Totalul afișărilor de pagină

12 aprilie 2011

Henna,colorant natural pentru par

Prima data mi-am vopsit parul cu henna acum 4 luni.Fiindca mi-a placut foarte foarte tare,am dorit sa repet experienta .Nu am mai avut henna calitate body art ci henna obisnuita luata dintr-un magazin naturist din Iasi.


Pe cutie scrie continutul:Lawsonia inermis(henna) 55 gr,Embilica oficinalis(amla)10 g,Centella asiatica 0,5 g,Terminalia chebula 10 g,Eclipta alba 10 g,Acacia concinna 0,8g.
Avand in vedere ca henna era in proportie de 55% ma asteptam sa iasa culoarea mai putin intensa si asa a si fost,dar recomand aceasta marca ,mi-a placut destul de mult,este si foarte ieftina,100 de grame costa 10 lei.
Dar sa va spun cum s-a comportat parul in aceste 4 luni.
Primele saptamani avea o stralucire ca de matase insa treptat,dupa cateva spalari parul a revenit la starea de dinainte.Putin mai aspru la inceput,la fel dupa cateva spalari,stralucirea de dupa vopsire a cam disparut dar nu a devenit tern,ci obisnuit.Culoarea este permanenta(vad asta dupa firele albe)se duce putin la fiecare spalare insa dupa 4 luni,era inca in proportie de 50-60% din culoarea initiala.Desi nu am probleme in privinta caderii parului,pot spune ca dupa vopsirea cu henna nu mi-a mai cazut absolut deloc,matreata a disparut si ea.
Parul parca mi-a crescut mai repede decat de obicei,varfurile despicate s-au redus foarte mult(poate din aceasta cauza am avut senzatia ca mi-a crescut mai repede),e suplu si matasos.
Ca si tips, in pasta de henna, inainte de a fi aplicata pe par,se adauga 3-4 lingurite de zahar pudra si se amesteca foarte bine,in acest fel i se modifica textura,nu mai e ca un zat de cafea care se imprastie peste tot, ci adera foarte bine la firul de par,zaharul nemodificand cu nimic calitatile plantei.
Pasta am facut-o cu zeama de lamaie si bors,nu cu apa.Am lasat-o 24 de ore sa se elibereze colorantul la o temperatura de aproximativ 25 de grade,dupa 24 de ore am adaugat ulei esential de tea tree,cam 50 de picaturi la 100 grame de henna,am lasat-o din nou 4 ore sa-si faca efectul terpenele din uleiul esential.In tot acest timp a stat intr-un recipient inchis ermetic,in contact cu aerul moleculele de colorant oxideaza si nu se mai leaga de cheratina din par.
Inainte de a-mi pune pasta rezultata in cap,am adaugat cativa ml de ulei de migdale .

Am stat cu ea in par 10 ore,la fel ca prima data ,nu stiu daca e necesar tot acest timp,dar minim 4 ore e obligatoriu altfel nu merita sacrificiul.
Au trecut usor cele 10 ore pentru ca m-am vopsit seara si am dormit cu pasta de henna in cap(destul de incomod de altfel,dar baba sufera la frumusete).
Iata rezultatul

Si aici o imagine cum se vede la umbra
Rezultatul este spectaculos,cred ca nici cel mai sofisticat tratament la un salon de cosmetica nu ar fi reusit sa il faca sa arate asa.La umbra nu este foarte vizibila nuanta,ca si cum te-ai fi vopsit cu un nuantator,insa in soare,capata o nuanta fabuloasa.
Pentru par cu un procent mai mare( nu foarte mare insa)de fire albe,pare vopsit in suvite aramii,firele albe se coloreaza intr-un rosu caramiziu.
Concluzia:chiar merita,cred ca o sa ma vopsesc cu henna foarte mult timp de acum incolo.

28 de comentarii:

  1. Ma bucur mult ca ai impartasit cu noi aceasta experienta. Eu m-am vopsit cu Henna de cateva ori in trecut, insa nu-mi mai amintesc prea bine cum a iesit.

    Cum parul meu e destul de fragil si nu vreau sa mai folosesc vopsele pline de chimicale, am cumparat din nou o cutie recent. Nu mai stiu ce scria la compozitie, dar cred ca era 100% henna.

    Problema e ca n-am reusit nicicum sa o transform in pasta. Am amestecat-o cu apa calduta si ulei de masline. Chiar am mai adaugat ulei in plus, dar tot nu devenea cremoasa. M-am incapatanat totusi sa o pun pe par si am facut mizerie in toata baia. Nu se lipea deloc in par. Era foarte groasa si efectiv nu se lipea deloc, ci cadea pe podea. M-am enervat cumplit si am aruncat-o la gunoi. Stiu ca si in trecut am avut probleme cu aplicarea, dar parca nu a fost chiar asa groasa si nisipoasa. Nu stiu ce sa fac... Acum vazand fotografiile tale, tare as vrea sa mai incerc, dar nu as vrea sa repet experienta neplacuta de data trecuta. Ai vreun sfat pt. mine?

    Mersi

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca avea o textura nisipoasa,poate chiar avea nisip in compozitie,sunt importatori care din dorinta de castig,pulberea nefiind foarte grea,o amesteca cu nisip foarte fin,pentru a -i spori greutatea.Se face un asa numit test al degetului:cand desfaci punguta cu planta pulbere,pui degetul in ea,daca se lipeste de deget,este planta pulbere,daca nu se lipeste sau se lipeste foarte putin,este amestecata cu nisip.
    Eu am folosit marca a carei fotografie am postat-o,se numeste Heena Ayurmed si cel putin in Iasi se gaseste la aproape toate magazinele naturiste si costa 10-11 lei ,nu stiu din ce oras esti tu.Alte marci nu am testat de la noi(doar din afara).
    Ca si tehnica de obtinere a unei paste aplicabile pe par ar fi de urmatorii pasi:
    1.amesteci henna cu zeama de lamaie(in nici un caz cu apa ) pana la consistenta unui piure,pentru 100 de grame ai nevoie de vre-o 3 lamai.O lasi 24 de ore inchisa ermetic undeva mai la caldura.
    2.Dupa 24 de ore,zeama de lamaie se absoarbe si pasta devine mai tare,adaugi din nou ceva acid,bors de casa sau vin pana are o consistenta cremoasa,nici prea tare,nici sa curga.
    3.Adaugi ulei esential de tea tree cam 30-40 de picaturi la 100 gr pulbere,mai astepti vre-o 3-4 ore sa-si faca efectul adica terpenele din ulei sa elibereze colorantul.
    4.Abia acum se adauga uleiul de masline sau alt ulei la alegere,cam o lingurita la 100 gr pulbere.Mai poti adauga 2 gelbenusuri de ou(emulsioneaza amestecul).
    5.Cel mai important,ca pasta sa nu curga si sa nu se imprastie peste tot,adaugi vre-o 3-4 lingurite de zahar pudra in compozitie,nu stiu care e magia insa pasta devine extrem de aderenta pe par si nu mai curge.Spre exemplu,acum la ultima vopsire nu mi-am aplicat-o singura,m-a ajutat cineva insa nu a cazut pe jos nici macar un strop.
    Apoi aplici pasta pe par.
    Sper sa i-ti fie de folos informatiile pe care ti le-am dat

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!
    Ti-a iesit o nuanta superba, si eu stau prin Iasi insa am cautat aceasta Heena Ayurmed de am innebunit pe la plafare si chiar nu am gasit decat Sonia care nu prinde.Imi poti zice exact de la ce plafar ai luat?Multumesc anticipat.Au doar nuanta de roscat?eu as dori negru...astept un raspuns la adresa ciulin.paulina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! Ce fel de culoare aveai inainte sa te faci cu henna? Saten deschis sau inchis? Eu il am saten deschis, si imi e frica sa nu se faca prea roscat;)) eu una vreau doar sa ii dau parului o nuanta subtila de roscat, nu sa il fac morcov. imi place foarte mult culoarea care ti-a iesit in poza, insa cred k parul meu e prea deschis ca sa iasa asa, am si suvite blondute, naturale, pentru ca parul meu se deschide de la soare. in orice caz, daca se intampla asta, culoarea se mai duce? mai revine vreodata la culoarea initiala sau va trebui sa ma vopsesc mereu ca sa nu se vada urat radacinile?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Andreea,
    Culoarea naturala a parului este saten mediu spre inchis.Nuanta din imagine este luata la soare,la umbra culoarea naturala e doar putin modificata,spre aramiu cupru.Incet ,incet culoarea se mai estompeaza insa de dus nu se duce de tot.Pentru parul meu saten,nu se vad diferente mari de culoare intre radacinile crescute si restul parului.In orice caz,fiecare tip de par reactioneaza diferit,trebuie sa incerci mai intai doar pe o suvita sa vezi ce nuanta iti da,e cel mai sigur mod de a vedea daca iti place sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  6. dar buclele? ti l-ai pus tu pe bigudiuri sau esti facuta permanent?

    RăspundețiȘtergere
  7. Parul meu e putin ondulat si da,il mai pun din cand in cand pe bigudiuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut...de la ce plafar din Iasi ai cumparat aceasta marca de henna?

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna,
    Am luat-o de la magazinul Plafar de la Iulius Mall,parter.Asta se intampla prin martie,sper sa mai aiba.

    RăspundețiȘtergere
  10. am gasit tot acolo...multumesc frumoas

    RăspundețiȘtergere
  11. interesant, merita de incercat!!! dar am dubii in privinta firelor albe, le acopera ca vopseaua din comert sau nu? si daca nu am ulei esential de tea tree pot folosi altul?(brad, eucalipt, lavanda, melisa).Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  12. Firele albe devin rosii.Colorantul din henna are culoarea rosu-portocaliu.Nu acopera firul de par ci patrunde in el si se combina cu pigmentul natural al parului.Cum firele albe sunt lipsite de pigment,ele raman rosii.
    Dintre cele enumerate uleiul de lavanda are cantitate suficienta de terpene,apropiata de uleiul de tea tree.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Lavandine,

    Henna din Pakistan pe care o comercializezi tu este mai puternica decat Heena Ayurmed? Se obtine o culoare mai intensa cu ea? Este "mai rosie" cumva?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna,
    Heena Ayurmed contine doar 55% henna,restul este un amestec de alte plante pentru ingrijirea parului.Henna pe care o am eu este 100% henna pura,Lawsonia inermis.Culoarea obtinuta este cu siguranta mult mai intensa daca se respecta pasii de preparare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult pt raspuns!

    De-abia astept sa incerc si cu aceasta henna, voi urma intocmai pasii descrisi de d-voastra.

    O zi buna!

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna. Imi place foarte mult cum henna imi face parul. Problema e ca imi doresc un negru intens,dar nu-mi pot procura separat henna si indigo,am doar deja amestecata.
    Cum ma sfatuiesti s-o prepar?

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna.Un negru intens se poate obtine prin vopsire cu indigo,dupa vopsirea cu henna,in amestec intotdeauna o sa dea nuante de castaniu,mai deschis sau mai inchis in functie de proportia henna-indigo.
    Se vopseste parul cu henna,se spala si imediat se aplica indigo.Indigo simplu e mai greu de gasit insa nu imposibil,daca o sa gasesti,merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai tocmai asta e problema si de aceea te-am intrebat: fiindca nu am de unde procura. Mersi.
    Ralu

    RăspundețiȘtergere
  19. Sincer nu stiu de unde il poti lua,daca o sa aflu,o sa iti dau de stire.

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna seara,
    vrea sa ma impartasesc cu experienta mea de prima oara de folosire cu henna. Mi-am vopsit azi parul cu henna maro, de origine indiana. Am preparat-o in felul urmator: am amestcat pulberea cu bors acru si am lasat-o pentru 24 ore. Inainte da a o aplica am adaugat cateva picaturi de ulei de tea tree. Capetele parului le-am protejat cu ulei de ricin. Am aplicat-o pe par curat si uscat. Dupa ce am spalat-o, am clatit cu apa cu otet. Dupa ce s-a uscat parul am constat ca radacinile nu s-au vopsit. De ce oare? Ce nu am facut corect? Poate imi dati un sfat, cum sa procedez pe viitor. Nu vreau sa refuz, am sa mai incerc, am parul fin si vreau sa-l intaresc un pic.Unicul lucru care m-a pus in garda este ca, valabiltatea hennei este pana in decembrie curent..... Sa aiba cumva urmari asta? Oricum este valabila.
    Va multumesc anticipat.
    P.S. Imi place foarte mult blogul Dvs. este foarte util si eficient.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna seara,
    Depinde foarte mult ce fel de henna ati folosit.Daca era henna,,maro``poate nu era hena ci alte pulberi colorante pentru par care nu au asa putere mare de colorare.Henna ar fi trebuit sa prinda,inclusiv la radacini.Si nu e nevoie s protejati varfurile,henna daca este 100% henna naturala nu ar trebui sa va faca nici un rau.Din contra,uleiul de ricin ar fi putut impiedica patrunderea colorantului din henna in firul de par.
    Henna cu cat este mai proaspata cu atat puterea de colorare este mai mare,poate fi si asta un motiv pentru care nu a vopsit suficient de bine.
    Incercati sa va vopsiti din nou ,dar cu henna pura,din aceia rosie.Ca sa ii inchideti culoarea ii puteti adauga o proportie variabila de indigo,depinde cat de inchis vreti sa va iasa.
    Am testat mai multe tipuri de henna de-a lungul timpului.Henna din India are colorantul mai deschis decat cele din alte zone geografice de provenienta.Incercati un alt tip de henna,poate gasiti din Pakistan,aceast are puterea de colorare cea mai mare si rezista destul de bine in par.

    Multumesc mult si ma bucur ca va place blogul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna,

    Felicitari pentru blog,pentru ce impartasesti aici cu noi.Nuantele ce ti-au iesit sunt superbe.Am si eu o intrebare,eu am cumparat henna saten deschis de la Khadi ,am parul castaniu inchis ,dar cateva fire albe,si pe acestea vreau sa imi prinda mai mult culoarea...Ce ar trebui sa pun in pasta respectiva,ulei de tea tree ?nu as vrea sa imi inchida nuanta parului...cu doar sa coloreze firele albe.Multumesc in avans pentru raspuns :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Multumesc frumos!
      Nu stiu ce sa iti spun,eu am folosit henna pura,care da culoarea rosie.Henna saten probabil mai contine si alte plante si daca nu stiu ce plante sunt,nu am cum sa iti spun in ce fel sa o pregatesti.
      Uleiul de tea tree adaugat in pasta de henna pura intradevar ii inensifica si ii inchide putin nuanta rosie.
      Pigmentul din henna este transparent,firele albe se vor colora in rosu,cele saten vor capata o nuanta aramie.Dar repet,henna saten poate sa contina si altceva asa ca nu stiu ce putere de acoperire a firelor albe are.

      Ștergere
    2. Da,contine mai multe plante...
      Multumesc de raspuns,inca o data felicitari pentru blog si Sarbatori Frumoase!!!
      Adriana

      Ștergere
  23. Eu sunt vopsita roscat! Pot sa pun heena peste?este si heena roscat?cum se ia aceasta vopsea?
    Imi raspundeti va rog frumos?

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna Andreea,
    Cu henna 100 % pura nu o sa ai surprize,te poti vopsi peste,parul o sa iti iasa tot roscat(pigmentul este transparent).Procedeul de aplicare a hennei il gasesti in magazin la prezentarea pulberii de henna.O data aplicata culoarea este permanenta,ca si o vopsea chimica.Se mai duce cate putin la spalat insa cateva luni bune va ramane in par.Ce-i drept cele mai bune rezultate se obtin pe parul natural ,nevopsit insa o sa prinda si pe par vopsit.Daca la radacini este crescut,o sa fie diferente de culoare.

    RăspundețiȘtergere
  25. buna!!! Heena Ayurmed are mai multe nuante? pentru ca pe internet gasesc doar informatii ca ar da nuanta roscata...eu as dori sa ma vopsesc un saten inchis...culoarea mea naturala e un saten deschis spre blond...multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna...M-am vopsit acum o luna roscat.dupa o sapt parul deja nu mai arata asa bine...As vrea sa ma vopsesc cu henna.Intrebarea e daca o sa se prinda o nuanta mai deschisa de roscat tinand cont ca dja parul e o nuanta deschisa..Si de cata henna am nevoie la parul mai lung de umeri cu o schioapa...dar rar..? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere