Totalul afișărilor de pagină

18 aprilie 2011

Vopsitul oualor de Paste cu vopsea naturala

Vopsitul oualor de Paste e o traditie.De cand mi-am propus sa elimin chimicalele din viata mea,incerc sa gasesc alternative naturale la mai toate produsele pe care le folosesc zi de zi,incepand cu alimentele si pana la produsele de curatat si igienizat casa.
De cand ma stiu,vopsesc ouale de Paste in culoarea rosie,culoare obtinuta din cojile de ceapa rosie.Este extrem de simplu,culoarea este placuta si foarte intensa,poate nu atat de rosie ca si o vopsea chimica,insa foarte naturala,nu patrunde in ou si nu ne afecteaza cu nimic sanatatea.

Cojile de la un kilogram de ceapa rosie,se spala si se pun la fiert in 2 litri de apa.Dupa 15 minute se strecoara lichidul obtinut si se introduc ouale spalate si degresate in prealabil.Se lasa la fiert 7-8 minute,iar cand se racesc putin se ung putin cu ulei pentru luciu.
Culoarea albastra se obtine cu varza rosie,procedand exact la fel,iar culoarea galbena se obtine cu sofran.

3 comentarii:

  1. Ai dreptate, ies niste culori incredibil de frumoase. Eu folosesc frunzulite de toate formele pe care le asez frumusel pe oul alb , impachetez in ciorap subtire de matase pentru a fixa frunzulita si astfel colorate apoi prin vopseaua naturala vor iesi niste modele superbe cu frunze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa sti ca si eu folosesc frunzulite de obicei insa ouale pe care le-am prezentat le-am facut asa demonstrativ pentru ca sunt cam ocupata in aceasta perioada.Oricum ma bucur tare mult sa stiu ca si tu folosesti vopsele naturale pentru ouale de Paste(nici nu se putea altfel).

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte util articolul. Am scris şi eu unul despre trucurile pentru vopsirea perfectă a ouălor de Paşte. Poate e de folos: http://trucurifeminine.blogspot.ro/2016/04/trucuri-pentru-vopsirea-perfecta-oualor.html

    RăspundețiȘtergere