential de salvie si tea tree.

Este un deodorant,nu antiperspirant , întrucât transpiraţia este un proces natural şi sănătos prin care pielea racoreşte organismul şi nu este indicată blocarea acesteia. El acţionează asupra bacteriilor de la nivelul pielii, neutralizând mirosul neplacut.
Aproape toate antiperspirantele de pe piata contin cantitati mari de  clorhidrat de aluminiu si chimicale care impiedica producerea transpiratiei. Glandele sudoripare de la nivelul axilei permit corpului sa elibereze toxinele dar si sa regleze temperatura prin eliberarea transpiratiei. Blocarea acestui mecanism natural cu un antiperspirant poate cauza cresterea numarului de toxine din corp ceea ce poate agrava sau produce probleme serioase.Nu transpiratia este cea care miroase, ci bacteriile produse la nivelul axilei.
Am creat un deodorant cremos, usor de aplicat, care se absoarbe destul de repede in piele, nu pateaza hainele, nu raman urme albe, miroase delicios si, cel mai important, ofera protectie impotriva mirosurilor neplacute cel putin 12 ore.
Aplicarea deodorantului se face prin tamponarea axilei de cateva ori cu stick-ul, cantitatea se adapteaza in functie de necesitati.
Aplicati o cantitate suficienta (nu trebuie o cantitate mare) si masati usor axila pana la patrunderea uleiurilor in piele.Datorita unturilor si uleiurilor din compozitie,pielea ramane hidratata si catifelata.
Eficienta deodorantului este asigurata de pulberea din piatra de alaun din compozitie despre care am mai scris aici
Pentru ca  se dizolva doar in apa ,nu si in ulei,modalitatea de incorporare in deodorant este sub forma de pulbere.
Dupa aplicarea deodorantului, se va simti pe piele o perioada, dar in contact cu transpiratia se va dizolva putin cate putin si nu va mai fi in nici un fel deranjant.
Uleiul esential de salvie este deosebit de eficient in reglarea transpiratiei,iar uleiul esential de tea tree are efecte antibacteriene si antiseptice cu totul deosebite.

Gramaj:50 gr.
Este valabil 6 luni la o temperatura medie de 20 de grade.Pentru prelungirea duratei de valabilitate se recomanda pastrarea deodorantului in frigider.
Este recomandat pentru persoanele cu transpiratie normala,mai putin pentru cei cu transpiratie abundenta sau care sufera de hiperhidroza.
Pretul este 25 lei.

Daca e weekend,e targ

Daca nu v-am plictisit inca cu atatea targuri,sambata si duminica,28-29 mai,va astept in acelasi loc,pe Lapusneanu.
Cine doreste crema de corp cu shea,sa ma anunte dinainte,inclusiv cantitatea, pentru ca o sa fac doar la comanda.

23 mai 2011

Aromele din cosmeticele naturale, handmade ,"Lavandine".


Parfumurile din sapunurile si cosmeticele naturale”Lavandine” sunt uleiuri esentiale extrase din plante,uleiuri pure, asa cum Mama Natura le-a creat.
Adaugarea uleiurilor esentiale in cosmetice nu este doar pentru miros,ele sunt practic sufletul plantei,sunt preparate foarte concentrate ce actioneaza la nivel fizic,mental,emotional si astral.
O sa va scriu pe scurt cateva din proprietatile uleiurilor ce le regasiti in majoritatea produselor “Lavandine”.

Lavandă (Lavandula vera, Lavandula angustifolia, Lavandula officinalis).
Este cel mai des folosit şi mai cunoscut ulei esenţial şi considerat de mulţi aromaterapeuţi un panaceu universal. Are proprietăţi analgezice, antidepresive, antiseptice, antivirale, tonic general. Deosebit de eficient în combatera durerilor de cap şi în vindecarea arsurilor.
Rozmarin (Rosmarinus officinalis, Rosmarinus coronarium).Notele sale de vârf proaspete, împrospătează şi fortifică fiind deosebit de util în întărirea memoriei, este un tonic excelent pentru pielea capului prevenind apariţia mătreţii şi ajutând la creşterea părului. Are proprietăţi analgezice, antiseptice, carminative, digestive, stimulente, tonic general.
Eucalipt (Eucalyptus globulus)Uleiul esenţial de eucalipt este cel mai folosit ulei în tratarea simptomelor de răceală, gripă şi alte boli ale sistemului respirator. Deosebit de util în masarea zonelor tensionate. Are proprietăţi analgezice, bactericide, antinevralgice, expectorante, febrifuge.
Ylang-Ylang (Cananga odorata).Ylang-Ylang înseamnă „floarea florilor” în limba malaysiană şi are o aromă exotică. Este folosit pentru tratarea neliniştii, furiei, depresiei. Are proprietăţi antidepresive, antiseptice, puternic afrodisiace, sedative. Are o aroma puternică, dulce iar atunci când este folosit într-un ulei de masaj reduce inhibiţiile şi aprinde pasiunea.
Menta (Mentha piperita).Previne răcelile şi gripa, este folosit cu succes în inhalaţii şi băi cu abur faciale pentru a curăţa tenul afectat de acnee. Are proprietăţi analgezice, antiseptice, antispasmodice, digestive, expectorante, tonic nervos. Din punct de vedere psihologic ajută la concentrarea atenţiei.
Arbore de ceai sau tea tree (Melaleuca alternifolia).Este foarte eficient împotriva virusurilor, bacteriilor, ciupercilor; previne apariţia răcelilor şi a gripei. Are proprietăţi antiseptice, antivirale, bactericide, ciactrizante, fungicide, stimulante.
Melisa (Melissa officinalis).Uleiul de Melissa este un ulei calmant, foarte util in tratamentul durerilor de cap sau migrenelor cauzate de stres asociate cu senzatia de tensiune la ceafa si umeri.Melissa, cunoscuta si sub numele de „Balsam de Lamaie” (Lemon Balm) este numita de evrei Bal-Smin ceea ce inseamna "Regele uleiurilor".Proprietatile terapeutice ale uleiului de melisa sunt: calmant, reconfortant, sedativ, fortifiant, euforizant, bactericid, antialergic.
Patchouli(pogostemon cablin) .Regenerator al pieli,tonifiant venos şi limfatic
cicatrizant,citofilactic,afrodisiac,fungicid, insecticid, repelent de insecte,parfumant, deodorant .


Multe din uleiurile esentiale sunt fototoxice,de aceia eu evit pe cat posibil sa le adaug in sapunuri,desi miros foarte bine.
Uleiuri fototoxice: portocala, bergamota, lamaie, lime, asta inseamna ca odata aplicate pe piele, acestea sensibilizeaza zona expusa razelor soarelui (ultravioletelor) atat de mult incat putem sa ne trezim cu arsuri grave, pete maronii inestetice care se vindeca foarte greu. Compusul chimic (natural) responsabil cu fototoxicitatea se numeste bergaptene si se gaseste in UE de bergamota si alte citrice .Practic bergaptenul este o substanta care absoarbe radiatiile solare.
Desi sunt naturale si sunt extrase din plante,unele din ele au si contraindicatii,asa ca daca sunteti in una din situatiile descrise mai jos, mai bine evitati produsul ce contine acel ulei esential.
UE coriandru (Coriandrum sativum) - fara contraindicatii
UE scortisoara (Cinnamomum zeylanicum) - contraindicat in sarcina, alergen
UE citronella (Cymbopogon winterianus) - contraindicat in sarcina, posibil alergen
UE salvie (Salvia sclarea) - contraindicat pentru hipotensivisi in timpul sarcinii
UE cuisoare (Syzygium aromaticum) - contraindicat in sarcina, persoanelor cu proble la ficat sau rinichi
UE menta salbatica (Mentha arvensis) - contraindicat in sarcina
UE eucalipt (Eucalyptus globulus) - contraindicat in sarcina, posibil alergen
UE fenicul (Foeniculum vulgare) - contraindicat in sarcina, epilepsie, posibil alergen
UE brad argintiu (Abies alba) - posibil alergen
UE tamaie (Boswellia carterii) - fara contraindicatii
UE geranium (Pelargonium graveolens) - contraindicat in sarcina, posibil alergen
UE ghimbir (Zingiber officinale) - fototoxic, posibil alergen
Absolut de iasomie (Jasminum grandiflorum, Jasminum sambac) - contraindicat in sarcina si alaptare, posibil alergen
UE ienupar (Juniperus communis) - contraindicat in sarcina si probleme la rinichi
UE lavanda (Lavandula angustifolia) - fara contraindicatii
UE roinita (Melissa officinalis) - posibil alergen
UE lamaie (Citrus limon) - fototoxic, posibil alergen
UE oregano (Origanum vulgare) - contraindicat in sarcina, posibil alergen
UE palmarosa (Cymbopogon martinii) - fara contraindicatii
alergen
UE patchouli (Pogostemon cablin) - fara contraindicatii
UE pin (Pinus sylvestris) - contraindicat in sarcina si alaptare, posibil alergen
UE trandafir (Rosa Damascena) - contraindicat in sarcina
UE rozmarin (Rosmarinus officinalis) - contraindicat in sarcina, epilepsie si alaptare
UE lemn de santal (Santalum alba) - fara contraindicatii
UE cimbru de gradina (Satureja montana) - contraindicat in sarcina, posibil alergen
UE tea-tree (Melaleuca alternifolia) - posibil alergen
UE vetiver (Vetiveria zizanoides) - fara contraindicatii
UE ylang-ylang (Cananga odorata) - contraindicat in sarcina si alaptare

Sursa de informatii pentru acest articol este  blogul  Dianei,Totul despre aromoterapie,un blog minunat despre parfumuri,arome,uleuri esentiale unde veti gasi chiat totul despre uleiurile esentiale ,si mai ales despre folosirea lor in asa fel incat sa nu va faca rau.

19 mai 2011

Saruri efervescente de baie


Arata delicios nu-i asa?
Nu....,nu sunt prajiturele, sunt saruri efervescente de baie.Pana acum le faceam albe,insa am zis ca e distractiv sa ma joc putin cu culorile.
Cele verzi le-am colorat cu pulbere de menta(culeasa acum cateva zile si uscata),cele galbene,cu pulbere de musetel iar cele lila cu putin violet de gentiana.
Compozitia celor trei sortimente este aproximativ la fel:bicarbonat de sodiu,,acid citric,sare de la Marea Moarta,ulei de migdale,ulei din samburi de struguri.
Cele verzi sut parfumate cu ulei esential de lavanda melisa ,ylang-ylang si menta si au in plus pulbere de menta,au o culoare cruda,de iarba ,absolut grozava.
Cele lila au flori de lavanda,violet de gentiana si sunt parfumate cu ulei esential de lavanda melisa si eucalipt.
Cele galbene au pulbere de musetel,si aceleasi uleiuri esntiale ca si cel de lavanda.
Ce fac bun aceste saruri de baie?
Rolul lor este de a deduriza apa,de a inmuia epiderma pentru o exfoliere mai eficienta,hidrateaza datorita uleiurilor din compozitie care raman ca un film pe piele dupa iesirea din apa,si in plus uleiurile esentiale ne ofera o minisedinta de aromoterapie ce ne relaxeaza trupul si spiritul.
Gramajele snt diferite asa ca pretul este intr-e 5 si 10 lei in functie de greutate.

18 mai 2011

Au inceput targurile de vara


Aproape ca a venit vara.Odata cu venirea caldurii a inceput organizarea targurilor in aer liber.Evenimentul care a dat startul a fost Targul Fair Trade organizat de Asociatia Mai Bine.
Pe 20,21 si 22 mai,va astept la Targul organizat tot pe strada Lapusneanu.
Duminica nu stiu daca voi ajunge insa vineri si sambata cu siguranta ma ve-ti gasi acolo.

Shea body cream


Contine:unt de shea nerafinat,organic,unt de cacao nerafinat,unt de cocos,ulei de avocado presat la rece,ulei din samburi de struguri presat la rece,ulei de migdale presat la rece,vitamina E,vitamina A,ulei esential de lavanda,melisa si eucalipt.

Untul de shea , supranumit si "aurul femeilor", este bogat in vitamina A si E, si protejeaza pielea in conditiile vremii neprielnice sau soarelui puternic, elimina iritatiile superficiale,este un excelent adjuvant in tratarea pielii uscate, a dermatitelor, dermatozelor, eczemelor, eritemelor si arsurilor solare superficiale ,are factor natural UV.
Untul de cacao este un unt usor absorbit de piele, are efecte anti-oxidante, in componenta sa gasindu-se acizi grasi, acizi stearic, oleic, palmitic, linoleic, omega 6, omega 9. Ajuta la mentinerea ph-ului optim al pielii, o hraneste si hidrateaza, conferindu-i suplete si elasticitate. Untul de cacao combate ridurile si regenereaza pielea, efectele sale fiind vizibile dupa numai cateva zile, cand pielea devine mai catifelata si mai elastica. Untul de cacao este benefic tuturor tipurilor de piele, dar in special pielii mature, imbatranite si uscate.Contine factor natural de protectie UV.
Untul de cocos datorita structurii moleculare speciale,este absorbit rapid de piele, lasand-o moale, catifelata si radioasa. Pentru cei care au pielea uscata, aspra sau ridata, untul de cocos este o solutie foarte buna si poate fi folosit de la calcaie pana la scalp, ofera hidratare de durata si uniformizeaza structura pielii.
Uleiul de avocado are excelente proprietati de hidratare pentru piele, se absoarbe foarte usor, este bogat in vitaminele A, B si E si este noncomedogenic.
Uleiul de migdale dulci este un ulei non gras, este absorbit cu usurinta si ingrijeste foarte bine datorita calitatilor emoliente si calmante. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, este adjuvant in caz de iritatii sau inflamatii, previne imbatranirea pielii si atenueaza ridurile, este excelent pentru pielea crapata si uscata
Uleiul de samburi de struguri este cel mai important ulei cu rol antioxidant, mentine elasticitatea pielii si a vaselor de sange, este usor absorbit, este bogat in minerale (zinc, cupru, seleniu) si vitamine (C, E si F) dar cel mai important este continutul de procianidine, un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit. E si de 20 de ori mai puternic decat vit. C.
Vitamina E este folosita nu numai ca antioxidant pentru conservarea produsului ci si datorita proprietatilor ei hidratante si anti-imbatranire.

Nu contine apa,este un produs concentrat,pe baza de unturi si uleiuri vegetale.Termenul de valabilitate este de 6 luni la temperatura camerei,temperatura camerei insemnand 20-22 grade.
Tinut la frigider,termenul de valabilitate se prelungeste cu 2-3 luni.
Valabilitatea atat de indelungata la temperatura camerei se datoreaza unturilor foarte stabile din punct de vedere oxidativ.Untul de shea de exemplu are termen de garantie 2 ani la temperatura mediului ambiant,la fel si untul de cacao.In plus vitamina E adaugata pentru beneficiile aduse pielii are si rol de conservant.Uleiurile si unturile nu sunt un mediu propice pentru dezvoltatrea bacteriilor.
Cantitatea este pentru volum si nu pentru greutate,uleiurile sunt mai usoare decat alte lichide.
Untul de shea in stare naturala sa intinde foarte greu pe piele,avand mai mult consistenta cerii decat a untului.La fel si untul de cacao,este solid si destul de dur si nu se poate aplica usor pe piele.
Pentru a face crema usor de intins pe piele,am aerat-o prin mixare,la final untul capatand aspectul si consistenta ca de frisca.Amestecarea ingredientelor s-a facut la rece fara a incalzi unturile si uleiurile,in afara de untul de cacao care a fost incalzit putin,nu mai mult de 35 de grade.
Este disponibila la urmatoarele volume:
100 ml-22 lei
150 ml-30 lei.
Produsul va fi preparat in momentul lansarii comenzii.

16 mai 2011

E vremea musetelului

In fiecare an, in aceasta perioada,pietele sunt pline de flori de musetel.Dezavantajul este ca nu stii intotdeauna din ce locuri este strans.O planta stransa din locuri poluate i-ti poate face mai mult rau decat bine.
Asa ca ziua de azi mi-am rezervat-o culegerii musetelului.Sigur ca se pot cumpara de la plafar,insa ce i-mi displace este ca plantele de la plafar sunt uscate cu adaos de caldura si culorile se disipa in mare parte.Din pacate am uitat camera acasa asa ca nu va pot arata decat rezultatul unei zile intregi de munca(foarte placuta de altfel) pentru ca i-mi plac iesirile in natura.
Prima mea"crema de noapte" preparata handmade,facuta pentru mine bineinteles, a fost un unguient facut din ulei de musetel si ceara de albine.Am folosit-o multa vreme,cu o culoare verde pal si un miros suav si delicat.....o incantare .
Dupa ce florile sunt uscate bine,o parte din ele le depozitez in saci de hartie,o parte le pun la macerat in ulei de masline,in loc caldut,timp de 3 saptamani.
Cercetari mai noi au dovedit ca florile de musetel sitate (date prin sita), din care se elimina coditele si receptaculul, sunt mai active decat florile intregi. Aceasta se datoreaza faptului ca celulele cu ulei volatil continand azulen sunt fixate numai pe aceste mici floricele, care se desprind de pe receptacul in timpul sitarii capitulului floral. De asemenea, continutul in flavone este mai ridicat in florile tubuloase decat in cele intregi.
Musetelul este un remediu excelent pentru arsuri, abcese, rani usoare de la nivelul pielii, ulceratii, eczeme sau furunculoze. Ca agent antialergic, el poate fi utilizat in eruptii cutanate de natura alergica fiind foarte eficient in tratarea urticariei. Uleiul de musetel isi dovedeste eficienta si in tratarea suferintelor celor mici, mai ales datorita unei toxicitati reduse ale acestui preparat
Are efecte antiseptice, bactericide, astringente,antiinfamatoare, este calmant si cicatrizant cutanat ,antialergic si antipruriginos (contra mancarimilor).
Produsele in care este incorporat uleiul de musetel sunt recomandate piele iritata, inflamata, sensibila,tenuri ridate,cu acnee, dermatite ,dermatoze, arsuri.
Pentru tenurile iritate, sensibile, congestionate sau cuperozice musetelul face adevarate minuni.
In sortimentele de sapun prezentate pana acum,uleiul de musetel se regaseste in sapunul cu galbenele si musetel.

14 mai 2011

Shea body cream


Pielea uscata in special va beneficia de acest rasfat pufos,dar si pielea normala sau mixta, cu o textura placuta la atingere, si care se topeste in palma in cateva secunde. Unturile pretioase (de shea, cocos si cacao aurie) au rol de hidratare a pielii, de lupta contra ridurilor, vindeca micile rani ale pielii.Cel mai placut pielii este sa aplicati untul de corp dupa baie, cand pielea este calduta si inca umeda, luand cu o spatula sau cu mana curata o cantitate mica, lasand-o sa se topeasca in palme, si masand usor pielea pana la absorbirea completa. Garantat pielea va simti senzatia de hidratare si se va bucura de parfumul discret al unturilor si uleiurilor din compozitie.

Ingrediente:unt de shea nerafinat,organic,unt de cacao nerafinat,unt de cocos,ulei de avocado presat la rece,ulei din samburi de struguri presat la rece,ulei de migdale presat la rece,vitamina E,vitamina A,ulei esential de lavanda,melisa si eucalipt.
Are o textura pufoasa,aerata.

Untul de shea , supranumit si "aurul femeilor", este bogat in vitamina A si E, si protejeaza pielea in conditiile vremii neprielnice sau soarelui puternic, elimina iritatiile superficiale,este un excelent adjuvant in tratarea pielii uscate, a dermatitelor, dermatozelor, eczemelor, eritemelor si arsurilor solare superficiale ,are factor natural UV.
Untul de cacao este un unt usor absorbit de piele, are efecte anti-oxidante, in componenta sa gasindu-se acizi grasi, acizi stearic, oleic, palmitic, linoleic, omega 6, omega 9. Ajuta la mentinerea ph-ului optim al pielii, o hraneste si hidrateaza, conferindu-i suplete si elasticitate. Untul de cacao combate ridurile si regenereaza pielea, efectele sale fiind vizibile dupa numai cateva zile, cand pielea devine mai catifelata si mai elastica. Untul de cacao este benefic tuturor tipurilor de piele, dar in special pielii mature, imbatranite si uscate.Contine factor natural de protectie UV.
Untul de cocos datorita structurii moleculare speciale,este absorbit rapid de piele, lasand-o moale, catifelata si radioasa. Pentru cei care au pielea uscata, aspra sau ridata, untul de cocos este o solutie foarte buna si poate fi folosit de la calcaie pana la scalp, ofera hidratare de durata si uniformizeaza structura pielii.
Uleiul de avocado are excelente proprietati de hidratare pentru piele, se absoarbe foarte usor, este bogat in vitaminele A, B si E si este noncomedogenic.
Uleiul de migdale dulci este un ulei non gras, este absorbit cu usurinta si ingrijeste foarte bine datorita calitatilor emoliente si calmante. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, este adjuvant in caz de iritatii sau inflamatii, previne imbatranirea pielii si atenueaza ridurile, este excelent pentru pielea crapata si uscata
Uleiul de samburi de struguri este cel mai important ulei cu rol antioxidant, mentine elasticitatea pielii si a vaselor de sange, este usor absorbit, este bogat in minerale (zinc, cupru, seleniu) si vitamine (C, E si F) dar cel mai important este continutul de procianidine, un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit. E si de 20 de ori mai puternic decat vit. C.
Vitamina E este folosita nu numai ca antioxidant pentru conservarea produsului ci si datorita proprietatilor ei hidratante si anti-imbatranire.

Produsul este valabil 6 luni de la data manufacturarii daca este mentinut la temperatura camerei (va fi manufacturat a doua zi dupa plasarea comenzii, in limita stocului de materie prima, pentru a va oferi un produs proaspat facut). Pentru prelungirea termenului de valabilitate se recomanda pastrarea acestuia in frigider. A se feri de surse de caldura! Produsul nu contine conservanti sau stabilizatori artificiali.
Produsul este disponibil la vanzare incepand de luni 16 mai.
In schimb il veti gasi la targul Fair Trade tinut pe data de 14-15 mai pe strada Lapusneanu,targ la care o sa particip si eu in calitate de expozant.

11 mai 2011

Targ Fair Trade 14-15 Mai pe Lapusneanu.


In perioada 14-15 Mai,pe Lapusneanu,vechiul loc de promenada al Iasului,va invit la Targul Fair Trade,organizat de asociatia Mai Bine.Programul targului este in ambele zile de la ora 11 la ora 20.
Pe langa produsele pe care le stiti deja,ca si noutate ,o sa am si unturi de corp cu muuuuult unt de shea.
Va astept cu mare drag.

9 mai 2011

Stevia Rebaudiana,indulcitorul 100% natural cu 0 calorii

In curand vine vremea cireselor.E aproape jumatatea lunii mai.Dulci,zemoase ,aromate,nu cred ca exista cineva caruia sa nu ii placa ciresele.Singurul lor mare dezavantaj este ca se pot consuma doar in sezon.Pentru a ma bucura si in alte perioade ale anului de aceste delicioase fructe i-mi prepar in fiecare an compoturi,din mai toate fructele de sezon,primul pe lista fiind compotul de cirese.Zaharul a constituit multa vreme o mare problema in prepararea lor,pentru ca stim cu totii ce ravagii face in organism.
Asta pana cand am descoperit stevia ca si indulcitor.Este absolut natural,nu are reactii adverse la folosirea pe termen lung.In compoturi si ceaiuri este indulcitorul ideal.

Originara din regiunile subtropicale si tropicale ale Americii de Sud, Stevia a fost descrisa prima data de catre dr. Moises Santiago Bertoni, director al Colegiului de Agricultura din Asuncion, Paraguai, in sec. al XIX-lea. Cu toate acestea, Stevia se pare ca era utilizata pentru proprietatile ei, cu mult timp inainte de descoperirea lui Bertoni, de catre indienii Guarani care o numeau kaa he-he, in traducere - iarba cea dulce. Acestia utilizau frunzele de Stevie pentru a-si indulci bautura traditionala, yerba mate, un ceai de plante precum si diferite potiuni medicinale pe care vracii tribului le preparau pentru a trata diverse boli

In ultimele doua decenii, stevia dulce este utilizata pe scara larga ca indulcitor alimentar in Brazilia si Japonia.
Cel mai mare consumator pe plan mondial al îndulcitorilor din Stevia rebaudiana este Japonia,unde din 1970 au fost interzişi îndulcitorii de sinteză şi se foloseşte doar steviozidă care este folosita in locul zahărului tos, în murături, produse marinate pentru întărirea gustului de sărat şi ca aromatizant în produse de patiserie, cofetărie, în industria băuturilor, etc. Interes mare pentru această plantă manifestă Statele Unite ale Americii. În 1991 s-a înfiinţat Comitetul Stevia, care funcţionează sub îndrumarea Asociaţiei Americane de Produse Vegetale. În Comunitatea Europeană părerile sînt divergente privitor la folosirea Steviei Rebaudiana în cantitate mare. În unele ţări (Coreea de Sud, China, Taiwan, Malaezia), extractele din Stevia Rebaudiana sînt aprobate ca aditivi naturali alimentari de către Ministerele de Sănătate Publica.


Pe lîngă calitatea de îndulcitor fără calorii, steviozida extrasa din planta Stevia Rebaudiana si care este de 200-300 de ori mai dulce decat zaharul,are o serie de acţiuni pozitive asupra sănătăţii oamenilor:
-Nu are efecte secundare nici macar la utilizarea pe termen lung.
-Nu da dependenta.
-Este 100% solubila in lichide: apa, ceai, sucuri, lapte, etc.
-Are actiune antihiperglicemica, insulinotropica si glucagonostatica – la cei ce sufera de diabet zaharat, mai ales in diabetul zaharat de tip II.
Stimuleaza secretia de insulina prin actiune directa pe celulele beta-pancreatice .
-Creste nivelul energetic al organismului si stimuleaza activitatea cerebrala.
-Actiune hipotensiva la persoanele cu hipertensiune arteriala, fara a afecta in vreun fel persoanele cu tensiune normala (actioneaza ca antagonist de ion de calciu),
-Prezinta actiune antibacteriana – inhiba cresterea si reproducerea bacteriilor si a altor agenti patogeni in organism
-Consumul curent de steviozida scade incidenta cazurilor de raceala si gripa.
-Previne aparitia cariilor dentare – poate fi folosita ca apa de gura, la fabricarea pastelor de dinti si a gumei de mestecat.
-Nu fermenteaza, spre deosebire de zahar.
-Constituie alegerea perfecta pentru bolnavii cu candidoza localizata mai ales la nivelul tubului digestiv, cu enterocolite de fermentatie, etc. pentru care zaharul si chiar mierea sunt contraindicate.
-Constituie alegerea perfecta pentru persoanele ce sufera de obezitate sau care vor sa-si mentina greutatea in limite normale deoarece aduce 0 calorii in organism, stimuleaza normalizarea greutatii prin scaderea “poftei de dulce” deoarece are o dubla actiune :pe de o parte direct pe centrul foamei si satietatii din hipotalamus, pe de alta parte pe terminatiile nervoase gastrice, dand senzatia de satietate gastrica , la administrarea cu 20 de minute inainte de masa
-S-a constatat că are şi acţiunea de a diminua dorinţa de a fuma şi de a consuma alcool la persoanele dependente de acestea.
- Este o alternativă de îndulcitor la persoanele bolnave de fenilcetonurie, care nu au voie să consume nici o formă de îndulcitori de tipul aspartamului, întrucît acesta este format din doi aminoacizi (fenilalanină şi acid aspartic), neputînd metaboliza fenilalanina
-S-a dovedit ştiinţific că, în timpul încălzirii la 100°C nu-şi modifică compoziţia chimică, ceea ce înseamnă că poate fi supusă prelucrării termice, în procesul de pregătire a mîncărurilor.
Steviozida este extractul cel mai pur al plantei, sub forma unui praf albicios, cu un efect de indulcire atat de puternic, incat pus pe limba, da mai intai senzatia de amar. Un varf de cutit din aceasta pulbere are un efect de indulcire mai puternic decat doua lingurite de zahar. Atentie insa, gustul dulce al steviozidei este un pic diferit de cel al zaharului,aduce foarte mult cu gustul lemnului dulce. Toate studiile de toxicologie facute pana in prezent nu au aratat existenta vreunei reactii adverse la administrarea, chiar si pe termene lungi, a extractelor de stevie dulce. De asemenea, nu a fost consemnata pana acum, printre zecile de milioane de consumatori de Stevia Rebaudiana,existenta vreunei reactii alergice la acest produs.
Steviozida eu o cumpar din magazinele naturiste.
Sub forma de pulbere un flacon de 50 de grame produs de Vitalia K costa in jur de 45 de lei ,este si forma cea mai concentrata.Se gaseste si sub forma lichida,pretul unui flacon fiind in jur de 8 lei.

5 mai 2011

Săptămâna Fair Trade / 9-15 mai 2011, Iaşi



La inițiativa The World Fair Trade Organization, în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna mai, se sărbătorește Ziua Internațională Fair Trade, anul acesta ea fiind pe 8 mai. Ziua Mondiala Fair Trade se bucură la nivel global de sprijinul a mii de cetăţeni, producători şi consumatori, organizaţii fair trade, autorităţi locale și are rolul de a reflecta importanța și beneficiile comerțului echitabil.

Ce este Fair Trade?
Fair Trade este o miscare sociala ce isi propune sa ajute micii producatori din tarile in curs de dezvoltare pentru asigurarea unui trai de viata decent. Miscarea, transformata in ultimii ani intr-un sistem alternativ de comert, pledeaza pentru plata unui pret corect pentru micii producatori
In Romania, desi produsele marcate Fair Trade sunt rare, avem posibilitatea de a contribui la dezvoltarea comertului echitabil mai ales prin consumul produselor locale, ecologice, sustenabile, cumparate direct de la producator.

Asociația Mai Bine susține acest concept, dedicându-i o întreagă săptămână de activități sub umbrela unui eveniment unic în România – Săptămâna Fair Trade. În acest an va avea loc la Iași cea de-a treia ediție a Săptămânii Fair Trade, în perioada 9-15 mai 2011. Scopul său este informarea publicului ieșean cu privire la principiile Comerţului Echitabil şi încurajarea consumului sustenabil şi local, cu respect faţă de mediu şi faţă de oameni

In data de 14-15 mai pe strada Lapusneanu ai ocazia să susții meșteri autohtoni și artiști handmade la Târgul Fair Trade ,unde ma veti gasi si pe mine.
Sprijina comertul local si impicit dezvoltarea comunitatii in care traiesti.
Alatura-te conceptului Fair Trade.

4 mai 2011

Unt de Shea. Sau unt de Karite. Sau Mangifolia.Sau Vitellaria

O varianta prescurtata a articolului o veti gasi  in Ziarul de Iasi publicat sambata 07 mai.

Este cunoscut sub mai multe denumiri: unt de Shea, unt de Karite, Mangifolia sau Vitellaria.
Prima oara cand am auzit de untul de shea a fost acum ceva timp, in timp ce cautam remedii naturiste pentru pielea mea excesiv de uscata.

Ce este untul de Shea?

Untul de Shea este obţinut din fructele arborelui Karite din savanele semiaride nord-africane

Este denumit "copacul sacru" sau "copacul vietii" pentru ca este recunoscut la nivel mondial ca un produs destinat hranirii si protejarii pielii. Tot procesul de culegere si prelucrare este realizat manual de femeile africane, fiind astfel considerat si una din principalele surse de venit pentru acestea.
Beneficiile untului de shea sunt cunoscute şi folosite de mii de ani de vracii africani, atrăgând atenţia producătorilor de cosmetice şi săpunuri din întreaga lume. Datorită formulei sale de catifelare, antiuscare şi de protejare a pielii, untul de Shea a intrat în topul celor mai bine vândute şi mai recomandate produse pentru îngrijire corporală.

In forma sa pura si nerafinata untul de shea are niste proprietati aproape miraculoase: o cantitate foarte mare de vitamine A, E si F naturale si o structura unica a acizilor grasi. Din acest motiv untul de shea are efect nu numai pentru pielea uscata sau imbatranita, ci si pentru cei cu psoriazis, dermatite, eczeme si acnee.

Untul de shea poate fi un remediu eficient pentru multe probleme ale pielii, de la simpla deshidratare a epidermei pana la remedierea unor afectiuni dermatologice, beneficii demonstrate clinic. Astfel, puteti aplica untul de shea daca suferiti de una dintre urmatoarele dezechilibre: pielea uscata a fetei, corpului sau a scalpului, eruptii cutanate, arsuri solare minore, descuamarea pielii, pete şi riduri, mâncărimi ale pielii ce duc la uscarea acesteia. Poate inlocui cu succes crema de ras antiiritatii pentru barbati sau poate fi aplicat pentru prevenirea vergeturilor din timpul sarcinii. Are rol de grabire a estomparii semnelor vizibile ale cicatricilor si grabeste vindecarea eczemelor superficiale. Prin aplicare constanta, ajuta la restabilirea elasticitatii pielii si redobandirii tonusului acesteia, fiind un remediu antiaging extrem de eficient. Si nu va faceti griji, este absorbit rapid de catre piele si nu lasa reziduuri grase la suprafata acesteia.
Fiind si un bun antiinflamator, este util in tratarea durerilor reumatice. Ultimele studii de specialitate au dovedit eficienta untului de Shea si in calmarea umflaturilor datorate artritei, in relaxarea muschilor anchilozati.
Untul de shea are un nivel ridicat de acid cinamic, un ecran natural de protectie solara(factor de protectie 6), fiind indicat pentru aplicarea in timpul expunerilor la soare.
Produsele realizate din unt de shea sunt extrem de hidratante şi fac minuni pentru pielea expusa zilnic factorilor nocivi ai mediului inconjurator.
Chiar daca este vorba despre pielea uscata a mainilor degradate de actiunea nociva a detergentilor sau tocmai ati suferit o arsura solara, untul de shea este un remediu extrem de eficient
Acest unt a intrat de multa vreme in atentia producatorilor de cosmetice destinate ingrijirii pielii viitoarelor mamici, fiiind un aliat pretios si in recuperarea elasticitatii si tonusului pielii dupa nastere.
În stare pură, untul de shea are un miros specific si neobisnuit ,destul de puternic, însă acesta dispare treptat pe măsură ce este absorbit în piele.
Nerafinat untul de Shea are mici variaţii de culoare variind de la fildeş la bej deschis, durata de viaţă variază de la un an la peste trei ani.
Acesta se va absorbi in piele prin masaj mai indelungat pentru a nu lasa urme grase. Este cel mai eficient atunci când este aplicat în stare pură, nerafinat si lasa o piele piele moale si fina.
Ca sa intelegem mecanismul dupa care functioneaza acest unt absolut minunat,sa luam pe rand caracteristicile principalelor componente active:
Vitamina A : este cea mai importanta in activitatea celulelor pielii, fiind un antioxidant puternic care neutralizeaza elementele nocive pentru piele si mentine un aspect tanar al acesteia.
Vitamina E : este de asemenea un antioxidant pentru piele, pe care o protejeaza de radiatiile ultraviolete si de radicalii liberi ce ne imbatranesc pielea .In acelasi timp, vitamina E regleaza cantitatea de vitamina A din organism. Atat vitamina A cat si E au efect de reparare a problemelor pielii.
Vitamina F : actioneaza ca un revitalizator al pielii, refacand pielea uscata si prevenind ca aceasta sa se usuce si descuameze.
Fitosterolii (acizi grasi esentiali, de care pielea are nevoie pentru a se reface): sunt echivalentul vegetal al steroizilor. Intaresc sistemul de aparare pielii impotriva iritatiilor cauzate de un invelis acid protector deteriorat si pierderilor excesive de apa prin piele.
Triterpenoidele : lipide utilizate sub diferite forme in cosmetice, cu rol de hranire a pielii, protejeaza, ca si fitosterolii, impotriva alergiilor pielii.
Acid fenolic : ofera protectie celulara.
Acidul cinamic ofera un filtru UV natural.

Studiile mai recente au descoperit ca untul de shea are beneficii majore in tartamentul parului si este folosit in balsamuri , sampoane sau masti pentru ingrijirea si intretinerea sanatatii parului.
In ceea ce priveste psoriazisul, acesta e o afectiune a pielii de care sufera un numar foarte mare de persoane, cu cauze necunoscute si aparent fara tratament eficient.
Un raport al ministerului sanatatii din Franta prezinta un studiu realizat de un grup de dermatologi pe un grup de 35 de persoane diagnosticate cu psoriazis. Timp de 5 luni, cei 35 de pacienti au folosit unt de shea, iar la sfarsit majoritatea au prezentat imbunatatiri majore, numai la cativa efectele fiind mai mici, dar totusi vizibile.
Daca se foloseste unt de shea, este recomandat cel nerafinat, care are toate proprietatile intacte. Multa atentie: o crema cu unt de shea nu este acelasi lucru cu untul de shea pur! untul de shea pur nu contine nici un alt ingredient in afara de el insusi.
Untul de shea pur poate fi combinat cu diverse uleiuri sau unturi naturale (uleiuri esentiale, unt de cacao,ulei de migdale dulci, etc), acestea nu ii altereaza proprietatile ci scad numai concentratia untului de shea per produs; acesta nu este neaparat un lucru rau, deoarece aceste unturi si uleiuri isi aduc si ele aportul la crearea unui produs mai complex cu si mai multe intrebuintari.

In curand(inca nu am gasit o sursa pentru recipiente)o sa fie la vanzare unturi de corp si crème pentru ten pe baza de unt de shea(sper la urmatorul targ).
Cine doreste unt de shea pur,nerafinat, presat la rece ma poate contacta pe adresa de e-mail.

2 mai 2011

Sapun natural handmade cu catina


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de catina,ulei de galbenele,apa distilata,ulei esential de patchouli si roinita.

Este al treilea sortiment realizat cu ulei de catina.Pentru cei care nu agreeaza laptele de capra sau sucul de morcov(celelalte sortimente sunt cu catina si lapte de capra si cu catina si suc de morcov)am realizat un sapun fara aceste ingrediente.
Pentru a completa calitatile minunate ale uleiului de catina am adaugat ulei de galbenele.
Este destinat pielii normale si uscate,cu efect de hranire,vitaminizare,ameliorarea diverselor probleme ale pielii.
Despre calitatile minunate ale uleiului de catina am mai scris.Cine doreste sa revada articolul il va gasi aici

Este disponibil in gramaje de la 75 la 100 de grame.
Pretul pentru 100 de grame este de 10 lei.