Totalul afișărilor de pagină

6 ianuarie 2012

Fabricarea sapunului,o arta?

Cea mai veche atestare documentară despre fabricarea săpunului datează din anul 2800 î. Hr. Foarte multa vreme el a fost folosit pentru a curata lana bumbacul sau fibrele naturale inainte de teserea lor.Abia prin secolul II exista consemnari ca el a inceput sa fie folosit pentru curatirea corpului.Timp de secole nimic nu s-a schimbat,pana in ziua de azi sapunul este rezultatul amestecului dintre grasimi(uleiuri) si lesie(hidroxid de sodiu).
Ce s-au schimbat insa? formele, aromele, culorile.Si astfel fabricarea sapunului s-a transformat in arta.
Inca de la inceput am observat dorinta cumparatorilor pentru forme.Si cum de inimioare floricele si trandafirasi v-ati plictisit am hotarat sa achizitionez unele noi.
Nu am avut rabdare pana in momentul in care sapunurile sa poate fi puse in vanzare asa ca ard de nerabdare sa vi le arat,calde caldute,abia scoase din forme:
Si pentru copilasii care sunt mofturosi la baita:
Mini forme de 15-20 de grame pentru cei care vor sa testeze inainte de acumpara:
In afara de noile forme, ca si noutate este reteta de baza a sapunului putin modificata.Daca pana acum baza era formata din ulei de masline si cocos noile retete contin o proportie de pana la 25% unt de cacao,care da un plus de hidratare sapunului,un plus de duritate,sapunul consumandu-se mai greu si inevitabil un mare plus de calitate.
In imagini vedeti samponul solid cu lapte de capra,forme care vor fi in magazin incepand cu luna febroarie.Desigur ca formele pe care le stiti deja raman in continuare.

19 comentarii:

  1. vai ce frumoase sunt....pai nici nu-ti vine sa le folosesti...parca sunt niste sculpturi in os....superbe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Andreea.Pentru ca toata lumea cumpara sapunuri pentru dat cadou,m-am gandit sa fac si cateva mai deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt minunate,niste opere de arta,trebuie comandate in pereche,unul pt folosit,altul pentru pastrat si admirat!Trebuie facut un chestionar despre ce reteta de sapun sa intre in aceste forme:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Adriana,
    Intradevar,cu greu te poti hotara sa strici prin folosire frumusetea acestor forme insa destinatia lor este pana la urma pentru spalat.O sa incerc sa fac din toate sortimentele pentru a-si putea alege fiecare ce i se poriveste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt cu adevarat superbe, m-ai cucerit cu ele! Al doilea model e absolut fabulos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Anca,si mie imi place enorm de mult acel model.

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt minunate..nici pe ETSY nu am vazut ceva atit de frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si asta nu e tot,vor fi noi forme in perioada urmatoare.
    Multumesc mult de aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt foarte frumoase! Felicitari, imi plac foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Corina.O sa le poti testa in curand.

    RăspundețiȘtergere
  11. M-au inebunit formele aste ale dvs. Am si eu cateva ,dar nu ca ale dvs.Nu aveti si spre vanzare forme? Nu cred , dar nu va suparati ca am intrebat , minunate , sigur sunt din strainatate caci la noi nu se gaseste mai nimica.Felicitari (asta dorinta o am de la Mosul anu acesta ,, FORMEEEE,,sanatate. Amalia

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc!
    Da,sunt luate din afara.Stiu,va inteleg perfect,e frustrant ca de la noi din tara nu pot lua mare lucru,nici materie prima nici forme,am cautat si eu foarte mult timp forme mai deosebite,dupa cautari indelungate le-am gasit in sfarsit.Nu,nu am la vanzare din pacate.
    Sanatate si tie.Continua sa speri,cine stie,poate vei gasi la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sapunurile vor fi la acelasi pret ca si celelalte?

    RăspundețiȘtergere
  14. Dat fiind ca formele au foarte multe detalii,reteta acestor apunuri necesita un procent mai mare de unturi solide.Cum prea mult unt de cocos usuca pielea,am adaugat un procent generos de unt de cacao.Prin urmare,pretul o sa fie putin mai mare ,nu foarte mare insa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt superbe noile forme!Desi am incercat mai toate produsele tale,abia astept sa incerc si sapunurile cu noua forma!Mult succes in continuare!Si....continua sa ne uimesti ca de fiecare data!:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc,draga mea pentru urari si pentru ca esti o fidela consumatoare de ``produse``Lavandine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sapunurile sunt superbe ,au un design aparte parca sunt sculptate ,adevarate opere de arta...in fine pe mine ma intereseaza cand si unde anume le putem achizitiona ,am obs ca pe breslo inca nu le-ai scos la vanzare.Eu nu am avut inca placerea sa incerc niciun produs de-al tau dar sper ca in viitorul apropiat sa cumpar ceva sweet de la tine.POOP Simona

    RăspundețiȘtergere
  18. Sapunurile sunt superbe ,au un design aparte ,parca sunt sculptate ,adevarate opere de arta...in fine ce ma intereseaza pe mine este cand si unde anume pot fi achizitionate?Eu nu am folosit inca niciun produs de-al tau dar sper ca in viitorul apropiat sa cumpar ceva sweet de la tine.POOP Simona

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc, Simona!
    Formele sunt intr-adevar deosebite,eu le admir in fiecare zi si inca nu m-am saturat de ele.
    Pe Breslo or sa fie in momentul in care o sa fie gata maturate,adica la cel putin o luna de la fabricarea lor.Zilele asta torn mare parte din ele asa ca peste cel putin o luna o sa fie la vanzare.
    Sigur ca da,in momentul in care te hotarasti ce produse vrei,cu tot dragul.Te pup si eu!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere