Totalul afișărilor de pagină

3 noiembrie 2011

Basilicum-Apa florala de busuioc

Busuiocul este mai putin cunoscut la noi si pe nedrept subestimat ca si planta folosita pentru ingrijirea pielii.Insa o data folosit,busuiocul devine clar preferat inaintrea multor plante folosite traditional in intretinerea pielii.Aplicat pe piele prima senzatie este de incalzire si apoi de racorie.
Hidrolatul de busuioc sau apa de busuioc se obtine prin procesul de distilare cu vapori a plantei proaspete .In urma distilarii se obţin două produse: uleiul esenţial si apa florala. Principiul distilării cu vapori este simplu: vaporii de apă obtinuţi prin fierberea plantelor se încarcă cu substanţele plantelor respective după care se transformă în hidrolat (apa de plante)prin condensare. Substanţele care nu sunt solubile în apa se separă şi formează uleiul esenţial. Apa rezultată este un hidrolat şi conţine în medie 2-3% micro molecule de uleiuri esenţiale.
Apa florala se poate folosi ca si tonic,sau pentru umezirea pielii inainte aplicarii cremelor grase ce nu contin apa.

Recipientul contine hidrolat din flori de busuioc si glicerina vegetala.
Are o aroma suava si delicata de busuioc.
Cum se foloseste:se vaporizeaza pe fata dupa demachiere, apoi se aplica o crema sau un ulei hidratant.

Este un excelent tonic care improspateaza si lumineaza tenul. Este recomandata in special pentru tenul acneic, dar poate fi folosita pentru toate tipurile de ten.
Apa florala de busuioc poate fi folosita ca si tonic facial deoarece matifiaza tenul gras sau mixt, hidrateaza si reda stralucirea tenului tern.
Este antibacteriana, antiinflamatoare,antifungica și stimulează circulația periferică.
Apa de busuioc contine compusi antibacterieni foarte puternici.Atat de puternici incat sunt efecienti si impotriva bacteriei Propionibacterium acnes ,bacterie ce cauzeaza acneea.Si nu numai ca distruge bacteriile ci vindeca si leziunile ramase dupa acnee.
Impreuna cu sapunul Earth-cu argila si carbune medicinal,ca si agent de curatare si crema Raw Skin Care,formeaza un trio de succes in tratarea tenului afectat de acnee.
Se recomanda pastrarea in loc intunecos,recomandat la frigider.
Este valabila 6 luni.Este edtie limitata pentru ca se obtine doar din flori de busuioc proaspete.
Recipientul contine 50 de ml si costa 15 lei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu