Totalul afișărilor de pagină

27 noiembrie 2011

Diva Spa-masca pentru ten cu argila verde si spirulina

Un ritual de frumusete nu este complet fara aplicarea unei masti purificatoare.Masca cu argila este poate cea mai apreciata datorita efectelor imediate,usurintei cu care se aplica si proprietatilor cu totul speciale.
In natura exista mai multe tipuri de argila,fiecare cu particularittile si benefciile ei.Dintre toate,argila verde are cea mai mare putere de absortie a toxinelor,metalelor grele,excesului de sebum si indepartare a impuritatilor.

Masca are in compozitie:argila verde uscata la soare,fulgi din tarate de ovaz macinati foarte fin,spirulina,alantoina,vitamina C pura,ulei esential de lavanda si geranium.

Argila este cel mai versatil,profund eficient,misterios,subapreciat si ieftin tratament natural disponibil.
Argila verde cunoscuta sub numele de illit este un mineral organic compus dintr-o serie de minerale ,oxizi si material descompus din alge marine si este extrasa din sudul Frantei unde se gasesc cele mai bogate cariere de illit.Conţine oxizi de minerale, cum ar fi magneziu, calciu, potasiu, dolomită, silican, mangan, fosfor, cupru şi seleniu.In plus contine o substanta numita montmorillonit, substanţă care absoarbe toxinele inclusiv metalele grele şi le elimina din organism.
Argila verde este venerata pentru capacitatea deosebita de dezintoxicare.Cum functioneaza : particulele de argila sunt incarcate cu o sarcina electrica pozitiva in timp ce toxinele si metalele grele sunt incarcate cu o sarcina electrica negativa.Practic toxinele sunt atrase ca un magnet si sunt astfel eliminate din piele si implicit din organism.Este atat de eficienta incat in 1986,dupa cumplitul accident nuclear de la Cernobal,guvernul sovietic a luat hotararea de a incorpora argila verde franceza in batoane de ciocolata si de a o distribui gratuit populatiei ca o masura urgenta si eficienta de dezintoxicare.
Aplicata pe piele sub forma de masca sau cataplasma,stimuleaza circulaţia sângelui şi limfei, elimina celulele moarte , absoarbe impurităţile şi grăsimile, reda tonusul tesuturilor conjunctive. Dupa indepartarea argilei,pielea se simte catifelata,neteda,proaspata,radianta.Argial verde echilibreaza PH-ul natural ,remineralizeaza si vindeca pielea.
Spirulina contine proteine ​​de inalta calitate si concentratii mari de vitamine ,minerale si antioxidanti, inclusiv vitaminele din complexul B şi aminoacizi esentiali.
Spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii,contine toti cei noua aminoacizi esentiali,acid gamma linolenic(GLA),un acid gras rar,ce reduce simptomele diferitelor afectiuni ale pielii:eczeme,dermatite,diverse alergii.Este bogata in complexul de vitamine B,magneziu si fier,atat de necesar in formarea globulelor rosii si care este indispensabil unui ten sanatos.Continutul in acizi nucleici(ADN si ARN)favorizeaza regenerarea celulara si intarzierea proceselor de imbatranire ale pielii.Are un efect de lifting asupra pielii,mentinand-o ferma si supla.Atenueaza petele si eruptiile alergice.Adaugata in masti faciale are un efect revigorant imediat.
Efectele calmante ale fainii de ovaz au fost descoperite acum mai bine de 4000 de ani.Desi functioneaza ca un emolient pentru pielea uscata,absoarbe excesul de sebum din pielea grasa.Este combinatia perfecta intre curatare,emoliere,hidratare calmare si protectie impotriva factorilor externi. Poate fi folosita si pentru pielea cea mai sensibila,echilibreaza si restabileste nivelul corespunzator al PH-ului la nivelul pielii.
Vitamina C este esentiala in sinteza colagenului,proteina ce da fermitate pieli.Este un antioxidant puternic,reduce daunele provocate de factorii externi,poluare,fumat.Are un efect iluminant asupra pielii ,uniformizeaza pigmentatia naturala,reduce melasma si da un aspect ,,glow``pielii.Este deseori folosita in produsele profesionale de albire a pielii.In stare naturala,vitamina C este foarte instabila,singura forma stabila fiind cea uscata,neprelucrata ,sub forma de pulbere.In continutul mastii este adaugata sub forma uscata,neprelucrata sub forma de pulbere cu o puritate de 99%,in procent de minim 3%,astfel ca in momentul in care adaugati lichidul,se dizolva devenind foarte eficienta.
Alantoina este o substanta de origine vegetala extrasa din frunzele si radacinile de tataneasa.Adăugată în masti si creme,regenereaza si revitalizeaza pielea, ajută la sinteza colagenului, accelerează vindecarea şi protejează pielea de factorii iritanți.

Masca se aplica dupa o exfoliere prealabila ,eventual o sauna faciala(baie de aburi)pentru ca pielea sa primeasca toate substantele nutritive continute.O lingurita de pulbere se amesteca cu putina apa plata sau sucuri de fructe,infuzii de plante sau cu galbenus de ou, sau suc de castraveti morcov etc,in functie de efectele dorite ,pana la cositenta unui iaurt si se aplica pe fata curata si uscata in prealabil.Pasta obtinuta este de un verde intens,de culoarea ierbii,datorita continutului mare de clorofila.Se lasa sa actioneze 20 de minute apoi se clateste cu apa calduta si se aplica o crema sau un ulei hidratant.

Recipientul,un borcanel elegant din sticla sub forma de amfora,are o capacitate de 110 ml si contine minim 60 de grame de produs,suficient pentru cel putin 10 aplicari.
Costa 17 lei si o gasiti in magazinul de pe Breslo.

3 comentarii:

  1. Eu am amestecat pulberea cu o capsuna si jumatate de castravete mixate... "Port" masca chiar in timp ce scriu si astept sa vad efectele asupra tenului meu cam obosit :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca te si vad,abia astept sa imi spui rezultatul.La mine are efect de improspatare instant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, aratam destul de amuzant, baietelul meu spunea ca-s extraterestra (din pricina culorii verzi) dar efectul a fost intr-adevar revigorant. Tenul se simte foarte catifelat si hidratat, nu imi dau seama de la ce exact, sa fie pulberea de plante?

    Multumesc pentru produsele minunate si pentru bonusurile consistente :). Ah, si apropo de formele mai elaborate versus cele tipice de sapun, si eu cred ca ideea de a le face mai deosebite e atit originala cit si atractiva. Cel putin pentru copii: al meu mi-a confiscat imediat sapunul cu fetita si bujor, sa-l foloseasca numai el :)

    RăspundețiȘtergere